P.Vizitiu - golgetera a Oltchimului in LC, face pregatire si isi revine incet dupa fractura la nas, insa fara contacte fizice deocamdata!

Vizita medicală a fost ultima acţiune înainte de Crăciun! O noua achizitie de viitor pe nume Nicoleta Safta – o tanara speranta de la Chimia Rm Valcea, ar putea fi păstrată la Oltchim in lotul pentru Liga Naţională! Declaratie Petre Berbecaru despre tanara speranta mai jos! Următoarele jocuri pentru Campioana Oltchim, vor avea loc începând cu 28 decembrie, când se va desfăşura Memorialul „Constantin Tită” – Vezi programul competitiei transmise de Digi, mai jos!

TOATA LUMEA S-A UNIT PENTRU SALVAREA CLUBULUI SPORTIV VAZUT CA UNIC IN SPORTUL ROMANESC, IN DISCUTIILE DIN CADRUL PRIVATIZARII COMBINTULUI CHIMIC!

Primăria şi Consiliul Local vor contribui la bugetul Oltchim-ului cu 200 de mii de euro! TVR a promovat imaginea performera a clubului Oltchim in sportul romanesc si a incercat sa ajute Clubul Sportiv in salvarea sa, odata cu privatizarea Combinatului ce va fi facuta anul viitor!

”Să distrugi, însă, un brand ca Oltchim, mi se pare o crimă. Nu ştiu dacă noi, atât de săraci, suntem dispuşi să renunţăm la o astfel de echipă. Cred că statul ar trebui să intervină şi să impună noului proprietar să susţină şi echipa de handbal”, a declarat Vasile Stângă la emisiunea „Cu Ochii-n 4” transmisa de postul national.Vezi celelalte reactii de mare implicare si apropiere facute in emisiune – mai jos! Update: VIDEO – CLICK AICI!

Vacanţa puţina pentru majoritatea tricolorelor dupa esecul de la Sao Paulo. Cele 11 handbaliste care au participat la Campionatul Mondial s-au alăturat restului lotului grupării chimiste la începutul acestei săptămâni. Dupa ce luni, 19 decembrie, de la ora 17.00, a fost programată reunirea la Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea. si vizita medicala facuta ieri, jucatoarele campioanei vor primi liber pentru a petrece cum se cuvine sărbătoarea Naşterii Domnului.

Oana Manea – declarata jucatoarea anului in Romania de catre FRH, impreuna cu compania, au luat parte şi la festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi vâlceni ai anului 2011 – desfasurata miercuri, 21 decembrie. La ultimul astfel de eveniment, „chimistele” au reuşit să obţină titlul suprem datorită medaliei de bronz cu care s-au întors de la Europene, dar şi pentru că au jucat finala Champions League. Acum însă, nu au putut aspira la trofeul suprem!

Dupa amicalele cu SCM Craiova, Safta ar putea fi păstrată la Oltchim pentru Liga Naţională!

Înainte de a reîntregirea lotului, handbalistele de la Oltchim care nu au făcut deplasarea în Brazilia s-au antrenat cu SCM Craiova castigate de campioana noastra. Altfel, acestea au fost ultimele meciuri de pregătire dinainte de Crăciun. Următoarele vor avea loc începând cu 28 decembrie, când se va desfăşura Memorialul „Constantin Tită”.

În partidele de pregătire disputate săptămâna trecută a fost testată şi noua achiziţie a formaţiei chimiste, tânăra Nicoleta Safta. Aceasta a reuşit să se evidenţieze în cele două jocuri cu echipa din Craiova şi să-i determine pe oficialii chimişti să se mai gândească puţin înainte de a lua o decizie în ceea ce o priveşte. Conducerea Oltchim-ului a spus că a transferat-o pe Safta pentru a se baza pe ea mai târziu, nu în viitorul apropiat şi că aceasta va continua să joace, cel mai probabil, tot pentru Chimia. Acum, această variantă nu mai este considerată chiar cea mai bună.

„Am urmărit-o pe Safta şi mi-a plăcut foarte mult. Cred că ne vom mai gândi dacă o lăsăm să joace tot în Divizia A. În acest moment există şi posibilitatea să o păstrăm în lot pentru a o testa în două-trei meciuri din Liga Naţională”, a precizat Petre Berbecaru, preşedintele clubului Oltchim.

PERICOLUL CE PASE ASUPRA GRUPARII NOASTREA CAMPIOANE ODATA CU PRIVATIZAREA COMBINATULUI A DETERMINAT TVR SA FIE ALATURI DE HANDBALUL ROMANESC SI PROIECTUL OLTCHIM!

La puţin timp după terminarea partidei din Brazilia, dintre România şi Croaţia, pe postul naţional de televiziune a fost difuzat un reportaj realizat de Diana Deleanu, dedicat echipei de handbal CS Oltchim Rm. Vâlcea. Oamenii importanţi din sportul românesc, handbalistele de excepţie care au trecut pe la gruparea vâlceană şi cei care au condus clubul chimist de-a lungul timpului, au vorbit în cadrul emisiunii „Cu Ochii-n 4” despre istoria Oltchim-ului, despre ce a însemnat această echipă pentru Vâlcea şi pentru România şi despre faptul că ea ar putea dispărea o dată cu privatizarea Combinatului Chimic, prevăzută pentru 2012.

Mori Torok Duca, Edith Matei, Mariana Tîrcă, Gheorghe Tadici, Ioan Gavrilescu, Petre Berbecaru, Radu Voina, Cristian Ţopescu, Vasile Stângă, Steluţa Luca şi alţii şi-au amintit cum a luat naştere echipa fenomen a ţării, pentru care a concertat la Arenele Traian, Adrian Păunescu şi Cenaclul Flacăra, la promovarea acesteia pe prima scenă handbalistică a ţării. S-a vorbit însă, cum spuneam, şi despre cutremurul care a fost anticipat la începutul acestui an, o dată cu anunţul retragerii sprijinului financiar al societăţii Oltchim, despre „falimentul real al echipei”, care ar putea fi provocat de „interese obscure”. „O echipă atât de mare, într-un oraş atât de mic nu cred că mai există undeva în lume. Poate doar la băieţi, Vestprem, din Ungaria. (…). Drama este că Oltchim se va privatiza şi nu se ştie dacă noii investitori vor anexa la contract şi echipa de handbal. Rămâne de văzut dacă aceasta va mai fi susţinută. Să distrugi, însă, un brand ca Oltchim, mi se pare o crimă. Nu ştiu dacă noi, atât de săraci, suntem dispuşi să renunţăm la o astfel de echipă. Cred că statul ar trebui să intervină şi să impună noului proprietar să susţină şi echipa de handbal”, a declarat Vasile Stângă. Majoritatea celor intervievaţi au căzut de acord că Oltchim nu trebuie să dispară, că în ţară, în afară de această echipă, nu mai aveam ca exemple pozitive, cu care ne mândrim în lume, decât pe Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi. De asemenea, s-a punctat şi faptul că oamenii politici au susţinut doar la nivel declarativ echipa de handbal. Romeo Rădulescu, alesul cetăţenilor din Râmnic, a ţinut să contrazică, declarând că Primăria şi Consiliul Local vor contribui la bugetul Oltchim-ului cu 200 de mii de euro şi vor încerca să atragă şi alte persoane pentru a susţine echipa de handbal, deoarece, „dacă se va apela la mai mulţi, cu sume mici, ne vom descurca”. „La Vâlcea nimeni nu concepe ca această grupare să dispară. Handbalul vâlcean nu poate să dispară din oraş şi nici de la Oltchim”, au concluzionat oamenii de sport din România.

Iată programul meciurilor de la Memorialul “Constantin Tiţă”:
Miercuri, 28 decembrie
ora 11.00:
ASC Corona Braşov – HCM Roman

ora 13.00: CS Oltchim Rm.Vâlcea – Univ. Neptun Constanţa
ora 18.00: HCM Roman – Univ. Neptun Constanţa
ora 20.00: CS Oltchim Rm.Vâlcea – ASC Corona Braşov

Joi, 29 decembrie
ora 11.00:
ASC Corona Braşov – Univ. Neptun Constanţa

ora 13.00: CS Oltchim – HCM Roman

Sursa: arenavalceana.ro