Duminică după masa, de la ora 18, sala de sport a fostei şcoli Gheorghe Bariţiu, din Turda a găzduit ultimul joc al turului ligii naţionale de handbal masculin dintre Potaissa şi Handbal Club Odorhei. Ardelenii au intrat cu sanse reale in lupta pentru Europa!

Jocul a debutat cu două goluri înscrise de oaspeţi, dar elevii lui Horaţiu Gal au revenit pe tabelă şi au condus pe tot parcursul partidei. Diferenţa de un gol-două în favoarea gazdelor a crescut în minutul 27 la 5 goluri, dar până la finalul primei părţi această diferenţă a scăzut la două(15-13), pe fondul unor ratări neprovocate.

Şi în partea secundă turdenii au condus la o diferenţă de 1–2 goluri până în minutul 40, cînd oaspeţii au egalat la 20. După numai trei minute echipa din Odorhei a trecut în avantaj cu un gol, moment în care a început cursa de urmărire.

Turdenii au trecut din nou în avantaj, iar din minutul 47 până în minutul 51 şi-au mărit avantajul la patru goluri (28-24). Cu şase minute înaintea fluierului final, oaspeţii s-au apropiat la un singur gol, ceea ce le-a dat speranţă că pot obţine mai mult, dar în acel moment Levi Szabo a avut două trei intervenţii salutare, în una dintre ele a apărat o aruncare de la 7 metri, iar turdenii pe faza de atac au punctat ducând scorul final la 30-27.

În acest joc, gazdele au beneficiat de o singură aruncare de la 7 metri, transformată în gol, pe când oaspeţii au fost beneficiarii a patru asemenea aruncări, trei dintre ele fiind transformate şi una ratată. Pe tot parcursul jocului, Potaissa a jucat în inferioritate numerică timp de zece minute, pe când HC Odorhei a fost penalizată doar cu două eliminări a câte 2 minute.

tn bucurie-potaissa-turdaÎn urma acestei victorii, Potaissa Turda a urcat pe locul 6 în clasament cu 14 puncte, la 3 puncte de locul 3 şi la 1 punct de locul 4, iar etapa viitoare evoluează tot pe teren propriu în compania celor de la Dinamo Călăraşi, duminică, de la ora 20.00.

Potaissa: l. Szabo (16 intervenţii), V. Viman (1 intervenţie), C. Medrea – Marian (1 gol, procentaj 50,0%), Dediu (5 goluri, 55,5%), Ştef (2 goluri, 50%), Munea (6 goluri, 66,6%), Câmpan (6 goluri, 60%), Alisie (1 gol, 100%), Ignat (2 goluri, 100%), Vizbovskyy (6 goluri, 50%). Antrenor: Horaţiu Gal

HC Odorhei: Orban, Varo, Ciobanu – Ferenczi (3), Mihalcea (8), Rusia (7), Talas (2), Florea (5), Iraki (2). Antrenor: Vlad Caba

JOACA HANDBAL! cu  Ioan Arion / www.turdanews.net 

FOTO: MirceaRosca.com