Presedinte Energia Tg. Jiu - Gore Popescu

Prestația penibilă a cluplului de arbitri Nica-Barbu care a oficiat la meciul dintre Energia Pandurii și Bucovina Suceava nu a scăpat netaxată de președintele secției de handbal a clubului gorjean, Gore Popescu menționând că acești arbitri nu ar trebui să fie delegați. Liviu Andrieș, antrenorul Energiei, a acuzat si el maniera de arbitraj a cuplului argesean! Presedintele gruparii sucevene Petru Ghervan – si el!

ENERGIA Tg. Jiu – CSU Suceava 26-28(11-14)

Cei doi arbitri, din punctul meu de vedere, se apropie de pensie și nu ar mai trebui să arbitreze. Nu pentru că au avantajat una sau alta din echipe, ci pentru modul în care arbitrează. Este de-a dreptul scandalos! Isterizează jucătorii, băncile de rezervă, cât și spectatorii. Eu cred că în acest meci, spectatorii au fost iritați din minutul 1 până în minutul 60 prin modul de arbitraj. Eu cred că, în mod normal și firesc, nu ar trebui să recuzăm arbitri, ei ar trebui să vină să-și facă treaba, de asta sunt arbitri. Dar aici e o problemă de altceva, nu de arbitri… Trebuie să-i plătim, nu avem ce face”, a declarat Gore Popescu la finalul meciului pierdut de Energia cu 26-28 în fața Bucovinei Suceava.

Chiar dacă nu și-a permis remarci atât de acide la adresa celor doi arbitri, și Liviu Andrieș, antrenorul Energiei, a acuzat maniera de arbitraj a cuplului Nica-Barbu: „Nu comentez arbitrajul. S-a văzut… Nu am înțeles pentru ce a dat acea eliminare de două minute la Dragomir. Dragomir a ieșit să apere poarta, reflexul său de portar este să apere poarta. Ei au zis că a dat cu piciorul, dar dacă ne vom uita pe casetă, sigur nu este adevărat. A mai fost o altă eliminare la Șandru, când a fost cu brațele pe minge, pe care nu o înțeleg…”, a declarat tehnicianul echipei gorjene.

Deși directorul tehnic al Bucovinei Suceava, Petru Ghervan, s-a declarat nemulțumit de arbitrajul cuplului Nica-Barbu, antrenorul echipei moldave spune că arbitrajul a fost unul bun.

Nu comentez arbitrajul. Dacă știam arbitraj, mă apucam de arbitraj. Sunt alții care trebuie să compare maniera de arbitraj. Eu cred că a fost un arbitraj bun, fără să fiu subiectiv. Pasele greșite sau cele la intercepție nu le dau arbitrii. La fel și ratările din situație de unu la unu. Noi, ca echipă, nu avem ce să reproșăm arbitrilor. Nu comentez ceea ce spune domnul Ghervan”, a declarat Leonard Bibirig despre prestația arbitrilor Nica și Barbu la meciul de la Târgu Jiu dintre Energia și Bucovina Suceava.

UN ARBITRU DE LIGA I HANDBAL CASTIGA 400 LEI IMPOZABILI, DIN CARE REZULTA CA RAMAN IN MANA 336 LEI!

“JOACA HANDBAL!” cu www.sportingorj.ro

Momentul psihologic al jocului s-a consumat în minutul 53, la scorul 23-25, când Energia a avut superioritate de doi oameni, dar nu a reuşit decât să reducă din diferenţă, 24-25. Deşi pe teren, în faza de apărare, şi-a făcut apariţia şi Andrei Păiuş, moldovenii au reuşit să puncteze în doar trei jucatori aflati in acel moment pe teren! Un alt moment decisiv s-a petrecut în minutul 58, la scorul 26-26, când observatorul cerut si plătit de Suceava, a fluierat schimbare greşită la Energia şi oaspeţii au profitat de om în plus şi s-au impus la Târgu Jiu.

Showul din teren a fost stricat de prestaţia celor doi arbitrii, Nica şi Barbu care au dat o mulţime de decizii nepopulare. Aceştia l-au eliminat aiurea 2 minute pe portarul Dragomir şi la fel a păţit şi Asoltanei după un contraatac în care ceruse un fault. Gorjenii au atacat la final prestaţia celor 2 fluieraşi piteşteni dar trebuie să fie conştienţi că nu trebuiau să ajungă să joace la ora la care au vrut oaspeţii. Aceştia au rămas iniţial înzăpeziţi pe drum, conform propriilor mărturii, au cerut ca meciul să se joace la ora 11 dimineaţa cum le convenea lor şi, în ciuda protestelor gorjenilor care vroiau la ora 18, Federaţia le-a dat dreptate moldovenilor, conform orei oficiale de joc stabilite de forul roman in ziua de duminica daca echipele nu se inteleg asuprea acestia.

Liga Naţională Etapa a-XIII-a ENERGIA PANDURII – CSU Suceava 26-28(11-14)

Tg-Jiu, Sala Sporturilor, Spectatori: 700, Arbitrii: Nica Sorin şi Adrian Barbu(Piteşti)

ENERGIA: Darius Apolzan 9g, Ionuţ Mazilu 4g, Ciprian Şandru 3g, Dan Ilieş 3p, Mihai Asoltanei 3g, Marius Mocanu 2g, Vali Popescu 1g, Răzvan Mledenciu 1g, Florin Dragomir, Adrian Rădulescu, Mihai Păiuş, Andrei Enache, Motoi Bogdan, Paul Geică, Răzvan Udriştoiu. Antrenor: Liviu Andrieş.

CSU Suceava: Răzvan Gavriloaia 7g, Adi Mitrea 6g, Florin Acatrinei 5g, Georgică Cântec 4g, Silvian Amihăieseii 2g, Eric Schroeder 2g, Serghii Basarab 1g, Alin Roşu 1g, George Şelaru, Mădălin Ţuţu, George Petrea, Bogdan Şoldănescu, Andrei Iulian, Ionuţ Ţigănaşu, Mihai Sandu, Mihuţ Pancu. Antrenor: Leonard Bibirig.