DEZINTERES SI FARA BUGET! DECIZIE PUERILA SI NEJUSTIFICAT DE RAPIDA A FRH, TOTODATA CEA MAI IEFTINA SI NEEXPERIMENTATA – RECUNOSCUTA CHIAR DE SELECTIONER! CU ACEASTA ALEGERE PLINA DE “RESPONSABILITATE” A COMISIEI TEHNICE, GATU SPERA SA REVENIM IN PRIM PLANUL HANDBALULUI EUROPEAN LA MASCULIN, IN URMATORII 4 ANI! NU V-ATI SATURAT SA TOT ASCULTATI LA NESFARSIT, PLACA ASTA?

Antrenorul Nationalei e Surpriza FRH! NU, nu este! Nu e un nume din afara si nici unul cu experienta! Este tot bucurestean ca ultimii 9 din 10 antrenori si se numeste Eliodor Voica, de la Stiinta Municipal Dedeman Bacau! El este alesul Comisiei tehnice, pentru a readuce handbalul masculin in urnele superioare la tragerile la sorti, dupa “accidentele” repetate din ultimele 18 luni, intamplate sub comanda lui Vasile Stanga, infrangeri care ne-au coborat in lumea a patra europeana a jocului cu mingea la semicerc!

DOAR PE EUROHANDBAL.RO PUTETI VEDEA MAI JOS, CINE A LUAT ACEASTA DECIZIE DIN CADRUL SUBCOMISIEI TEHNICE MASCULINE – A COMISIEI TEHNICO-METODICE A FRH! GHICI GHICITOAREA MEA?

COMENTATI PE CHAT DACA CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL FRH AR TREBUI SA MAI ACCEPTE PROPUNEREA COMISIEI TEHNICE?

In vreme ce cuvintele nu pot exprima superlativul handbalului jucat la acest CE Serbia, FRH a gasit solutia convenabila ei, nu handbalului nostru! Mergand dupa principiul optimist de anvergura in marketing si progres care spune ca “mai rau de atat nu se poate”, Comisia tehnica (Sa vedem care o fi aceea de ieri -ca pe site-ul forului nostru nu apare si dupa cum o sa va enuntam mai jos nici nu ai cum sa aflii daca esti din afara sistemului), a ales din ce a mai ramas, pentru a conduce o nationala a Romaniei demult cazuta intr-un “somnic” adanc! Cu tot respectul cuvenit pentru munca depusa de un antrenor tanar si de perspectiva ca – Eliodor Voica, doar la Dinamo Bucuresti (fosta Rom Cri Brasov si acum Municipal Calarasi, care va revenii la Bucuresti) si la carma Stiintei Municipal, pentru ca la Uztel a fost doar mana dreapta a lui Valentin Samungi (Actual CSM-ist dealer “sef” conform Prosport de ieri referitor la rezultatul Steaua – CSM 26-26), declaratia acestuia, facuta chiar in week-end la Bacau, dupa partida de campionat cu CSM Satu Mare, suna ca aceea a unei “palarii prea mari” privind preluarea unei astfel de functii. Crezi nu crezi, stii nu stii, esti selectioner s-a trezit Comisia tehnica sa-i spuna. Nationala nu se refuza spune Voica, desi colegul de breasla Caba il contrazice!

ELIODOR VOICA – antrenor Stiinta Bacau: “Este adevărat că sunt pe lista antrenorilor propozabili pentru echipa naţională, dar mai important este ceea ce facem noi aici (Bacau) şi mai târziu vom vedea ce şi cum. În momentul de faţă, eu cred că mai important este munca pe care o am în acest moment aici. Asta nu înseamnă că refuz naţionala, oricine este onorat de o asemenea ofertă, dar eu mai am foarte mult de lucru, mai am foarte mult de învăţat şi consider că acesta este un mediu propice pentru a-mi îndeplini cel puţin un obiectiv” a spus acesta conform sport.bacaul.ro

Totusi el a fost preferatul tehnicienilor  – asa cum anunta Mediafax (dar care dintre tehnicieni? s-au respectat regulamentele ca sa poti aproba asa ceva?), pentru a-i succeda în funcţie lui Vasile Stîngă. Fostul selecţioner, care a preluat naţionala pe 1 ianuarie 2010,  şi-a dat demisia după ratarea calificării chiar si la play-off-ul privind Mondialul din Spania 2013. După ce principalul vicecampioanei HC Odorhei – Vlad Caba, s-a retras din cursă, anuntand asta inca de la inceputul saptamanii trecute, in exclusivitate pentru eurohandbal.ro, tehnicianul Voica a primit mai multe voturi decît ceilalţi antrenori propuşi de Comisia Tehnică a federaţiei, respectiv spun sursele: Constantin Ştefan, de la HCM Constanţa, şi Leonard Bibirig de la Bucovina Suceava, alte doua nume cu rezonanta si experienta pentru un Plan sau Proiect atat de greu de indeplinit! Nu stim care a fost scopul unei astfel de decizii luate atat de repede cand Preliminariile viitoare incep de abia la sfarsitul anului, mai ales ca nici sedinta CA al FRH care ar trebui sa il investeasca, sau NU, in FUNCTIE pe Voica, nici nu se stie cand va avea loc! Insa este foarte clar pentru toata lumea ca FRH prin cuvantul ei, asupra antrenorilor din LNHM, a ales cea mai ieftina varianta posibila din acest moment! O solutie care nu are la baza absolut nici un proiect sau o gandire pe termen lung in sprijinul progresului handbalului romanesc in viitor, ci doar pentru o presupusa perioada contractuala lunga -anuntata de Gatu si ca se va intinde pe 4 ani!

Chiar si dupa propunerea de ieri, tehnicianul de la Ştiinţa Bacău a mai precizat că nu se pune problema să părăsească echipa de club pentru ca mai are multe de invatat!: Am obținut acordul oamenilor din federație de a continua și la echipa de club, deoarece eu consider că nu am experiența necesară pentru a antrena doar echipa națională. Eu cred că mai am nevoie de rutină, de exercițiu, de aceea mă bucur că am obținut acordul de a lucra și la Știința și sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară.a spus acesta pentru sport.bacaul.ro

PRESEDINTELE FRH DECLARA INAINTEA SEDINTEI:  ”Luni are loc la Bucureşti Comisia Tehnică care va analiza comportarea echipei naţionale şi se fac propuneri pentru antrenorul principal. Propunerea va fi aprobată apoi de Consiliul de administraţie. Eu nu am nicio preferinţă, eu am preferat mereu echipa naţională. În nici un caz Anja Andersen, cum am auzit că s-a transmis la un post tv”, a declarat Cristian Gaţu pentru Agerpres. Noul antrenor principal va avea un contract pe un ciclu olimpic de 4 ani. ”Eu o să propun ca selecţionerul să aibă un contract tot pe 4 ani, dar să vedem ce obiective va avea”, a adăugat Gaţu Cristian.

Din staff-ul viitorului selecţioner ar putea face parte şi secundul HCM-ului, Alexandru Buligan, ca antrenor cu portarii. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, îl va propune pe Voica în funcţia de selecţioner al reprezentativei masculine în cadrul Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal, care se va reuni la o dată ce urmează a fi stabilită. Echipa naţională va începe doar în luna octombrie, o nouă campanie de calificare, pentru Campionatul European din 2014!

COMENTARIU SUPORTER STIINTA MD BACAU: “Este evident ca federalii care au decis numirea ca selectioner au avut in vedere progresele din jocul Bacaului sub conducerea acestui antrenor. Faptul ca Voica este considerat, cel putin pentru moment, cea mai buna solutie pentru nationala Romaniei ar trebui sa dea de gandit si celor ce s-au grabit sa-l critice inca din primele zile ale aducerii sale la Bacau. Munca unui antrenor nu se vede la o saptamana dupa instalare si rabdarea avuta de conducere dupa esecul finalului trecut de sezon se vede acum. Spersa nu se incheie colaborarea cu Stiinta! Deoarece este pentru prima data dupa 20 de ani cand la Bacau se vorbeste din nou despre o echipa de handbal care ar putea fi campioana”

COMENTATI PE CHAT DACA CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL FRH AR TREBUI SA MAI ACCEPTE PROPUNEREA COMISIEI TEHNICE?

1.Componenta Comisiei Tehnice care a propus ieri viitorul selectioner al Romaniei, nu am aflat-o pana la inchiderea editiei si nici nu este publicata oficial pe pagina de internet a Federatiei Romane de Handbal! Insa regulamentul de organizare si functionare al acesteia este afisat pe portalul frh.ro. REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AL COMISIEI TEHNICO-METODICECLICK AICI!

EXTRAS DIN REGULAMENTArt.3 Membrii Comisiei Tehnico-Metodice sunt numiti de Consiliul de Administratie, la propunerea Comitetului Director.
Art.4 Structura Biroului Executiv al Comisiei Tehnico – metodice:
a- Presedinte – adica Gatu Cristian;
b- Directorii tehnici – masculin si feminin  – adica Goran Gheorghe si Narcisa Lecuseanu;
c- Antrenorii principali ai loturilor de seniori – masculin si feminin;  Vasile Stanga – demisie si Radu Voina.
d- Antrenorii federali – masculin si femin juniori – Toacsen F si – la feminin nu stim cine este!
d- Directorii CNOE – nu am aflat pana la aceasta ora care sunt acestia!
e- Presedintele Comisiei Metodice – nu este publicat numele pe site-ul FRH!
f- Vicepresedintii subcomisiilor feminine, masculine si de juniori – nu sunt publicate pe site-ul FRH numele persoanelor direct responsabile!

Art.8 Biroul Executiv al Comisiei Tehnico-Metodice este subordonat Comitetului Director si raspunzator in fata Consiliului de Administratie

In cadrul COMISIEI TEHNICO-METODICA sunt incluse si Subcomisiile tehnice masculin si feminin. Subcomisia masculina a luat ieri aceasta decizie cu Eliodor Voica – antrenor Romania masculin, insa componenta subcomisiei NU este publicata pe site-ul FRH si nici din ce persoane este formata nu am putut afla cu exactitate deoarece din acest regulament am fost trimis la REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE AL FEDERATIEI ROMANE DE HANDBAL, in care deasemenea nu am putut afla din ce persoane se constituie aceasta subcomisie!

…….

Art.12 Activitatea curenta a Comisiei Tehnico-Metodice se face pe baza unui plan de munca, avand tematica izvorata din strategia F. R. Handbal pe termen scurt , mediu si lung , ca si din realitatile si necesitatile de moment ale activitatii handbalistice.
Art.13 Orice sedinta a Comisiei Tehnico-Metodice sau a subcomisiilor acesteia, este statutara numai in prezenta a jumatate plus unul din totalul membrilor sai.

Comitetul Director care ii numeste pe actualii oameni cu decizie in FRH sunt

Nr.

Nume Poziţie Telefon

1

Gatu Cristian Presedinte 0212318404; 0212318987 / 109

2

Marinescu Mihail Secretar General 0212315860

3

Catuti Mariana Director Economic 0212318987 / 103

4

Bocan Mihail Secretar Federal 0212318986

5

Macovei Bogdan Secretar Federal 0212318985

6

Goran Gheorghe Director Tehnic 0212318987 / 108

7

Draganescu Remus Director Tehnic 0212318987 / 107

2.CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL FRH CARE VALIDEAZA SAU RESPINGE PROPUNEREA COMISIEI TEHNICE FACUTA IERI!

Nr.

Nume Poziţie

1

Gatu Cristian Presedinte FRH

2

Samungi Valentin Presedinte CSM Bucuresti

3

Draganescu Remus Director tehnic feminine

4

Ardelean Nelu Presedinte AJH HD

5

Baban Ion Antrenor Dunarea Braila

6

Birtalan Ştefan Membru de onoare (Gatu)

7

Frîncu Elena Director DJTS CT

8

Ghervan Petru Director Tehnic CSU Suceava

9

Iancu Cristian

10

Manea Doru Pres.AJ Handbal Bucuresti

11

Popescu Grigore Pres. Energia Tg Jiu

12

Puscas Marius

13

Semen Ovidiu Presedinte Dinamo

14

Tadici Gheorghe Dir.Tehnic HC Zalau

15

Zamfirescu Ion Ex Presedinte UCM Resita

16

Berbecaru Petre Presedinte Oltchim

17

Arnautu Dan