Conform statisticii date de Federatia Europeana de Handbal la inceputul competitiei finale din Austria, selectionata masculina a Romaniei ocupa pozitia 20 in clasamentul pe natiuni, din totalul celor 49 echipe de pe continentul nostru.

Clasamentul tine cont de ultimele 3 competitii majore: CE 2008, CM 2007 si CE 2006. In urma rezultatelor obtinute in aceste 3 competitii, Romania a primit 96 puncte. Federatia Europeana a impartit cele 49 echipe in 6 urne valorice, conform punctajului obtinut, Romania intrand in urna a 3-a. In functie de acest clasament se va tine cont la tragerea la sorti din 31 ianuarie pentru play-off-ul CM Suedia 2011. Pentru a putea urca in urna a doua valorica, in viitor, ar trebui sa intrecem la puncte Ucraina, care se afla in acest moment pe locul 15 cu 136 puncte si este ultima echipa din aceasta urna valorica. Totusi, Romania poate urca in clasament, in urma calificarii obtinute la CM Croatia 2009 si daca ne calificam si la CM Suedia 2011. Suntem pe o panta ascendenta si putem urac in primele 15 echipe in urmatorii 2-3 ani, ceea ce ne-ar conferii mai multe sanse pentru calificari la turneele finale!

In functie de acest clasament dat de EHF, vom afla in 31 ianuarie, adversarul pentru calificarea la CM Suedia 2011. Dar, Norvegia, Ungaria, Serbia, Cehia sau Ucraina sunt in mod aproape sigur, unul dintre posibili adversari ai Romaniei pentru calificarea la CM Suedia 2011. Vedeti pe CHAT-ul eurohandbal.ro, de ce?