ROMANIA invinge Bosnia cu 29-26 si se califica in play – off-ul CM Suedia 2011. Adresati FELICITARI si puneti intrebari tricolorilor, pe CHAT-ul nostru!

“JOACA HANDBAL!” cu echipa masculina a ROMANIEI.

Inaintea turneului din Finlanda, selectionerul nostru nu a pus deloc presiune pe echipa noastra. Nu am obtinut o mare victorie, ci una normala, dar daca era sa pierdem, era aproape un dezastru pentru handbalul masculin. Asa, Vasile Stanga se afla la doar 2 jocuri, pentru a se reintoarce dupa 15 ani, in Scandinavia – la un turneu final, dupa cel din Islanda din 1995.  Vasile Stanga, in exclusivitate pentru eurohandbal, dupa aceasta calificare in play off-ul CM Suedia 2011:

Ne bucuram pentru aceasta prima realizare. Am condus in permanenta, dar am avut ceva emotii cand cand s-au apropiat la 20-19. Insa imediat am readus lucrurile la normal. Chiar daca echipa este remarcata de mine, trebuie sa recunosc ca portarul Popescu, Csepreghi, Jurca, Stamate, Sabou au fost intr-o forma buna. Revenirea lui Sania la echipa noastra este de asemenea un castig. Personal, dupa 15 ani, pot ajunge din nou cu echipa noastra la un turneu final. Eu cred ca putem sa ne calificam, cred ca echipa Romaniei are valoarea necesara pentru a ajunge in Suedia 2011. E importanta de obtinut aceasta calificare, atat pentru viitor, cat si pentru planul de formare a unei echipe nationale puternice “.

Am lasat impresia ca se poate si mai bine, dupa acest meci cu Bosnia, care nu a fost o echipa oarecare, cu jucatori care evolueaza in campionate puternice ale Europei (vedeti prezentarea completa facuta de noi mai jos). Insa a fost exact cum ne-a declarat capitanul Romaniei -dl. Toma “simplul fapt ca Bosnia are jucatori care joaca la echipe puternice de afara, nu inseamna ca au si nationala puternica. Cred ca in nationala noastra, precum si la echipele de club din tara, sunt jucatori care cu usurinta ar putea juca la echipe puternice de afara! Dar ducem lipsa de o promovare, de o propaganda a handbalului romanesc, asa cum faceti de exemplu dumneavoastra, si chiar de impresari puternici, care sa se lupte pentru noi, sa ne faca lobby”

Chiar daca Romania a pierdut nenumarate calificari in ultimii 15 ani, se afla acum, foarte aproape de a se califica pentru a doua oara consecutiv la un Campionat Mondial. Turneu final la care se ajunge , in principiu, mai greu ca la europene, datorita numarului restrins de echipe europene participante.

Vom afla adversarul din play-off in 31 ianuarie. Sa speram ca sortii nu vor fi asa de rai precum se intrevede.

Marcatori Romania: Sabou 5g, Toma 4g, Novanc 4g, Jurcă 4g, Csepreghi 4g, Şania 3g, Stamate 2g, Sadoveac 1g, Ghionea 1g, Fenici 1g

A FOST PREMIERA LIVE CHAT CU NATIONALA MASCULINA A ROMANIEI – CAPITANUL TOMA LAURENTIU, DIRECT DIN FINLANDA!

Prin capitanul Romaniei  – Toma L., tricolorii au raspuns intrebarilor suporterilor, imediat dupa meciul cu Finlanda, dupa ce a sosit la cazare! Fiind o ora foarte tarzie si avand meciul decisiv cu Bosnia – a doua zi de la ora 17,00, dl. Toma a stat 25 minute pe CHAT-ul nostru . VEDETI CE A RASPUNS PE CHAT-UL NOSTRU, cu numele “Capitanul Nationalei – Toma”

Proiectul national “JOACA HANDBAL!” continua!