Victorie Tolnai! in ROM-DAN dec.2010 la CE! am fost acolo -* foto eurohandbal.ro

Festivitatea de prezentare a lotului României care va face deplasarea la CM de handbal feminin a fost vineri la Pranz la Rin Grand Hotel. Postul Dolce Sport va difuza în direct competiția din Brazilia, în perioada 3-18 decembrie.

FITI INTERACTIVI CU NOI PE CHAT IN ACEASTA PERIOADA! O MINGE CU AUTOGRAFELE CAMPIOANELOR DE LA OLTCHIM VA ASTEPTA!

TRANSMITETI UN MESAJ DE INCURAJARE TRICOLORELOR, ACOLO! O MINGE SEMNATA DE TOATE JUCATOARELE DE LA OLTCHIM – IL ASTEAPTA PE CEL MAI CHAT-IST DINTRE SUPORTERI! CEL CARE VA AVEA MAI MULTE INFORMATII ADUSE ACOLO DESPRE CM BRAZILIA, ECHIPA ROMANIEI SI ADVERSARELE SALE PRECUM SI COMENTARIILE LIVE TEXT IN TIMP REAL DIN TIMPUL PARTIDELOR … INTRA IN POSESIA PREMIULUI DE O VALOARE INESTIMABILA!

Delegatia Romaniei care va participa la Campionatul Mondial din Brazilia, in perioada 26 noiembrie – 18 decembrie, este formata din 18 jucatoare, doi antrenori, un preparator fizic, un medic, un kinetoterapeut, un psiholog, un maseur, un video analist si un team manager. In total, delegatia Romaniei este formata din 27 de persoane – vedeti cine sunt acestea mai jos!

Festivitatea a început cu un interviu acordat de Narcisa Lecuşanu, team managerul echipei României la acest Campionat Mondial.

“Sunt destul de multe tinere în lot, sperăm să depăşească emoţiile inerente la o competiţie de acest nivel. Trebuie să fim alături de ele, pentru că ele ţin acum steagul sus. Obiectul e clar: ne propunem să o luăm treaptă cu treaptă şi să ajungem cât mai sus.

Nu mi-a fost uşor să mă retrag. Există o limită, trebuie să accepţi că fizicul nu te duce la infinit, asta este viaţa. Mă bucur că pot fi alături de fete din această postură”, a spus fosta jucătoare, care şi-a încheiat anul acesta activitatea competiţională.

După aceea a vorbit Cristian Gaţu, preşedintele FR Handbal, care a prezentat staff-ul, apoi i-a pasat microfonul selecţionerului Radu Voina, care le-a prezentat pe fete.

“Un mix de tinereţe şi de experienţă, avem nevoie de toate fetele din lot pentru a obţine rezultatele pe care ni le-am propus”, a caracterizat pe scurt selecţionerul lotul pe care îl are la dispoziţie.

A vorbit apoi Cristina Vărzaru, căpitanul echipei: “Fetele tinere îşi doresc afirmare, cele ca mine îşi doresc rezultate de neuitat. Nu facem promisiuni, lăsaţi-ne să ne facem treaba, pentru că ne dorim enorm să facem rezultate, să ne calificăm la Olimpiadă”.

A urmat prezentarea celor trei tricouri, roşu, galben şi albastru, pe care fetele le vor purta la Campionatul Mondial.

În final, a vorbit Doina Melinte, şeful ANS: “Sunt convinsă că vor veni de la acest CM cu o medalie, am încredere în ele”.

Delegatia Romaniei care va participa la  Campionatul Mondial din Brazilia in perioada 26.11 – 18.12.2011                  
1.Tolnai Talida – sportiva
2.Pislaru Ludmila Tereza – sportiva
3.Ardean Elisei Valentina Neli – sportiva
4.Curea Iulia Vasilica – sportiva
5.Manea Oana Andreea – sportiva
6.Amariei Carmen Andreea – sportiva
7.Cartas Florentina Carmen – sportiva
8.Nechita Adriana Nicoleta – sportiva
9.Buceschi Eliza Iulia- sportiva
10.Fiera Adina Laura – sportiva
11.Tivadar Mihaela Maria – sportiva
12.Bradeanu Aurelia – sportiva
13.Babeanu Daniela Elena – sportiva
14.Chirila Oana Florica – sportiva
15. Chintoan Florentina Maria – sportiva
16.Farcau Ramona Petruta – sportiva
17.Varzaru Cristina Georgiana– sportiva
18.Dedu Denisa Stefania – sportiva
 Colectiv tehnic si medical
19.Voina Radu – antr. principal
20.Dinu Luminita – antr. secund
21.Kuhn Frank – preparator fizic
22.Georgescu Mariana – medic
23.Baciu Victor – Kinetoterapeut
24.Popa Violeta – psiholog
25.Ionescu Adrian – maseor
26.Cheregi Radu Ioan – video analist
27.Lecusanu Narcisa Georgeta – team manager
Programul României la Campionatul Mondial din Brazilia:
România-Tunisia (3 decembrie, ora 19.00, LIVE DOLCE SPORT)
România-Cuba (5 decembrie, ora 19.00, LIVE DOLCE SPORT)
România-Japonia (6 decembrie, ora 21.15, LIVE DOLCE SPORT)
România-Brazilia (8 decembrie, ora 23.45, LIVE DOLCE SPORT)
România-Franţa (9 decembrie, ora 21.15, LIVE DOLCE SPORT)

DECLARATII PENTRU DOLCE SPORT INAINTE DE PLECAREA IN BRAZILIA:

Radu Voina nu are amintiri prea plăcute de la ultimul Campionat Mondial: “De la Campionatul Mondial din China nu am amintiri prea plăcute, ne-am clasat pe locul 8. A fi în primele 8 din lume nu e foarte rău, dar la cerinţele handbalului feminin din România n-a fost o performanţă foarte bună”.

Valentina Elisei, extrema stâgă, are amintiri plăcute de la ultimul mondial pe care l-a jucat: “Eu am fost doar la Campionatul Mondial din 2005 pentru că celelalte două ediţii le-am ratat din cauza accidentărilor. Pentru mine, Campionatul Mondial din Rusia mi-a rămas cu o imagine foarte frumoasă, am ieşit vicecampioane mondiale”.

Luminiţa Huţupan-Dinu, antrenorul secund, are amintiri plăcute de la Mondialul din 2005, disputat în Rusia: “Campionatul Mondial din 2005 a fost extraordinar pentru că fiecare jucătoare a pus suflet, am învins fiecare adversar şi de aceea am ajuns pe podium”.