Spania - Brazilia. Bucuria ibericelor dupa calificarea in semifinale la CM

Olivier Krumbholz si fetele sale au reusit sa elimine favorita principala la castigarea trofeului – Rusia in primul sfert, iar Spania a facut un meci senzational in fata tarii gazda – Brazilia, in sfertul 4. Antrenorul francez anunta la Conferinta de presa formarea unei echipe mai puternice decat cea care devenea campioana mondiala in 2003!

Cele 2 echipe sunt acum, se pare favorite la disputarea Finalei Campionatului Mondial, dupa evolutiile excelente din aceasta faza a competitiei, dar scandinavele – Danemarca si Norvegia, chiar daca au mai multe titulare accidentate, detin experienta fazelor inalte ale marilor competitii si nu si-au spus ultimul cuvant.

Semifinalele se joaca vineri de la 21,15 si 00,00 ora Romaniei!

Doua sau trei dintre aceste 4 echipe vor organiza turneele de calificare la JO Londra 12 – in functie de clasarea finala a Norvegiei. 

Sfertul 1: RUSIA – FRANTA 23-25

Franta si Rusia au oferit un meci perfect echilibrat in primele 30 minute din primul sfert, intre doua echipe conduse probabil de cei mai experimentati antrenori din handbalul feminine – Krumbholz si Trefilov. Nici una dintre echipe nu a reusit sa se desprinda pe tabela si la pauza Franta intra in avantaj minim 13-12.

A doua repriza incepe insa senzational pentru frantuzoaice care reusesc sa se apere foarte bine si sa inscrie 3 goluri consecutive, reusind desprinderea pana la 16-13 37’. Diferenta este mentinuta constant pana in min.46 21-18, cand Franta parca simte ca e momentul sa forteze din nou. LACRABERE Alexandra reuseste 3 goluri consecutive si isi imbunatateste procentajul foarte slab al aruncarilor reusite pana atunci ajungand la 5g/13a (38%), dar cel mai important desprinde Franta la un incredibil 24-19 cu 10 minute inainte de final. Chiar daca echipa lui Krumbholz incepe sa tremure pe final, apararea francezelor este excelenta si cu doar 1 singur gol inscris in minutul 58 prin Mendy, reusesc sa securizeze victoria si calificarea in semifinalele CM. Acest lucru asigura deja Franta organizarea unui turneu de calificare la JO de la Londra, in cazul in care nu castiga CM Brazilia!

Jevgeny Trefilow, antrenor Rusia: Încă nu am nicio impresie despre acest meci. Spre deosebire de alte sporturi handbal este sub-dezvoltat, cum încă nu sunt permise dispozitive tehnice pentru a ajuta arbitrii!

Olivier Krumbholz, antrenor Franta: Am arătat o apărare mare, cu un portar mare, am să le felicit pe jucătoarele mele pentru această victorie mare în acest meci foarte important. În ceea ce priveşte această importanţă imi pot imagina, cum se simte acum Jevgeny Trefilov. In a doua jumătate am facut un minim de greşeli şi am dat din noi 100 la suta şi cu multa răbdare în atac. Comparativ cu 2003, când am devenit campion mondial, aceasta echipa de astăzi este mult mai puternica din punct de vedere fizic.

Sfertul 4: SPANIA – BRAZILIA 27-26

Spania a inceput senzational partida de la miezul noptii (Ora Romaniei) cu Brazilia, aratand lumii cum se joaca handbalul modern. La spectacol a participat si Brazilia – tara organizatoare practicand un joc extraordinar in fata celor 6.500 spectatori veniti parca sa arate ca in tara cafelei se poate juca si handbal. Ibericele au pus un incredibil 6-1 dupa 7 minute de joc! Insa Morten Soubak a practicat imediat un alt stil, mai in viteza si pe contraatac si in doar 4 minute Brazilia a egalat, reusind apoi in 10 minute sa inscrie 11 goluri si a preluat conducerea surprinzator cu 12-11 17′.

Spania insa nu s-a pierdut cu firea in fata vulcanului creat de gazde si a pus iar stapanire pe joc avand in extrema MARTIN Carmen D. principala marcatoare a reprizei, impreuna cu salvatorul Navarro care a scos cateva mingi grele si ibericele au pus un avantaj de siguranta la PAUZA: 19-17, dupa o repriza furibunda cu numeroase faze de contraatac si faza II.

Partea a doua a fost foarte echilibrata dar Spania s-a desprins la 2 goluri prin MANGUE in min.52 la 25-23. Brazilia pune insa in fata Spaniei, cu ultimele eforturi o aparare foarte buna. Reuseste surprinzator sa egaleze prin cea mai buna jucatoare a ei Do Nascimento si sala devine un vulcan! este 26-26 59′. Brazilia este in atac cu cateva secunde inainte de final si se joaca 5 contra 5 din fiecare tabara fiind eliminata o jucatoare. gazdele pierd mingea iar pe contraatac Elisabeth Pinedo reuseste sa inscrie cu 15 secunde inainte de finalul partidei si reuseste sa scoata si eliminare de 2 minute la brazilience. Se joaca 5 contra 4 si Brazilia mai are si sansa egalarii, insa Pinheiro este blocata. Ultima aruncare libera dupa finalul partidei si o ultima sansa, insa ibericele o blocheaza si pe aceasta si da frau bucuriei pe parchetul din Sao Paulo. Spania este din nou aproape de o finala mondiala dupa cea in urma cu 2 ani.

Morten Soubak, antrenor Brazilia: Am început bine în prima jumătate şi am putut oprii atacurile spaniole. În a doua jumătate apărarea noastra a fost splendida. Am avut 90 secunde pentru a inscrie si aveam nevoie pentru a castiga meciul cu un gol. Dar Spania a securizat meciul cu atacul lor. Acum avem încă două meciuri înainte, dar va fi greu ca echipa să se concentreze după un astfel de meci.

Jorge Duenas, antrenorul Spaniei: Sunt foarte fericit. Cu două zile în urmă am bătut Muntenegru şi au urcat printre primele 8 şi acum eu sunt chiar fericit, pentru că suntem pe partea de sus a tabloului la acest CM. În prima jumătate atacul nostru a fost foarte bun, dar in schimb partea de apărare a fost slaba. Brazilia s-a îmbunătăţit în apărare după pauză şi astfel finalul partidei a fost foarte interesant!

Sursa foto: ihf.info