Andrea Penezic - krim (26 ani) este cea mai buna jucatoare a croatelor cu 26 g pana acum!

UPDATE 2: ROMANIA – CROATIA 27-28 cu un final dramatic – VIDEO: CLICK AICI! (sursa Dolce Sport)

Romania a condus Croatia in 55 minute din cele 60 si s-a vazut invinsa intr-un final in care ne aflam in inferioritate numerica! Tricolorele parasesc acest CM Brazilia dupa o partida de mare lupta si cu final de infarct si spera sa ajunga la olimpiada prin turneele de calificare, daca o formatie din Europa castiga trofeul, in calitate de bronz european!

Comentam impreuna LIVE TEXT in timp real pe CHAT – de la ora 18:30, aceasta partida deosebit de importanta pentru tricolore si viitorul nationalei feminine!

UPDATE: CONFLICT DE INTERESE! JOHANSSON / KLIKO (SWE) arbitreaza diseara Romania – Croatia, iar GUBICA / MILOSEVIC (CRO) pe Suedia – Franta in optimile de finala la Campionatul Mondial de Handbal Brazilia 2011! anunta delegarile site-ul oficial IHF – si ne informeaza vizitatorii nostrii pe CHAT!

România dispută astăzi un meci de „a fi sau a nu fi” în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul viitor. Informatii despre Croatia si declaratii din tabara ex-yugoslava, in care straluceste Penezic (foto), dar si marcatoarele din partidele cu Danemarca si Suedia, care au fixat-o pe 2 in gr.D la Mondial – le aveti mai jos! Prin prisma tradiţiei şi a palmaresului, naţionala noastră e favorită în faţa Croaţiei, insa prezentul si statisticile de la acest CM Brazilia, arata altfel – adversarul este mai bun la toate capitolele!

Antrenorul croatelor, Vladimir Canjuga a declarat: “Am tras tare in grupa. Am invins Suedia si astfel vom evita adversarele puternice din grupa C, cum sunt Brazilia sau Franta”!

Tricolorele vor înfrunta Croaţia, o echipă pe care au învins-o clar (31-22) anul trecut, la Europene. Insa in 2008, tot la europene, Romania invingea dupa prelungiri Croatia cu 36-33 (17-15, 29-29), intr-o partida foarte echilibrata care ar putea semana cu cea de azi, din cauza unei forme sportive slabe a fetelor noastre si a unei evolutii bune a adversarului la acest Mondial, care au convins si casele de pariuri sa acorde o cota de 3,00 la succes formatiei Romaniei!

Facand referire la medaliile de argint (CM Rusia) si bronz(CE Danemarca/Norvegia), antrenorul croat Canjuga e de parere ca: “Romania, ca nume este cu siguranta mai puternica decat Brazilia si Franta, dar rezultatele din grupa nu arata asta, a pierdut categoric impotriva lor“.  “Echipa mea a pierdut in Danemarca la 9 goluri, insa era o alta conjunctura. Atunci era Neagu, Ungureanu dar Romania are o baza larga de selectie si acum. Noi va trebui sa repetam jocul bun in aparare facut impotriva Suediei si partial cu Danemarca, iar in atac sa fim mai atenti la finalizare

Media echipelor:

Romania: 1,76 m/ 69 kg/ 28,2 ani

Croatia: 1,78 m/ 70 kg/ 26,0 ani

In ciuda faptului ca exista jucatoare cu nume in formatia Croatiei la acest mondial ca Penezic – Krim sau Horvath – Podravka, cea mai eficienta este chiar surpriza din lotul adversarului nostru JEZIC Katarina (Lokomotiva) care are un procentaj foarte bun cu 11 goluri din 12 aruncari (92%) in cele 88 minute jucate in cele 5 partide la mondial.

Andrea Seric – Krim:Nu inseamna nimic infrangerea la scor a romancelor in fata Frantei. Va fi un joc pe viata si pe moarte pentru calificarea in primele  opt. Indiferent de absentele din randurile Romaniei, aceasta ramane o echipa foarte puternica. Nu ne este frica de ele, noi trebuie sa ne facem jocul nostru si cu o aparare buna vom avea parte  mai usor de victorie

“Sunt sceptic în privinţa şanselor noastre. Poate că suporterii mai cred în ceva, dar eu nu. Toate fetele m-au dezamăgit. Atitudinea lor e supărătoare!”, a spus Radu Voina, la finalul meciului pierdut cu Franţa, scor 20-39, iar tricolorele trebuie sa il contrazica diseara, pentru ca alte sanse nu vor mai avea!

CROATIA FAVORITA LA CASELE DE PARIURI DATORITA STATISTICILOR DIN PREZENT!

Romania a reusit la acest Mondial 139g/ 236 aruncari, avand pana acum un procentaj de 59%. In schimb Croatia are 150g/ 247 aruncari inregistrand un procentaj de 61%. Portarul ZDERIC Marta – care nu este titularul postului, are procentaj de 55% (18 aparate/ 33 aruncari), in timp ce Tolnai si Paslaru au 29% procentaj pana acum la mondialele braziliene.  Prin prisma tradiţiei şi a palmaresului, naţionala noastră e favorită în faţa Croaţiei. Statisticile CM, însă, arată contrariul. La finalul meciurilor din grupe, Croaţia stă mai bine decât România la toate capitolele. A marcat mai multe goluri şi a primit mai puţine, iar portarii noştri nu figurează în Top 20, în timp ce croatele o au pe Jelcici pe locul 11. Deloc întâmplător, naţionala noastră are două eşecuri şi un egal, în timp ce adversara de astăzi a pierdut doar meciul cu Danemarca (19-23).  În cazul în care învinge Croaţia, naţionala se va califica în „sferturi” – unde va întâlni Norvegia (34-22 cu Olanda), asigurându-şi astfel participarea la turneele de calificare la JO.

In cele mai importante partide de la CM Brazilia, Croatia a stralucit in partida cu Suedia si a fost invinsa de Danemarca la 4g diferenta. Aveti mai jos marcatoarele celor 2 partide, care au stabilit locul 2 in Gr.D pentru ex-yugoslave.

Chirila nu a putut trece de apararea Braziliana, dar trebuie azi sa lupte cu cea croata

Danemarca – Croatia 23:19 (10:8)
Sao Bernando, 400 spectatori:
Gatelis/Mazeilka (Lituania)
Danemarca: Toft, Melgaard 1, Thorsgaard 2, Fisker 2, Krogshede, Mortensen, Larsen, Pedersen (11 aparate), Burgaard 5, L. Jorgensen 3, Kristiansen 3(1), Troelsen 6(2), Norgaard 1, Spellerberg, S. Jorgensen
Croatia : Grubišić (8 aparate), Tatari 1, Jovetić, Šerić, Petković, Gaće, Pušić-Koroljević, Žderić, Horvat, Franić 2(1), Penezić 9, Jelčić (2 aparate), Lovrić, Zebić 2(1), Milanović Litre 1, Ježić 4

Croatia – Suedia 27:26 (14:12)
Sao Bernardo, spectatori 500, Serradilla/Lorente (Spania)
CROATIA: Grubišić (7 aparate), Tatari 4, Jovetić 1, Šerić 2, Petković, Gaće, Pušić-Koroljević 1, Žderić (1 aparata), Horvat 1, Franić 7(4), Penezić 5, Jelčić, Lovrić, Zebić 3, Milanović Litre 3, Ježić
Suedia: Agren, Flognman 1, Boson 1, Folegstrom, Roberts, Weil Freden 3, Kain (6 aparate), Ahlm 3, Grubbstrom (8 aparate), Torstenson 10(1), Wiberg, Gullden 4(4), Hellerberg 2, Rosengren Jacobsen , Alm, Johansson 2