Echipa feminină de handbal Oltchim Rm. Vâlcea pleacă în Antalya, unde va participa, în perioada 5-9 ianuarie, la un turneu internaţional. La “Muratpaşa Cup”, vor mai fi prezente echipele “U” Jolidon Cluj, Wang Toppidrett (Norvegia), Ankara Cankaya Belediyesi ANKA Spor Kulubu, Antalya Muratpasa Belediyesi Spor Kulubu şi Turkiye Genc Milli Tankim. PROGRAMUL OLTCHIMULUI in turneu amical din Antalya – mai jos!

Hutupan si-a anuntat revenirea la antrenamentele formatiei valcene, dar in acelasi timp, Preşedintele Oltchim-ului a căutat să găsească soluţii pentru ca gruparea chimistă să-şi asigure viitorul! Dupa Safta şi Roşca – primele nume de perspectiva achizitionate, oficialii chimişti doresc să mai încheie contracte de perfecţionare sportivă şi cu alte junioare din tara!

Radu Voina suna adunarea pe 4 ianuarie la campioana Oltchim! Oana Manea şi compania vor pleca spre Turcia, acolo unde vor lua parte la un semi-cantonament gratuit între 5 şi 9 ianuarie 2012, în staţiunea Antalya. Cheltuielile sunt asigurate de finalista Challenge Cup din sezonul trecut, Muratpasa Belediyesi SK.

Presedinte Oltchim – Petre Berbecaru:Pentru noi a fost binevenită această invitaţie. Dacă nu ar fi existat oferta din Antalya, oricum ar fi trebuit să mergem, pentru câteva zile, undeva în ţară şi costurile poate că erau mai mari. Aici nu trebuie să plătim decât transportul. Plecăm pe 4 ianuarie şi ne întoarcem în dimineaţa zilei de 10 ianuarie. Vom face direct deplasarea la Brăila, pentru meciul rămas restanţă din Liga Naţională, cu Dunărea. În Antalya, contează mai puţin adversarii. Important este că vom avea toate fetele la un loc”, a spus Petre Berbecaru conform arenavalceana.ro, cu privire la programul de după sărbători

Oltchim va reveni în România în 10 ianuarie, iar după numai o zi va juca la Brăila, meciul cu Dunărea, contând ca restanta pentru etapa cu numărul 8 din Liga Naţională, partida ce nu s-a mai disputat anul trecut, datorita programului incarcat cu echipa nationala.

Programul turneului “Muratpasa Cup”:
Joi, 5 ianuarie
15.00: Ankara Cankaya Belediyesi ANKA Spor Kulubu – “U” Jolidon Cluj
17.00: Wang Toppidrett (Norvegia) – Antalya Muratpasa Belediyesi Spor Kulubu
19.00: Turkiye Genc Milli Tankim – Oltchim Rm. Vâlcea

Vineri, 6 ianuarie
09.30: Ankara Cankaya Belediyesi ANKA Spor Kulubu – Antalya Muratpasa Belediyesi Spor Kulubu
11.15: “U” Jolidon Cluj – Oltchim Rm. Vâlcea
13.00: Wang Toppidrett (Norvegia) – Turkiye Genc Milli Tankim

16.00: Ankara Cankaya Belediyesi ANKA Spor Kulubu – Oltchim Rm. Vâlcea
17.45: Antalya Muratpasa Belediyesi Spor Kulubu – Turkiye Genc Milli Tankim
19.30: “U” Jolidon Cluj – Wang Toppidrett (Norvegia)

Sâmbătă, 7 ianuarie
13.00: Ankara Cankaya Belediyesi ANKA Spor Kulubu – Turkiye Genc Milli Tankim
15.00: Oltchim Rm. Vâlcea – Wang Toppidrett (Norvegia)
17.00: Antalya Muratpasa Belediyesi Spor Kulubu – “U” Jolidon Cluj

Duminică, 8 ianuarie
11.00: Ankara Cankaya Belediyesi ANKA Spor Kulubu – Wang Toppidrett
13.00: Turkiye Genc Milli Tankim – “U” Jolidon Cluj
15.00: Oltchim Rm. Vâlcea – Antalya Muratpasa Belediyesi Spor Kulubu.

Dupa ce au aruncat bomba cu Hutupan revenita in postura de jucatoare, campioana noastra a anuntat ca a urmărit prin intermediul oficialilor ei in perioada dinaintea sarbatorilor, evoluţia unor junioare, considerate printre cele mai bune pe postul lor din ţară, iar apoi le-a înregimentat la Oltchim, sub o formă sau alta.

Nicoleta Safta, de la CS Chimia, a reprezentat primul transfer pentru campioana României. Apoi, oficialii chimişti au încheiat un contract de perfecţionare sportivă cu portarul Izabela Roşca, de la Şcoala 181 Bucureşti, handbalistă care va fi „nevoită” să aleagă Oltchim-ul la terminarea junioratului.

„Încercăm să punem bazele unui centru de copii şi juniori. Am spus că o să începem cu nişte grupe mici, mici. Deja avem grupa Cristinei Rouă, însă nu putem să ne gândim deocamdată că ele vor ajunge sus. Sunt puştoaice de clasa a II-a, a III-a, mai au mult până la handbalul de performanţă. O să le legitimăm la Oltchim la momentul potrivit. Deocamdată sunt mult prea mici. De aceea, până reuşim să creştem nişte jucătoare, ne orientăm către junioare care ar putea, în doi-trei ani, să facă pasul spre echipa mare a clubului vâlcean. Orice echipă de primă ligă este obligată să aibă un contract de colaborare cu o echipă de junioare sau o echipă proprie de junioare. Vom vedea care este calea cea mai avantajoasă pentru noi.” a precizat conform arenavalceana.ro Presedintele Petre Berbecaru.