Oltchim si Jolidon (in stanga) la Muratpasa Cup - Foto de grup cu toate echipele participante, transmisa de responsabilii echipei din Turcia pentru eurohandbal.ro!

Campioana şi vicecampioana României la handbal, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi “U” Jolidon Cluj s-au clasat pe primele două locuri la turneul internaţional amical din Turcia. Vedeti rezultate complete inregistrate de echipele noastre la aceasta competitie – mai jos! Echipa gazda a fost singura formatie care a pus probleme si doar Jolidonului!

Cea mai buna jucatoare de handbal feminin in 2011 – Oana Manea, impreuna cu echipa noastra campioana, au intrat in noul an intr-o oaza de liniste, luand parte la un semi-cantonament gratuit, între 5 şi 9 ianuarie 2012, în staţiunea Antalya. Sefii Valcei au considerat un bun locas de readaptare la spiritul competitiei si au acceptat invitatia finalistei Challenge Cup din sezonul trecut – Muratpasa Belediyesi SK, mai ales ca gazdele au asigurat toate cheltuielile sa le vada pe cele mai bune doua echipe din tara noastra la un turneu in propria sala.

Emilia Dorina Carbune - evolueaza in Turcia

Echipa din tara cordonatorului campioanei noastre – Y.Ozel, pare ca depune eforturi mari pentru a scoate capul in lumea buna a handbalului, iar cei mai buni profesori pentru ei in acest an s-au numit campioana si vicecampioana Romaniei – Oltchim si Jolidon. Finala de anul trecut din ce-a de-a patra cupa europeana feminina a creat o emulatie in jurul acestei formatii turce care incearca sa “inalte” proiectul implementat pana acum la noi standarde si sa treaca de la vedete din Azerbaijan (cele mai bune jucatoare ale lor in acest moment) la un joc mai complex care sa le aduca rezultate si mai bune pentru a avea un cuvant in achizitionarea unor handbaliste profesioniste cu adevarat! Ca sa vedeti ca handbalul romanesc este peste tot cautat in lume, Emilia Dorina Carbune – nascuta la Craiova, este o jucatoare din din tara noastra care evolueaza la formatia ajunsa pentru prima data in istoria handbalului turcesc, intr-o finala de cupa europeana!

Duminica, echipa clujeană a învins naţionala de junioare a Turciei, cu 46-22, în timp ce Oltchim a dispus de gazdele de la Antalya Muratpaşa Belediyesi Spor, cu 41-28, intr-o partida asteptata de gazde cu mult interes pentru a vedea adevaratul lor potential in acest moment.

În celelalte meciuri jucate, cele două echipe româneşti au obţinut următoarele rezultate: “U” Jolidon- Antalya Muratpaşa Belediyesi Spor 34-33, Oltchim-Wang Toppidrett 48-22, U Jolidon- Ankara Cankaya Belediyesi ANKA Spor Kulubu 33-20, Oltchim-naţionala de junioare a Turciei 46-24, Oltchim-U Jolidon 32-29, Oltchim- Çankaya Bld. ANKA Spor 37-20, U Jolidon Cluj-Wang Toppidrett 36-32.

MEDLINE - sponsor Muratpasa Antalya, va ofera aceste informatii.

In partida directa dintre Oltchim si Jolidon, marcatoarele celor doua formatii: Jolidon – Paraschiv 4, Chintoan 8, Stoian 6 Senocico 2, Tivadar 4, Tetean 4, Vadineanu 1; Oltchim – Nechita 5, Elisei 5, Babeanu 4, Managarova 3, Vetkova 3, Vizitiu 3, Curea 3, Geiger 2, Ozel 2, Han 1, Oana Chirila 1.

Jucătoarele Iulia Curea şi Melinda Geiger (Oltchim), respectiv Magda Paraschiv şi Florina Chintoan (U Jolidon Cluj) au fost alese în echipa turneului.

Oltchim va reveni în România în 10 ianuarie, iar după numai o zi va juca la Brăila, meciul cu Dunărea, contând ca restanta pentru etapa cu numărul 8 din Liga Naţională, partida ce nu s-a mai disputat anul trecut, datorita programului incarcat al fetelor campioanei cu echipa nationala.

Muratpasa Cup - Foto transmisa de responsabilii echipei din Turcia pentru eurohandbal.ro!