Macedonia - peste 9.000 sunt asteptati la meciul cu Serbia - ora 21-15 (foto ehf.euro.com)

CROATIA INSOTESTE SPANIA IN SEMIFINALE! DECLARATII ONESTA (FRA) SI GOLUŽA, BALIC (CRO) DUPA FRANTA – CROATIA 22-29 LE AVETI MAI JOS!

INSA VOM AVEA MARE SPECTACOL DISEARA, IN FATA UNEI ASISTENTE DE 23.000 SPECTATORI! MACEDONIA VA FI INCURAJATA DE 10.000 SUPORTERI LA BELGRAD, IN FATA GAZDELOR C.E. – SERBIA, SI MICUTA FORMATIE ASTEAPTA O MINUNE IN PRIMELE 2 PARTIDE ALE ZILEI: POLONIA-GERMANIA (ora 17:15) SI DANEMARCA – SUEDIA (19:15); PENTRU A MAI SPERA LA UN LOC IN PRIMELE 4 LA EUROPENE!

SEMIFINALELE si FINALELE CE SERBIA 12 – le comentam impreuna LIVE TEXT in timp real pe CHAT-ul eurohandbal.ro

Greu de crezut insa ca se va intampla asa ceva, deoarece chiar daca Polonia ar reusi sa invinga Germania, echipa Suediei nu are jocul si stralucirea de altadata si nici macar o sansa sa mai ajunga in semifinale cu o victorie in fata Danemarcei! Astfel ca danezii asteapta la cotitura o greseala a Germaniei! Numai ca preolimpicele pun presiune pe mai multe echipe, astfel ca Macedonia si fanii sai, cei mai frumosi de la europene, spera! Kiril LAZAROV (MKD) este in continuare cel mai bun jucator de la europene cu 43 de reusite/ 80 aruncari plus 22 assists-uri si va da oricum totul, pentru inca un mare spectacol in fata Serbiei. Avand si sustinerea Presedintelui Macedoniei venit la Belgrad impreuna cu fiul sau, formatia ex-yug a promis ca vor face totul pentru cei 2.000.000 locuitori ai sai, sa le indeplineasca visul si sa ajunga la Olimpiada de la Londra. fenomenul “JOACA HANDBAL!” a cuprins macedonia dupa acest european iar in tara nu se mai vorbeste doar limba baschetului!

SPANIA si CROATIA au obtinut deja calificarea in careul de asi din grupa 2 si se prefigureaza o semifinala de vis pentru estici: Serbia – Croatia! Astfel ca partidele de azi din aceasta grupa conteaza doar pentru calificarea la preolimpice, acolo unde Franta si Islanda sunt deja calificate.

MACEDONIA A CASTIGAT CLAR CU POLONIA IN FATA A 7.000 FANI! Zvonko SHUNDOVSKI, antrenor FYRO Macedonia: “A fost o partida foarte grea pentru noi – a cincea  din turneu, si sunt foarte fericit cu victoria”. Naumche MOJSOVSKI, centru FYRO Macedonia: “Sperantele noastre pentru Olimpada sunt in viata si noi vom lupta pentru ele in continuare!” Kiril LAZAROV, inter dreapta FYRO Macedoniacel mai bun jucator de la Europene: “Trebuie sa imi felicit toti jucatorii din echipa mea, care au jucat fenomenal! In opinia mea intregul EURO pentru noi este un miracol deoarece am aratat ca avem ochi printre marile natiuni din handbal!Am avut un ghinion teribil cu Danemarca, Suedia si Germania in plus, lipsa noastra de la aceste turnee finale a contat enorm”

CROATIA ESTE IN CAREUL DE ASI DUPA SPANIA IN GRUPA 2! DECLARATII DUPA CROATIA – FRANTA 29-22! Claude ONESTA, antrenor Franta: “Pentru 45 minute am vazut o partida grozava de handbal din partea a doua echipe. Pentru 60 minute noi am vazut o formatie grozava a Croatiei! Ei au meritat absolut victoria si dupa felul in care au jucat azi au parut a fi o formatie invincibila” . Slavko GOLUŽA, antrenor Croatia: “Toata lumea – echipele, spectatorii si lumea din fata micilor ecrane TV au vazut o partida grozava. Noaptea trecuta nu prea am dormit! Pe parcursul ei mi-am batuit capul cu tactica pentru aceasta partida si acum am in cap pe jucatorii mei cum si-au facut treaba lor.Este o mare victorie, pentru ca nu castigi oricand in fata Frantei” . Ivano BALIC, centru Croatia: “A fost o partida extraordinara! O performanta excelenta pentru fiecare jucator din echipa noastra! Nu a fost nici un jucator care sa nu fi jucat bine! Am dominat intreaga partida, am jucat si inscris de oriunde!”