Brazilia - Spania 28-24, inainte de CM BRA 11. "SELEÇÃO" arata o forma de invidiat in amicale!

TOTUL DESPRE BRAZILIA – ADVERSARA ROMANIEI DIN GRUPA “C”A CAMPIONATULUI MONDIAL!

ACTUALIZAM AICI DE FIECARE DATA CAND APARE O STIRE IMPORTANTA DESPRE BRAZILIA! Completati si voi informatiile aduse despre adversarii Romaniei, prin COMENTARII adaugate aici, sau pe CHAT-ul pus la dispozitie! Vom stii totul despre adversarii Romaniei, asa!

CONCURSUL A INCEPUT! – O minge cu autografele jucatoarelor de la Campioana Oltchim – il asteapta pe cel mai bun CHAT – ist dintre iubitorii de handbal, la sfarsitul CM Brazilia! Comentati cu noi LIVE TEXT in timp real partidele Romaniei – acolo!

BRAZILIA A CASTIGAT SI PARTIDA CU OLANDA 30-27 SI ECHIPA PARE PREGATITA PENTRU STARTUL ACESTUI MONDIAL – PE CARE IL ORGANIZEAZA, AVAND ASTEPTARI MARI DE LA EL! LOTUL “SELEÇÃO” SI DECLARATII PLINE DE OPTIMISM A BRAZILIENCELOR – MAI JOS. SURPRIZA!?: TRICOLORELE NU AU FOST NOMINALIZATE DE ANTRENORUL BRAZILIAN SOUBAK, PRINTRE FAVORITELE ACESTUI MONDIAL, INSA IN OPINIA LUI, SELECTIONATA OLANDEI ESTE IN SCHIMB O CANDIDATA LA MEDALII! TARA GAZDA MAI ARE DOUA SUPER PARTIDE DE VERIFICARE PANA LA STARTUL MONDIALULUI: MARTI CU MUNTENEGRU, MIERCURI CU NORVEGIA! LA LOT A APARUT IN ULTIMUL MOMENT O NOUA JUCATOARE DE DOAR 18 ANI! ORGANIZATORII SE ASTEAPTA LA O AFLUENTA DE 10.000 SPECTATORI LA PARTIDELE BRAZILIEI IN GRUPA NOASTRA! VEDETI CAND AM INTALNIT BRAZILIA ULTIMA DATA SI REZULTATUL INREGISTRAT? – TOT MAI JOS!

UPDATE 5: BRAZILIA INVINGE FRANTA CU 26-22 (10-17, 16-5)!!! DUPA O PARTIDA IN CARE A FOST CONDUSA SI CU 8 GOLURI PE TABELA! Portarul gazdelor MASSON Chana, a parat aproape tot in repriza a doua (10/15 total), si a fost declarat MVP-ul partidei. Brazilia a luat o optiune serioasa pentru obtinerea primului loc in grupa C, odata cu aceasta victorie! Echipa cariocas s-a bucurat extrem de mult in mijlocul terenului dupa aceasta izbanda total neasteptata – chiar si pentru cei mai patimiti suportri ai ei! Declaratie antrenor Morten Soubak si a portarului Chana Masson – mai jos!

“Samba do Masson!” titreaza Federatia Internationala de Handbal dupa victoria Braziliei 26-22 cu Franta, cu referire la prestatia senzationala a portarului sud american Chana Masson, din repriza a II-a, cand a primit doar 4 goluri de la o formatie precum Franta. Brazilia a castigat o confruntare importanta pentru sefia Grupei C, dupa ce a revenit miraculos de la scorul defavorabil de 10-18, inregistrat imediat dupa pauza pe tabela!

Declaratie Chana Masson – portar, MVP-ul Braziliei in partida cu Franta: “Suntem foarte fericite, insa trebuie sa fim realiste, deoarece victoria aceasta este primul pas in acest Mondial! Este fantastic sa bati Franta, care este o favorita la acest turneu final. Pentru a egala de la şapte goluri diferenta, împotriva unei astfel de echipe este aproape imposibil, dar echipa a avut credinţa de a face acest lucru!

Declaratie Morten Soubak, antrenor Brazilia: “Sa bati Franţa este o realizare, eu sunt foarte multumit de victorie şi modul în care am jucat. Din fericire am intrat in joc, foarte repede după pauză.

Cele mai bune marcatoare a partidei care ar putea stabili locul 1 in ierarhia grupei C de la CM au fost RODRIGUES Ana Paula 6g/10a 60% de la brazilience si PINEAU Allison 5/7 71% din partea Frantei

UPDATE 4: BRAZILIA – JAPONIA 32-24. SUD AMERICANCELE CASTIGA DUPA 2 REPRIZE IDENTICE 16-12,FARA SA IMPRESIONEZE IAR “DUDA” AMORIM SI DO NASCIMENTO PARE SA ISI INTRE IN FORMA INCET, INCET! Declaratie Morten Soubak mai jos!

 NASCIMENTO Alexandra a reusit un procentaj de 100% dupa 6 goluri/6aruncari, iar AMORIM a reusit 5/6!

Antrenorul Braziliei – Morten Soubak: “Sunt fericit dupa acest meci pentru ca am avut contraatacuri si intensitate in jocul nostru. Nu sunt bucuros pentru ca nu am reusit asta mai des si am facut astfel multe greseli. Franta este unul dintre cei mai puternici adversari din lume cu un psihic puternic. Trebuie sa dam 100% pentru a avea o sansa! Dar deocamdata sunt foarte multumit cu conditia noastra psihica”

UPDATE 3: BRAZILIA – CUBA 37-21 (17 – 11) (20 – 10). Aveti mai jos si declaratia Antrenorului Morten Soubak – BRA, care simte ca are de imbunatatit ceva la echipa!

A fost o partida de-a “soarecele cu pisica” pentru adversarul nostru de la care s-a remarcat portarul MASSON si jucatoarele NASCIMENTO Alexandra si Da SILVA Fernanda cu 7 respectiv 8 goluri si procentaj de peste 73% a reusitelor pentru fiecare.

BRAZILIA: portari MASSON Chana 13/23 aparate 57%, ARENHART Barbara 6/17 35%; jucatoare DINIZ Fabiana 3g/5a 60%, NASCIMENTO Alexandra 7/9 78, ROCHA Samira 4/6 67, PIEDADE Daniela 3/6 50, da SILVA Fernanda 8/11 73, RODRIGUES Ana Paula 2/4 50, QUINTINO Jéssica 1/2 50, PINHEIRO Silvia 1/2 50, AMORIM Eduarda 3/6 50, MORAES Francine 2/4 50, MOURA Mayara 1/2 50, CAVALEIRO Deonise 2/3 67

Morten Soubak, antrenor Brazilia dupa victoria in fata Cubei: “Eu sunt mulţumit de rezultat, deoarece un start perfect este întotdeauna foarte important – iar noi am castigat. Când diferenta a fost clara, ne-am pierdut concentrația. Pentru meciurile viitoare avem de a îmbunătăţi, în special jocul nostru pe contraatac.  Sunt mulţumit cu numărul de spectatori prezenti – acest lucru mă face să mă simt bine pentru meciurile viitoare.

UPDATE 2: Brazilia a invins si Muntenegru cu 28-24 inainte de startul Campionatului Mondial din Tara cafelei, dupa o a doua repriza, in care formatia gazda a incasat doar 7 goluri, dupa 15-17 la pauza. Danezul Morten Soubak (BRA) simte ca visul formatiei sale poate fi indeplinit la aces mondial, in vreme ce Dragan Adzic (MUN) a spus ca il intereseaza doar anumite aspecte din amicale si ca cel mai important sunt evolutiile din jocurile oficiale in care echipa sa are anumite ovbiective de indeplinit. Revenim cu Declaratiile complete ale oficialilor!

Ambele echipe au utilizat intregul lot pe parcursul partidei amicale, insa ritmul adevarat al partidei a fost atunci cand pe teren au evoluat principalele garnituri, informeaza presa centrala braziliana. Antrenorul Morten Soubak a utilizat diverse formatiuni tactice si scheme de joc  cu cele 17 jucatoare avute la dispozitie acesta declarandu-se multumit de eforturile depuse de grup (echipa):

“Sunt mulţumit de startul bun făcut, mai ales în a doua jumătate, când noi am primit doar şapte goluri. A fost o partida buna pentru noi şi nu-mi pasă dacă au fost folosite sau nu, titularele din echipa adversa. Ca sa obtinem titlul mondial la acest turneu final din Brazilia este complicat!. Deoarece nu avem nici istoria nici cultura handbalistica ale altor ţări europene. Dar noi muncim sa indeplinim acest vis si va garantez ca vom lupta mult pentru asta”, a spus antrenorul danez al Braziliei – Morten Soubak dupa partida castigata cu Muntenegru!

In schimb antrenorul Muntenegrului – Dragan Adzic, cunoaşte limitele echipei sale pentru a se consacra campioana mondiala, dar are insa un obiectiv bine definit:

“Brazilia este o formatie bună şi a fost un joc de pregătire interesant. Scopul nostru principal la acest mondial este calificarea la turneele pre-olimpice. Dacă am reusi acest lucru, inseamna ca ne-am îndeplinit obiectivul”, a spus antrenorul Muntenegrului – Dragan Adzic. Trebuie mentionat faptul ca echipa oaspete a folosit foarte putin echipa de baza in acest amical.

Au evoluat echipele: BRAZILIA – Chana, Dara, Alexandra, Samira, Dani Piedade, Alessandra, Fernanda, Ana Paula, Jéssica, Bárbara, Silvia Helena, Maysa, Monik, Duda, Francine, Mayara, Deonise e Deborah – antr.Morten Soubak. MUNTENEGRU – Bozovic, Vukcevik, Bulatovic, Toskovic, Dokic, Bulatovic, Savic, Milanic, Radovic, Radicevic, Kinesevic, Jovanovic, Lzovic, Popovic e Mehmedovic. – Antr: Dragan Adzic.

UPDATE: Pivotul Dani Piedade “Aceasta este una dintre cele mai bune echipe pe care tara a avut-o vreodata! Suntem increzatoare ca vom depasi performanta din 2005″ a spus jucatoarea referindu-se la locul 7 obtinut de Brazilia in Rusia. “Eu personal cred in bronz!” a spus aceasta pentru site-ul handbalului brazilian completand apoi “Desigur trebuie sa avem spirit de echipa si sa jucam bine!”

Aşteptarea de la aceasta Cupa Mondială organizata la domiciliu, este ca Brazilia poate obţine cele mai bune performanţe din istorie! “Dorim să îmbunătăţim în principal, clasamentul în ceea ce priveşte fata de participarea de la Mondiale 2005 (în Rusia), atunci când ne-am clasat pe locul 7. Avem favoarea de a juca acasă, dar presiunea astfel, va fi foarte mare! De aceea este fundamental sa ramanem concentrate pe toata perioada Campionatului Mondial”, a declarat pentru presa centrala din Tara Cafelei, pivotul Dara, căpitanul Braziliei – care joaca la Bera-Bera in Spania, a doua formatie ca forta iberica dupa Itxako Navarra.

Brazilia crede ca va lupta împotriva a trei echipe pentru suprematia in Grupa C: FRANTA, ROMANIA SI JAPONIA.

“România şi Franţa sunt echipe foarte puternice, iar Japonia are un stil diferit de joc, decât suntem obişnuite”, a mai comentat pivotul capitan al formatiei braziliene.

GAZDELE AU CHEMAT IN ULTIMUL MOMENT O NOUA JUCATOARE LA LOT! Lotul pentru mondiale are acum o completare, ajungand la 19 sportivi. La lotul iniţial, de 18 jucătoare, a mai fost chemaţa, o tanara pe postul central – Deborah Hannah, componenta a clubului portughez Recife. “Fie că este o chemare referitoare la concurs sau nu, eu sunt foarte fericita pentru ca am aceasta ocazia. Fără îndoială că va fi o experienţă foarte importantă pentru mine” a spus jucătoarea, doar 18 de ani!

Nationala feminina de handbal a Braziliei a trecut de primele două teste din etapele finale de pregătire înainte de lansarea la Campionatele Mondiale, programata pentru vineri, în sala de sport Ibirapuera, contra Cubei. În acest weekend, echipa antrenată de Morten Dane Soubak a câştigat două amicale cu echipe europene puternice: Spania 28-24 şi Olanda 30-27, ambele disputate în ​​Sao Bernardo do Campo.

Contra echipei Olandei, victoria a venit dupa o prima jumatate slaba compensata cu o evolutie foarte buna in partea a doua a amicalului: “Este bine sa ai meciuri amicale împotriva unor echipe puternice cum sunt Spania şi Olanda. Şi este minunat sa obţii si victorii cu acestea… Scopul nostru este de a ne îmbunătăţi evolutia cu fiecare meci. Astazi (duminica) am avut o cădere în prima jumătate, ceva ce, nu are voie sa se poata întâmpla pe timpul turneului final”, a spus centrul Mayara (Mios Bigamos, Franta).

În ceea ce o priveşte pe extrema brazilianca Fernanda – de la Hypo Viena, cel mai important a fost faptul că Brazilia şi-a arătat că poate fi mai constanta. “Suntem pregatite acum de evolutii in partide cu presiune mare şi doar trebuie sa păstram achiziţiile efectuate in etapele de pregatire la acelaşi nivel! Înainte, oscilam mult in joc. Faceam meciuri bune şi rele. Acum suntem mult mai constante in joc”, a spus aceasta.

Înainte de deschiderea Mondialului, Brazilia mai face două amicale. Marţi, cu Muntenegru la Barueri. Apoi, miercuri, se deplaseaza la Santos, în cazul în care “SELEÇÃO” se confruntă cu Norvegia.

In săptămâna de debut, acest peisaj prietenos cu handbalul, prin săli de sport pregătite pentru Cupa Mondială la feminin si promovarea prin afise si anunturi publicate in media, a spectacolului ce se organizeaza in Brazilia, este suficient pentru a provoca şi mai multe persoane dornice de show alaturi de nationala, iar cu o astfel de mulţime de spectatori, Brazilia poate devenii de temut pentru orice adversar in handbalul mondial, in conditiile in care Arena Ibirapuera Gymnasium are o capacitate de 10.200 locuri;

Brazilia este în Grupa C la aceasta Cupa Mondială, şi va juca prima etapă în Ibirapuera la Sao Paulo, cu nationala Cubei – vineri, apoi cu Japonia (5.12), Franţa (6.12), România (8.12) şi Tunisia (9.12). Din sferturile de finala, toate jocurile vor fi în Sao Paulo. Pana atunci echipele clasate pe locurile 3 si 4 in grupa C, vor juca in optimi la Sao Bernardo Do Campo (aprox. 35 km de Sao Paulo). In situatia in care Romania termina pe primul loc in grupa, iar Brazilia pe 3, tara gazda va ramane la Sao Paulo, in timp ce Romania se va muta la Sao Bernardo do Campo pentru partida din optimi, conform programului stabilit de organizatori.

Antrenorul Braziliei – Morten Soubak, a spus pentru presa centrala din Tara Cafelei, ca aceste jocuri amicale premergatoare CM, vor fi utilizate pentru a îmbunătăţi aspecte cum ar fi apărarea, “care a fost uşor deschisă în unele jocuri din PAN.” Acesta a mai evidentiat ca partidele sunt benefice deoarece “sunt patru adversari tari, cu stiluri diferite de joc. Iar acest lucru este foarte bun echipei noastre pentru a lucra atent la partea tactică!”. Cu loc garantat pentru Jocurile Olimpice din 2012, spune Morten ca atenţia este acum “100% indreptata spre aceste etape “in care se confrunta cea mai puternica lume handbalistica. Nu sunt multe echipe cu o sansa la o medalie mondiala!”, antrenorul mentionând, în plus faţă de Brazilia, pe Muntenegru, Norvegia, Olanda, Rusia, Suedia şi Danemarca!

Romania nu a intalnit Brazilia oficial la un CM, decat in 2005, cand tricolorele au invins in Rusia, selectionata carioca in Grupa 2 principala cu 35-33 (17-15). Trebuie mentionat si ca Brazilia a reusit in acest sezon, sa invinga si Ungaria, intr-o partida de pregatire chiar in tara vecina, in 24 aprilie cu scorul de 32-25! Insa a pierdut la acelasi turneu amical in fata Olandei cu 2 zile inainte. Aceste 2 partide au fost de pregatire in vederea Campionatelor Panamericane, acolo unde Brazilia a cucerit medaliile de aur si s-au calificat la Olimpiada ( JOC PAN REZULTATE: 50 – 10 împotriva Statelor Unite, apoi 43 – 15 cu Uruguay şi 32-18 cu Republica Dominicană. În semifinală victorie cu 43-12 in fata Mexicului şi în finala PAN, scor de forfait 33-15 în fata Argentinei)

LOTUL DE 18 JUCATOARE CONVOCATE PENTRU CM BRAZILIA. Dintre acestea, două vor fi tăiate de pe lista in prima faza – jocurile din grupe, cel mai probabil, doua dintre jucatoarele de la formatiile din Brazilia – Sao Bernardo sau Santo André, adica dintre cele la linia de 9m sau pivotul. Spre deosebire de alte echipe Brazilia are 3 portari care joaca la echipe bune si selectionerul pare hotarat sa le pastreze pentru partidele cu romania si Franta pe toate cele trei! LOTUL BRAZILIEI este urmatorul:

BRAZILIA - echipa CM BRAZILIA 2011, aici cu Medaliile de Aur la gat dupa Finala Pan Americana

PORTARI: Chana Manson (Randers, Danemarca); Bárbara Elisabeth Arenhart a Babi (Hypo Viena, Austria) si Mayssa Pessoa (Issy Paris Hand, Franta)

EXTREME: Alexandra Priscila do Nascimento (Hypo); Jéssica da Silva Quintino (A.D. Blumenau); Fernanda França da Silva (Hypo) si Samira Pereira da Silva Rocha (Hypo)

LINIA DE 9M: Mayara Fier de Moura (Mios Bigamos, Franta); Ana Paula Rodrigues (Hypo); Francine Camila de Moraes (Hypo); Deonise Fachinello Cavaleiro (Itxako, Spania); Eduarda Idalina Amorim a Duda (Gyor, Ungaria), Silvia Helena Araujo (Hypo); Moniki Karla Novais Bancilon (Metodista/São Bernardo) si Tayra Rodrigues (Metodista/São Bernardo)

PIVOTI: Daniela Piedade Dani (Hypo); Fabiana Diniz Dara (Bera-Bera, Spania) si Alessandra Medeiros (ADC Santo André)

ISTORIE BRAZILIA IN HANDBAL FEMININ! Campionat Mondial – clasarea la ultimele 5 editii: 

2001: 12º

2003: 20º
2005: 7º
2007: 14º
2009: 15º
Jocuri Olimpice – cand s-a calificat:
2000: 8º
2004: 7º
2008: 9º
Jocurile Pan Americane – (Sinonimul Campionatului European de la noi)
Din 1997 pana in 2011 (inclusiv) a castigat doar medaliile de aur! In afara de sezonul din 2009 cand a pierdut Finala si a obtinut argintul. In acest an, a obtinut calificarea la JO Londra dupa ce a invins clar Argentina la peste 10 goluri diferenta in Finala Panamericanelor.