Foto radio-resita.ro

Antrenorul emerit de handbal Aihan Omer s-a întors la Reşiţa – localitate handbalistica cu care a cunoscut cele mai mari performanţe pe plan internaţional, venind in postura de antrenor principal al HC Caras Severin. Sorin Frunzaverde – Presedintele CJ Caras are planuri mari in formarea unei noi echipe puternice in Banatul de Munte, iar aducerea reputatului tehnician este un prim pas facut in acest sens! Odata cu instalarea lui Omer, formatia de la poalele Semenicului a reusit deja sa “marcheze” pe piata transferurilor si l-a readus la echipa pe tanara speranta de pe inter dreapta -Demis Grigoras, produs al CN Olimpic de Excelenta de la Sighisoara, anunta colaboratorul nostru Radio Resita! Omer – Czari s-a refacut pe banca tehnica a formatiei carasene, cuplu care a fost de succes pentru fosta UCM Resita, informeaza si colaboratorul arenabanateana.ro care va aduce mai jos, Declaratia lui Czari cu privire la acest “transfer de marca” facut de echipa careia i-a fost principal de cand Omer a plecat in Libia. Nu va era dor de handbalul spectaculos practicat de baietii lui Omer, de apararea avansata care facea deliciul spectatorilor dar si de derbyurile cu HCM Constanta, in care echipa resiteana reusa sa puna mari probleme actualei campioane? Din acest motiv salutam si noi revenirea unui mare tactician de handbal care “a iubit Romania”mai mult decat actuali conducatori implicati in fenomen!  Se va tine oare de cuvant Federatia si va solicita EHF-ului reducerea pedepsei pentru Omer?! Timpul le va rezolva pe toate! Pana una alta va invitam la “JOACA HANDBAL!”alaturi de eurohandbal.ro cu Resita lui Omer, participanta din nou in Challenge Cup-ul cucerit definitiv in 2009 de UCM!

După un periplu în Liban, unde a antrenat naţionala acestei ţări şi echipa de club Al Sadaka Beirut, cu care de altfel a şi fost în cantonament la Reşiţa, Aihan Omer a revenit în oraşul unde se simte ca acasă. Demersurile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, un susţinător al handbalului, au dat roade şi Aihan Omer revine la cârma echipei CS Caraş-Severin, urmând să fie ajutat de Gligore Czari.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri, 4 ianuarie, la Sala Polivalentă din Reşiţa, Aihan Omer a vorbit despre proiectul de relansare a handbalului masculin reşiţean, un proiect pe termen mediu şi lung, care să asigure continuitate echipei din judeţul Caraş-Severin. Deocamdată, înţelegerea se întinde pe trei ani şi jumătate, însă se poate vorbi şi de prelungirea colaborării cu gruparea cărăşeană, chiar până la cinci sau şapte ani. Treptat se vor pune bazele unei echipe care să domine din nou handbalul românesc, să fie acolo în top, unde îi este de fapt locul. Cu pricepere, cu multă răbdare, dar şi cu o susţinere financiară pe măsură, se pot atinge aceste ţeluri, iar handbalul de calitate va fi cuvântul de ordine în Banatul de Munte!

Cu noua echipă tehnică, în fapt o reîntregire a acesteia, echipa de handbal din Caraş-Severin şi-a reluat pregătirile în această după-amiază, reunirea lotului fiind programată la Complexul Sportiv Francisc Vaştag din municipiul de pe Bârzava. Auzind de revenirea lui Aihan Omer, suporterii formaţiei reşiţene au ţinut să fie prezenţi la reunirea lotului pentru a se reîntâlni cu Aihan Omer.

Acesta a fost aplaudat de fani, şi s-a fotografiat cu aceştia. Au lipsit motivat de la reunirea lotului, greii echipei, Eremia Pîrîianu, Adrian Tucanu şi Adrian Petrea. De asemenea, Roland Czari este convocat la lotul naţional de tineret, iar Nicuşor Negru se află în pregătire cu lotul naţional de juniori. În aceste zile se aşteaptă sosirea la Reşiţa a unui inter dreapta de perspectivă, pentru care s-au bătut mai multe echipe. În fapt, este o revenire, deoarece Demis Grigoraş a mai jucat la echipa din judeţul Caraş-Severin, în returul precedentei ediţii de campionat. În vară a ales însă Bacăul, unde nu a apucat să joace, spre nemulţumirea conducerii Federaţiei Române de Handbal, care a impus echipelor care achiziţionează jucători de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Sighişoara, să-i folosească pe aceşti jucători, cel puţin 30 de minute pe meci. Ceea ce nu s-a întâmplat cu Demis Grigoraş la Ştiinţa Bacău. Astfel că jucătorul originar din Vaslui va ajunge din nou la Reşiţa.

Antrenamentele echipei CS Caraş-Severin se vor desfăşura în oraş, iar săptămâna viitoare, formaţia cărăşeană va participa la un turneu amical la Timişoara.

JOACA HANDBAL! cu Radio Resita si vezi ce asculti online la www.radio-resita.ro

Aihan Omer din nou la Resita - foto arenabanateana.ro

Odată cu revenirea lui Aihan Omer, s-a refăcut și banca tehnică a echipei HC Caraș-Severin. Sub conducerea lui Aihan Omer și a secundului Gligore Czari, formația cărășeană a cucerit de trei ori la rând Cupa Challenge, în 2007, 2008 și 2009 informeaza si colaboratorul www.arenabanateana.ro.

Gligore Czari, antrenor principal timp de un an și jumătate, a vorbit despre revenirea lui Aihan Omer la Reșița: După cum știți, 2011 a fost un an foarte greu. Am fost desființați, am fost trecuți în liga a doua. Din fericire, datorită domnului Sorin Frunzăverde și a Consiliului Județean Caraș-Severin am reușit să mergem mai departe. Mă bucură revenirea profesorului Aihan Omer. Am lucrat împreună patru ani de zile și de acum înainte putem face aceeași treabă bună, poate chiar mult mai bună decât pînă acum. Am spus-o de nenumărate ori și o repet. După părerea mea, este unul dintre cei mai buni antrenori din țară.  Nu poate fi decât benefică revenirea lui Aihan Omer la o echipă din România și mai ales la Reșița. Am răspuns afirmativ propunerii domnului președinte de a continua în această formulă. Este un proiect pe termen lung. Mă bucur că se încearcă și formula aceasta cu echipe de juniori, cu jucători de perspectivă cu care în câțiva ani să ajungem să ne batem acolo sus. Pentru aceasta e nevoie de multă muncă, dar niciodată nu m-am dat la o parte de la greu și nici de data aceasta nu o voi face. Atâta timp cât voi fi aici, voi face tot posibilul ca Reșița să ajungă acolo unde a fost până acum doi ani și unde merită să fie. Deja există o tradiție în handbal aici la Reșița și ușor ușor, poate reușim să câștigăm și titlul, ceea ce ne dorim foarte mult.

Handbaliștii cărășeni vor disputa primul meci oficial din 2012 pe 22 ianuarie, pe teren propriu cu Potaissa Turda.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informații. Sport din Banat