Cristian Fenici, centrul Romaniei - vrea o partida mare pentru Poli si primele puncte pierdute de HCM Constanta in Liga I!

UPDATE: POLI TIMISOARA – HCM CONSTANTA 19-21! Banatenii aproape de o mare surpriza! VIDEO ultimul minut (sursa Digi Sport): CLICK AICI!

Într-o sală plină, la Timişoara, campioana HCM Constanţa şi-a respectat blazonul şi a câştigat, în ciuda presiunii imense pe care bănăţenii au creat-o la acest meci. Liderul Ligii Naţionale s-a aflat tot timpul la conducere şi părea să încheie definitiv conturile în penultimul minut cînd Csepreghi a făcut 20-17 cu o aruncare în forţă. Gazdele au revenit însă prin Fenici şi Cotinghiu şi cu 49 de secunde înaintea finalului, scorul a devenit 19-20. La ultimul atac, tensiunea a atins cote maxime, dar Csepreghi a recuperat o minge care părea pierdută pe semicercul advers şi a obţinut 7 metri pentru apărare în semicerc la Cotinghiu. Toma a transformat pentru a risipi orice emoţii şi HCM s-a impus cu 21-19. HCM este lider detaşat în Liga naţională, cu 24 de puncte din tot atîtea posibile.

—————————————————–Politehnica Municipal reia sezonul oficial în handbalul intern, cu un meci aparte, contra campioanei HCM Constanţa in cadrul etapei cu nr.12. Partida e programată sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 11, la sala „Constantin Jude”, iar atmosfera se anunta incendiara – intrarea fiind liberă! Confruntarea este transmisa la Digi Sport in direct conform frh.ro!

HCM vrea să arate la Timişoara, că “tot Constanţa-i fruncea” în handbalul masculin românesc! La debutul în 2012, campionii au meci greu pe terenul bănăţenilor, la care evoluează şi doi foşti jucători ai HCM-ului, experimentaţii Băiceanu şi Timofte. Liderul Ligii Naţionale l-a luat însă în vară pe unul dintre cei mai iubiţi fii ai Timişoarei, Alexandru Şimicu, iar acesta promite: ”Voi da totul pentru noua mea echipă!”. Constanta a facut deplasarea spre Banat cu avionul pentru a elimina oboseala acumulata dupa un astfel de drum!

Starea de spirit e bună, după revenirea lui Fenici de la naţională şi prin integrarea lui Lalic în lotul bănăţean al primăverii. Primul a avut ocazia să joace în compania coechipierilor cu prilejul amicalului de marţi cu Steaua Roşie Mokrin (40-19); coordonatorul de joc al Politehnici şi al naţionalei a fost folosit, de antrenorul Nedeljko Vuckovic, doar o repriză pentru a nu-l „stoarce” în perspectiva jocului de sâmbătă. Tehnicianul sârb s-a declarat mulţumit de închegarea relaţiilor de joc cu prilejul turneului Banatul (din week-end-ul trecut), aspect la care violeţii scârţâiau în toamnă tocmai datorită sosirilor repetate de noi jucători. „Vucko” speră să-şi poată folosi toţi interii pe care-i are la dispoziţie, menţionând că dacă se va întâmpla acestu lucru şansele violeţilor la un rezultat pozitiv vor creşte.

Va fi un meci al revederilor, de ambele părţi. La Politehnica, evoluează trei jucători trecuţi pentru care HCM Constanţa a însemnat ceva; Băiceanu şi Timofte au câştigat titluri naţionale cu echipa de la Malul Mării, în vreme ce Hagiu este şi în prezent jucătorul campioanei, el fiind împrumutat în Banat. De partea cealaltă la Constanţa sunt acum patru jucători care au îmbrăcat tricoul alb-violet; doi dintre ei au plecat direct la echipa campioană – Sadoveac şi Şimicu – iar alţi doi au ajuns acolo după ce au avut perioade „studenţeşti” pe Bega – e vorba de Novanc şi Irimescu.

Obligaţi să se mişte repede după ce şi-au recuperat jucătorii de la naţională abia de două zile, campionii au zburat astăzi la Timişoara pentru a elimina oboseala unei deplasări de durată şi au reuşit să intre deja după-amiază în atmosfera locală. La antrenament a fost însă liniştea dinaintea furtunii, gazdele anunţînd mâine o sală plină. Transferat în vară de HCM, Alexandru Şimicu va juca primul său meci împotriva echipei la care s-a format şi consacrat în handbalul românesc. Poli e pe locul 8, la 12 puncte de liderul HCM, însă ambiţioasa formaţie antrenată de sârbul Vuckovic a arătat în victoriile cu Odorhei şi Suceava că poate fi o nucă tare pentru oricine. Constantin Ştefan este pus în gardă de atmosfera incandescentă din Banat, unde a pierdut la limită în toamnă cu fosta sa echipă, Universitatea Cluj. Acum însă e altceva.

“JOACA HANDBAL!” cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat