Mihai Popescu - senzational in RII de la Polivalenta in partida cu Belarus!

Reprezentativa masculină de handbal a României a învins naţionala Belarus cu scorul de 25-22 (12-14), miercuri seara, în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Bucureşti, în grupa a 7-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2013. Marcatorii si VIDEO – Declaratiile lui Popescu si Csepreghi, le aveti mai jos!

“Pornim cu prima sansa la calificare dupa acest rezultat”, au concluzionat cei mai buni jucatori ai nationalei, imediat dupa partida dificila cu Belarus – in direct la Digi Sport.

Tricolorii au reusit o a doua repriza excelenta in aparare – primind doar 8 goluri! Cei doi jucatori au declarat la marginea terenului ca atmosfera in Polivalenta a fost foarte frumoasa si le-au multumit spectatorilor pentru acest lucru! Cu mai multa atentie in atac, unde formatia antrenata de Vasile Stanga nu a valorificat superioritatile numerice, Romania putea castiga la o diferenta mai mare aceasta partida. In ciuda unei partide echilibrate tinerii au fost din nou la inaltime in lotul convocat de Stanga. Tricolorii şi-au revenit, când mai erau şase minute din meci, 23-21, după două goluri ale debutantului Ghiţă, diferenţa fiind menţinută şi în minutul 58 (24-22). Popescu care a inchis poarta aproape toata repriza a reusit sa o mentina neatinsa si in finalul ei. Tricolorii au recuperat o aruncare parata de portarul din Belarus si Ghionea a inscris frumos pentru cea mai mare diferenta de scor inregistrata in favoarea noastra pana atunci!

Cu cateva secunde înaintea finalului, belarusul Shylovich a primit direct cartonasul rosu si va lipsi in partida de la Minsk, deoarece va fi suspendat de IHF pentru aceasta infractiune comisa in fata lui Fenici – pe care l-a atacat direct la figura!

Orice rezultat de 3 goluri diferenta in favoarea Belarusului in partida de duminica, cu mai mult de 22 goluri inscrise de tricolori califica formatia noastra in Play – offul Campionatului Mondial Spania 2013.

Marcatori:

România – Csepreghi 4 goluri, Şimicu 3, Fenici 3, Ghionea 3, Talaş 2, Mihai 2, Mihalcea 2, Ghiţă 2, Şania 1, Florea 1, Stamate 1, Dospinescu 1.

Belarus – S.Rutenka 6 goluri, Brovko 5, Nikulenkov 4, D.Rutenka 3, Puhovski 2, Bobichev 1, Shylovich 1.

Ultimul meci din grupa a 7-a a preliminariilor CM din 2013 va fi disputat de tricolori duminică, la Minsk, tot cu Belarus de la ora 13,30 si va transmis de Digi Sport in Direct!

România este liderul grupei a 7-a, cu trei victorii şi 6 puncte, urmată de Belarus, cu 4 şi Luxemburg (0).

VIDEO – DECLARATII POPESCU SI CSEPREGHI, MAI JOS!

[media id=121 width=480 height=210]

Sursa: Digi Sport