Mikkel Hansen - DAN nominalizat de IHF la jucatorul mondial al anului 2011 este in semifinale! (aici in fata cu Jurca)

SEMIFINALA A DOUA A INCEPUT DEJA! RAZBOIUL SARBO – CROAT, CEL CARE A DISTRUS FOSTA YUGOSLAVIE, S-A MUTAT LA EUROPENELE DE HANDBAL! VEDETI MAI JOS CARE SUNT ECHIPELE CALIFICATE LA PREOLIMPICE DEJA! Declaratie Ulrik Wilbek, antrenor Denmarca (a patra echipe calificata in semifinale) – mai jos!

Nişte suporteri croaţi au fost atacaţi de mai multe persoane în timp ce plecau de la meciul echipei lor, de la Novi Sad – VIDEO – CLICK AICI!.

Vineri de la ora 18:45 si 21:15 au loc semifinalele CE Serbia 2012 – pe care le comentam impreuna LIVE TEXT in timp real pe CHAT-ul eurohandbal.ro

Polonia a câştigat dramatic meciul cu Germania, scor 33-32, insa degeaba, Suedia nu a depus eforturi consistente in partida cu vecina scandinava – Danemarca. Într-un final dramatic, polonezii au revenit la conducere datorita unor eliminari in tabara adversa datorita unor faulturi extrem de urate şi s-au impus la limită. În urma acestui rezultat neaşteptat, Polonia avea emoţii în privinţa calificării în semifinale, care era compromisă în cazul în care Danemarca învingea Suedia, într-un meci din aceeaşi grupă principală. Ceea ce s-a si intamplat, dupa o partida in care vicecampioana mondiala a condus clar inca de la PAUZA 18-11!! Astfel si celor mai frumosi fani la aceste europene, cei ai Nationalei Macedoniei, le-au fost naruite sperantele pentru careul de asi. Totusi Macedonia, cu mai multi suporteri in tribuna decat gasdele din Serbia, si-a atins scopul in ultima partida si s-a calificat in finala pentru 5-6 care o trimite catre Preolimpicele pentru Londra 2012. In acest joc de clasament Macedonia va intalnii Slovenia, care a beneficiat de faptul ca Ungaria nu a reusit sa invinga o echipa a Croatiei deja calificata in semifinale. Daca Serbia castiga europeanul gazduit de ea, atunci si Macedonia si Slovenia sunt la preolimpice – avand asigurat locul lor acolo. Daca Serbia nu reuseste sa castige titlul, doar castigatoarea jocului pentru 5/6 va merge la turneele de calificare pentru Londra.

Ulrik Wilbek, antrenor Denmarca:
“Dupa victoria Poloniei asupra Germaniei noi am stiut ca avem pentru ce juca, in contrast cu Suedia care nu juca pentru nimic! Aceasta a fost diferenta intre cele doua formatii! Am sperat ca miracolul se va intampla si – iata, suntem aici!”. Danemarca s-a calificat in semifinale dupa ce a inceput Main Round-ul cu 0 puncte!

Calificarile pentru Olimpiada se vor decide intocmai ca si la feminin in 3 turnee, asa cum anunta IHF:

Tournament 1 (in Denmark): Denmark, Hungary, Europe 1 (will be decided at European Championship), Algeria

Tournament 2 (in Spain): Spain, Iceland, Brazil, Europe 2 (will be decided at European Championship)

Tournament 3 (in Sweden):  Sweden, Croatia, Japan, Chile

Vineri – 27 Ianuarie 2012

16:15 : pentru locul 5/6: FYR Macedonia vs. Slovenia
18:45 : Semi-Final 1: Denmark vs. Spain
21:15 : Semi-Final 2: Serbia vs. Croatia

Sambata 28 Ianuarie 2012 este zi libera

Duminica 29 Ianuarie 2012

15:30 : Partida pentru Bronzul european 3/4
17:00 : Finala CE Serbia 2012

CLASAMENT EHF EURO 2012 pana la disputarea finalelor:

7. Germany
8. Hungary
9. Poland
10. Iceland
11. France
12. Sweden
13. Norway
14. Czech Rep.
15. Russia
16. Slovakia