CAMPIONATUL MONDIAL SE APROPIE DE START! MAI MULTE ECHIPE VIN LA ACEASTA COMPETITIE FARA JUCATOARE EMBLEMATICE! PE LANGA ROMANIA, FORMATII CA NORVEGIA SI DANEMARCA AU PROBELEME REALE DE EFECTIV SI VIN CU ECHIPE IN SCHIMBARE, TOATE CU SPERANTA CA ISI VOR ATINGE OBIECTIVUL: CALIFICAREA LA JO LONDRA 2012!

FOTO CU TOATE ABSENTELE DE MARCA DE LA TURNEUL FINAL, PE POSTURI – MAI JOS!

Cea mai buna jucatoare din lume – Gro Hammerseng, este insarcinata, la fel ca si Ionela Galca Stanca, dar si jucatoare importante ca Tonje Larssen si Katja Nyberg – accidentate, lipsesc din nationala Norvegiei. Scandinavele anunta insa prin antrenorul ei, care a acordat un interviu site-ului oficial al CM Brazilia 11, ca echipa spera sa obtina totusi o medalie, chiar daca obiectivul de participare la JO a fost indeplinit prin castigarea CE.

La acest mondial sunt numeroase absente, Danemarca fiind si ea lovita de accidentari si de renuntari la nationala cum este cea a lui Skov.  Ambele extreme daneze de pe partea  stanga Mia Augustensen si Gitte Aaen, sunt o pierdere importanta si pe langa celelalte absente ii provoaca insomnii lui Pytlick pentru Calificarea la Olimpiada din 2012.  Astfel, norvegianul Thorir Hergeirsson a anuntat in interviul mentionat mai sus, ca Rusia si Franta sunt favorite in opinia lui la acest mondial, scandinavele multumindu-se si cu locul 3!

LISTA CU JUCATOARELE EMBLEMATICE CARE LIPSESC LA ACEST MONDIAL:

-Portari: Inna Suslina (Rusia), Paula Ungureanu (Romania)

-Centrii: Laerke Moller (Danemarca), Nina Worz (Germania), Gro Hammerseng (Norvegia)

-Interi dreapta: Susan Muller (Germania), Camilla Dalby (Danemarca), Patricia Vizitiu (Romania)

-Interi stanga: Cristina Neagu (Romania), Anna Kochetova (Rusia), Tonje Larsen (Norvegia)

-Pivoti: Begoña Fernandez (Spania), Ionela Stanca (Romania)

-Extreme stanga: Mia Augustensen (Danemarca), Gitte Aaen (Danemarca)

-Extreme dreapta: Nora Mork (Norvegia), Katty Piejos (Franta)