Antrenorul Frantei - Krumbholz si-a condus excelent echipa catre o mare Finala Mondiala.

UPDATE: FRANTA-NORVEGIA 24-32 si Norvegia este din nou campioana mondiala, invingand Franta fara nici o emotie! Jucatoarele Norvegiei sunt dupa Danemarca in 96/97, a doua echipa care este laureata cu titlul de Campioane europene, Mondiale si olimpice in acelasi timp!

Grupa Romaniei pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 pare a fi in acest moment urmatoarea: Franta, Islanda si Japonia; cu organizare de partea Frantei. Islanda (loc 12 in Brazilia) este a 7-a din Europa la acest Mondial, daca nu tinem cont de Norvegia si Suedia – calificate deja direct, la olimpiada engleza! IHF-ul este singura care poate confirma stirea noastra tinand cont ca Angola nu are cum sa scape titlul pe continentul african si probabil ca zilele viitoare vom afla exact. In situatia in care calificarea Suediei este acceptata dar locul ei va fi luat in considerare la acest mondial, atunci Muntenegru va venii in locul Islandei in Grupa noastra de calificare la JO!
Echipa Franţei se confruntă cu Norvegia în finala Campionatului Mondial duminica (21:15), la Sao Paulo. Krumbholz da doar 20-25% sanse echipei sale sa castige trofeul mondial!
COMENTAM LIVE TEXT IN TIMP REAL PE CHAT ULTIMUL SPECTACOL DE LA CM BRAZILIA 11
Una dintre cele mai bune jucatoare ale lui Krumbholz – Camille Ayglon, vrea să obtina sub tricolor o victorie mare, în special pentru jucatoarele accidentate in timpul turneului, inclusiv pentru cea mai recenta coechipiera -Allison Pineau, o victimă a unei rupturi de ligamente incrucisate in partida de vineri din semifinalele cu Danemarca.
Olivier Krumbholz este realist sau incearca sa adoama adversarul si a spus că Norvegia este clar favorita in finala Camp. Mondial de duminică seara. Dar asta nu inseamna ca echipa sa nu va lupta diseara deoarece “nu vrea să piardă două finale mondiale la rând.” dupa cea pierduta in fata Norvegiei la ultima intalnire a cocosului galic cu trofeul pe masa in 2009.
Tehnicianul francez, a raspuns pentru cei de la L’Equipe care crede  ca sunt sansele formatiei sale in Finala de la Sao Paulo?
Nu am de gând să vă supar sau pe dv sau jucatoarele mele, dar nu cred că avem mai mult de 20-25% şanse de a câştiga Finala. Din păcate, trebuie să fim realişti. Este prea mare handicapul să cred astăzi că avem cote egale 50-50% – a transmis sincer sau cu un scop, unul dintre cei mai buni antrenori din lume la handbalul feminin!
Krumbholz nu crede ca Norvegia este mai putin buna acum decat cea care cucerea titlul olimpic in 2008 si a amintit ca scandinavele sunt rareori invinse in marile finale, spunand despre punctul forte al adversarului din Finala ca este capacitatea lor de a se mobiliza si adapta  in aparare, pentru a oprii atacurile adverse. Francezul a marturisit ca tot apararea va fi probabil cel mai important element si din tabara sa, in aceasta mare finala.
“In ultimele meciuri am reusit sa dominam in acest sector, insa adversarul nu era asa complet” a spus Krumbholz pentru L’Equipe, completand ca faza de contraatac trebuie sa mearga “snur” . “Voi incerca sa trimit in teren cele mai bune jucatoare din punct de vedere al angajamentului! pentru ca doar prin lupta vom putea invinge in acest meci! Aceasta va trebui dublata de calitate si finete. Faptul ca aceste jucatoare au fost majoritatea vicecampioane mondiale, sper sa le faca sa spuna ca nu vor sa piarda doua finale la rand dupa cea din 2009”

“Ne-a trecut un fior”, spune Ayglon dupa ce jucatoarele franceze au fost toate la accidentata Allison Pineau după meciul de vineri cu danemarca. “A fost un moment dificil, am fost oarecum prăbuşite. Dar sper sa reuşim să o facem sa zâmbească din nou!” a completat interul lui Krumbholz.
Echipa Franţei este alcătuită din generaţii diferite. Tervel a fost campiona mondiala în 2003. Altele au câştigat medalia de bronz la Euro 2006, iar altele au fost la mondiale si mai a fost medaliate cu doi ani în urmă, astfel ca diseara probabil ca vom avea un duel foarte echilibrat tinand cont ca si Norvegiei ii lipsesc mai multe jucatoare de baza la acest turneu final.