Vujin Marko (inter dreapta SER) JOACA FINALA CE - Este jucator ce se transfera de la MKB Veszprem la THW Kiel pentru 1 milion de euro!!!

FINALA PENTRU MEDALIILE DE BRONZ ESTE SPANIA – CROATIA (duminica ora 15:30). KIRIL LAZAROV (MKD) A REUSIT SA INTRE IN ISTORIE CU O PERFORMANTA GREU DE EGALAT! JUCATORUL LUI ATLETICO MADRID A DEVENIT CEL MAI BUN MARCATOR DIN HANDBALUL MASCULIN, ATAT LA CAMPIONATELE EUROPENE CAT SI MONDIALE! CLASAMENTUL PANA IN ACEST MOMENT AL TURNEULUI FINAL – MAI JOS!

COMENTATI alaturi de noi ultimele spectacole! Finalele vor fi doar pe eurohandbal.ro LIVE TEXT in timp real pe CHAT!

Momir ILIC, Serbia inter stanga si capitan:
“Ceea ce am vazut azi (nr ieri) a fost o victorie a handbalului deoarece ambele formatii din fosta Yugoslavie au aratat din abundenta talent si de aceea le urez mult succes jucatorilor croati in meciul pentru bronz”

In prezenta a peste 20.000 spectatori care au creat o atmosfera incredibila la Belgrad, nationala tarii gazda a acestui spectacol continental a reusit sa se califice dupa un meci extraordinar facut in aparare in repriza a doua, in dauna vecinilor croati, ajungand astfel in ultimul act al competitiei! Cu scorul de 26-22 in fata tarii cu care s-a aflat in razboi, Serbia a reusit prima realizare majora in handbalul mondial dupa destramarea fostei Yugoslavii.

In cel mai asteptat meci al acestor 2 saptamani de realizari spectaculoase si meciuri care te-au tinut cu sufletul la gura, Serbia va intalnii Danemarca. Echipa scandinava a reusit senzationalul dupa ce a ajuns in Main Round cu 0 puncte! Ea a castigat apoi toate partidele, invingand dramatic Macedonia chiar in ultima secunda si s-a calificat dupa o semifinala in fata Spaniei castigata cu 25-24, tot dupa o partida care a fost un adevarat spectacol.

Macedonia si-a asigurat prezenta la Turneele preolimpice, dupa ce a dispus in partida pentru locurile 5-6, de o alta tara din fostul spatiu sarbesc – Slovenia, cu scorul de 28-27. Slovenia poate ajunge la Olimpiada doar daca Serbia castiga Finala CE pe care il organizeaza. Macedonia a fost surpriza placuta a acestui turneu final iar emblematicul sau jucator care evolueaza in Spania la Atletico Madrid a reusit sa scrie istorie!

PERFORMANTA EXTRAORDINARA! KIRIL LAZAROV (MKD) cu 8 goluri inscrise in partida cu Slovenia, cel mai bun jucator de la acest CE a ajuns la cota 61 de reusite si l-a depasit pe islandezul Olafur Stefansson (58 goluri reusite la Euro SWE 2002), devenind astfel, cel mai bun marcator la un turneu final organizat de EHF, in istoria lui pornita din 1994. Macedoneeanul detine astfel, o performanta cu adevarat exceptionala deoarece, el este deasemenea si cel mai bun marcator la un turneu final de Campionat Mondial, dupa ce la Word Cup Croatia 2009, a reusit fantastica performanta de a inscrie 93 goluri in 10 partide jucate!

Obrad Ivezic - fost portar emblematic al Stelei in perioada MFA, a fost incatat de calificarea Serbiei in Finala CE!

MARCATORII SI CASETA TEHNICA A SEMIFINALEI 1: SPANIA – DANEMARCA 24-25 (CLICK AICI!)

MARCATORII SI CASETA TEHNICA A SEMIFINALEI 2: SERBIA – CROATIA 26-22 (CLICK AICI!)

Se poate spune ca este o dominatie a estului la acest CE dupa ce aceasta parte a Europei a adus 4 din primele 6 echipe la turneul final.

Calificarile pentru Olimpiada se vor decide intocmai ca si la feminin in 3 turnee, asa cum anunta IHF:

Tournament 1 (in Denmark): Denmark, Hungary, Europe 1 (will be decided at European Championship), Algeria

Tournament 2 (in Spain): Spain, Iceland, Brazil, Europe 2 (will be decided at European Championship)

Tournament 3 (in Sweden):  Sweden, Croatia, Japan, Chile

Serbia in finala CE - foto ehf-euro S.Klhan

CLASAMENTUL EHF EURO 2012 pana la disputarea finalelor a fost completat cu 5.Macedonia si 6.Slovenia si este urmatorul:

7. Germany
8. Hungary
9. Poland
10. Iceland
11. France
12. Sweden
13. Norway
14. Czech Rep.
15. Russia
16. Slovakia