RAMAS FARA BABEANU, RECHEMATA LA VALCEA DE OFICIALII CAMPIOANEI ODATA CE A DEVENIT O IMPORTANTA MARCATOARE IN LIGA I, TADICI S-A REORIENTAT RAPID SI A ADUS PRIMA STRANIERA DIN ISTORIA ZALAULUI!
RK ZAJECAR – SERBIA (Tereza Tamas evolueaza la campioana tarii vecine) S-A IMPUS IN TURNEUL DESFASURAT INCEPAND DE MARTI IN SALAJ, DUPA UN GOL MARCAT CU 5 SECUNDE INAINTE DE SFARSITUL FINALEI JUCATE IN FATA GAZDELOR! VEDETI REZULTATELE COMPLETE INREGISTRATE LA COMPETITIA AMICALA ORGANIZATA INAINTE DE CRACIUN DE FORMATIA LUI TADICI, IMPREUNA CU ALTE ECHIPE, DIN CARE 2 FORMATII DIN AFARA TARII NOASTRE – MAI JOS!
Înaintea turneului organizat la începutul lunii decembrie, oficialii zălăuani anunţase că doresc să transfere două handbaliste din ţara vecină. Una dintre ele avea să fie Gabriella Szűcs, jucătoare care ultima dată a evoluat la DVSC Debrecen. Gabriella a învăţat abecedarul handbalului în Ungaria, iar prima dată când a avut contact cu sportul pe semicerc din România s-a produs în anul 2006, când jucătoarea a semnat cu Oltchim, conusă la acea vreme de Gheorghe Tadici. După ce actualul manager a lui HC Zalău a părăsit gruparea din Zăvoi, Szucs a evoluat din ce în ce mai puţin pentru campioana Românie. În vară handbalista s-a întors în Ungaria unde a ajuns la un acord cu DVSC Debrecen, dar din câte se pare jucătoarea care s-a născut la Oradea nu s-a acomodat prea bine la formaţia maghiară.Şi acel contract a fost semnat cu condiţia ca Szucs să poată pleca oricând dacă îşi găseşte o înţelegere mai bună. Echipa la care va evolua în continuare handbalista maghiară va fi tocmai HC Zalău. Gruparea zălăuană a reuşit să ajungă la un acord cu jucătoarea în vârstă de 27 de ani, care va semna un contract cu HC Zalău pe o perioadă de două sezoane şi jumătate. Handbalista se va alătura lotului condus de Gheorghe Tadici în data de 26 decembrie şi va debuta cel mai probabil pentru echipa zălăuană la turneul de la Baia Mare, care va avea loc în perioada 28 – 29 decembrie.
Şi cum HC Zalău a rămas descoperită după plecarea interului Dana Băbeanu, acest transfer al unguroaicei vine în folosul echipei. Cine nu şi-ar fi dorit o jucătoare de talia Gabrielei Szucs? Rămâne ca Gabriella să se integreze cât mai rapid în stilul de joc impus de Gheorghe Tadici, mai ales că urmează o perioadă foarte dificilă pentru echipă, care v-a lupta pe trei fronturi Liga Naţională, Cupa EHF şi Cupa României.
Rezultatele turneului “Cupa Judeţului Sălaj”

Szucs - Neagu - Vizitiu de la dreapta la stanga

Etapa I:
HC Zalău – ENKSE Bekescsabai 35 – 25

HCM Baia Mare – SCMU Craiova 25 – 38

Etapa a II-a:

RK Zajekar – HCM Baia Mare 36 – 22

ENKSE Bekescsabai – SCMU Craiova 29 – 29

Etapa a III-a:

HC Zalău – SCMU Craiova 29 – 21

ENKSE Bekescsabai – RK Zajekar 25 – 25

Etapa a IV-a:

HC Zalău – HCM Baia Mare 31 – 31

RK Zajekar – SCMU Craiova 27 – 25

Etapa a V-a:

HCM Baia Mare – ENKSE Bekescsabai 23 – 32

HC Zalău – RK Zajekar 22 – 23

 

Clasament final:
1. RK Zajekar
2. HC Zalău
3. ENKSE Bekescsabai
4. SCMU Craiova
5. HCM Baia Mare

Premii individuale:

Cea mai bună jucătoare a turneului: Georgiana Ciuciulete (HC Zalău)
Golgetera turneului: Jasna Toskovic (ENKSE Bekescsabai)
Cel mai bun portar: Tereza Tamaş (RK Zajekar)

Sursa: sportulsalajean.ro