Trofeul Campionatului European Handbal masculin - Serbia 2012 - EHF-EURO

Fostul selecţioner al naţionalei de handbal masculin a comentat pentru Dolce Sport victoria Danemarcei în finala campionatului European de handbal masculin din Serbia, victorie survenită chiar în faţa ţării gazdă, cu 21-19. În emisiune a intervenit și fostul selecționer al naționalei feminine de handbal, Gheorghe Tadici (în video, la min 33:30).

DOLCE SPORT VIDEO: CLICK AICI!

Fostul selecţioner a intrat în direct prin telefon la emisiunea Sport Center (în video, la min 20:30), unde a făcut o paralelă între handbalul de la noi şi cel văzut la Campionatul European din Serbia.

A fost o finală pe care am prezis-o, chiar după meciul direct cu Serbia, după ce i-am bătut. I-am spus lui Vukovici atunci că o să ajungă în finala Europeanului. Diferenţa între noi şi ei nu este chiar atât de mare. Macedonia este o echipă pe care noi am bătut-o frecvent şi iată că au terminat pe locul 5. Nouă ne lipseşte ceva, poate răutatea sârbilor. Problema este că, la 22 de milioane de locuitori, nu avem decât 5.000 de handbalişti profesionişti. Problema e că, în ţara asta, în afară de fotbal nu vorbeşte nimeni, nimic”, a spus Vasile Stângă la Dolce Sport care s-a simtit “atacat” de reporterii televiziunii care incercau sa gaseasca explicatii despre regresul handbalului romanesc in general. Lipsa de programe invocate l-au facut pe fostul selectioner sa ia apararea Sefului si conducerii FRH, care in opinia dansului nu sunt vinovati cu absolut nimic!

În emisiune a intervenit și fostul selecționer al naționalei feminine de handbal, Gheorghe Tadici (în video, la min 33:30).
Am văzut jucători de la echipe mari, echipe unde handbalul a devenit o industrie, unde pregătirea se face la alţi parametri, iar aspectul mental duce la rezultatele pe care le vedeţi. Serbia a pierdut pentru că a folosit aceiaşi jucători tot turneul, în proporţie de 70%. Au intrat storşi în teren, nu au mai putut să ţină ritmul cu danezii“, a spus Gheorghe Tadici.