Adina Fiera 8/12 aruncari - principala marcatoare a Romaniei in partida cu Tunisia 30-28 la CM Brazilia 11

AM CASTIGAT FARA SA IMPRESIONAM LA ACEST START DE TURNEU FINAL AL CM BRAZILIA 11 (Vezi meniul principal de pe site), INSA SE PARE CA AM PIERDUT-O, MACAR PENTRU PARTIDELE DIN GRUPA, PE PIVOTUL PRINCIPAL AL ECHIPEI – OANA MANEA! Și cum nu mai poate fi adusă o înlocuitoare din țară înseamnă că România va disputa următoarele partide cu un singur pivot de meserie, Florina Chintoan – U Jolidon Cluj!

Naţionala feminină de handbal a României a obţinut o victorie muncită cu echipa similară a Tunisiei, într-un meci din Grupa C a Campionatului Mondial din Brazilia. In finalul partidei victoria a revenit formatiei noastre dupa ce “creierul” din tabara adversa Mouna Chebbah  – o jucatoare de la Viborg de 165 cm si 29 ani, centru care coordoneaza actiunile de atac ale africanelor, a fost luata om la om de catre formatia noastra! Marcatoarele si procentajele realizate de tricolore, dar si declaratia lui Radu Voina – mai jos!

RADU VOINA: “Sunt supărat pentru că accidentul Oanei Manea s-a produs din cauza stilului nostru de-a băga mingea, în orce condiţii spre pivot.”

România s-a desprins abia în ultimul sfert de oră al partidei, după ce a fost condusă în marea majoritate a timpului de modesta formaţie africană (vicecampioana ”continentului negru”). România avea 14-13 în min. 29, dar a primit două goluri în ultimul minut din prima repriză, iar la pauză Tunisia avea avantaj minim, 15-14.

Tunisia s-a desprins pe tabelă imediat după pauză, 17-14 (32), iar selecţionerul Radu Voina a pierdut pivotul Oana Manea în min. 40, din cauza unei accidentări. Tunisia avea 22-19 în min. 43, dar România a reuşit 10 minute excelente, marcând 7 goluri şi primind doar unul (26-23). Tunisia, care a părut ca a mai cedat şi fizic pe final, a reuşit totuşi egalarea la 26, însă în cele din urmă echipa noastră a reuşit să obţină victoria, cu 30-28.

După partidă, Bogdan Predescu, de la Radio România Actualităţi a surprins şi declaraţia antrenorului reprezentativei noastre, Radu Voina:
„Să punem totul pe faptul că a fost primul meci. Dar dacă mergem în profunzime, nu am jucat grozav. Chiar dacă am întors-o cumva în repriza a doua, schimbând sistemul de apărare, celelalte fete au fost prea pasive şi prea bune, în sensul agresivităţii. În atac am făcut foarte multe prostii individuale sau încercări de rezolvări personale, ceea ce nu merge, cu tot respectul pe care-l am, în faţa Tunisiei. Sunt supărat pentru că accidentul Oanei Manea s-a produs din cauza stilului nostru de-a băga mingea, în orce condiţii spre pivot. Oana era înconjurată de trei apărătoare şi a primit o minge pentru care s-a bătut. Să sperăm că nu este ceva grav. Hai să spunem emoţiile unui început de Campionat Mondial, să nu spunem altceva, ne-a făcut să nu jucăm grozav” a transmis selectionerul pe calea undelor.

Mă îngrijorează totuși acidentarea Oanei Manea, ar putea deveni o problemă serioasă pentru naționala noastră. Nu poți să cîștigi un joc important într-un singur pivot“, a explicat Presedintele Gațu la finalul partidei pentru Dolce Sport.

ROMANIA – TUNISIA 30 – 28 (14 – 15) (16 – 13)

Florina Chintoan - ramane singurul pivot de meserie pentru Romania in Grupa C la CM Brazilia 2011

ROMANIA: portari PISLARU Ludmila Tereza 5/20 aparate 25%, TOLNAI Talida 10/23 43%; jucatoare CHINTOAN Florina 3g/3a 100%, AMARIEI Carmen Andreea 0/1 0, NECHITA Adriana Nicoleta 6/10 60, BRADEANU Aurelia 4/8 50, MANEA Andreea Oana 0/1 0, ARDEAN-ELISEI Neli Valentina 4/6 67, CHIRILA Oana Florica 5/8 63, FIERA Adina Laura 8/12 67. Au mai evoluat: CUREA Iulia Vasilica, TIVADAR Mihaela Maria, BABEANU Elena Daniela, CARTAS Florina Carmen. Antrenor: Radu Voina.

AU RAMAS IN AFARA LOTULUI PENTRU FAZA GRUPELOR: Eliza BUCESCHI si portarul Denisa DEDU.

Tunisia: Wafa Cherif, Rahma Tered – Rafika Marzouk (4), Raja Toumi (6), Mouna Chabbah (6), Jihene Ben Cheikh Ahmed (2), Ines Khouildi (5), Haifa Abdelhak (1), Asma Elghaoui (1), Ouided Kilani, Ines Jaouadi (2), Maroua Dhaouadi (1).
Antrenor: Mohamed Ali Sghir.

România va disputa următoarea partidă luni, 5 decembrie, cu selectionata din Cuba, de la ora 19 – ora României la Dolce Sport.