Energia Tg Jiu - Liviu Andries, antrenor

UPDATE: Intini Noci (ITA) – Energia Tg Jiu 26-25 FINAL! Partida a fost LIVE TEXT in timp real pe CHAT! Vedeti evolutia scorului acolo!

Duminică, Energia Panduri Tg-Jiu dă un nou examen european, formaţia gorjeană luptându-se în prima bătălie din Cupa Cupelor, cu italienii de la Noci. Declaratie Presedinte Gore Popescu mai jos! Marius Mocanu – pivotul venit de la HCM Constanta a fost trecut pe lista EHF si are drept de joc la Noci! Vom incerca LIVE TEXT in timp real de la NOCI pe CHAT! Stati aproape de noi …

“Cred că în acest moment noi avem  55% şanse de calificare, iar ei 45% şanse” – Liviu Andries

Într-un joc în care sunt cotaţi cu prima şansă la calificare, Energia întâlneşte în deplasare, duminică seara, de la ora 20.00, în manşa întâi a turului III al Cupei Cupelor, formaţia Pallamano Intini Noci, locul 6 din prima ligă de handbal italiană. Înaintea redebutului oficial în Europa, tehnicianul Energiei, Liviu Andrieş, afişează deja primele emoţii, însă mărturiseşte că elevii săi au o motivaţie suplimentară: „Revenim în Europa. E a treia participare a noastră într-o cupă europeană. Sper ca anul acesta să fie cu succes şi să trecem un tur. Asta ne dorim cu toţii. Din punct de vedere sportiv, suntem motivaţi, ne dorim enorm să trecem de acest tur. Cred că şi italienii îşi doresc, ei participă pentru prima dată în Europa, aşa că va fi o încărcătură mai mare pe umerii lor, iar asta ne va ajuta pe noi. Acum nu te mai gândeşti la bani, la salarii, vrei doar să faci un joc bun şi să te califici” informeaza site-ul oficial al clubului gorjean.

Noul pivot al Energiei, Marius Mocanu venit de la HCM Constanta, consideră că i s-a ivit o oportunitate de care trebuie să profite, să joace și să progreseze.

Mocanu a fost deja trecut pe lista înaintată celor de la EHF, așa că va putea evolua și în mciul de la Noci: „Se pare că s-a rezolvat transferul, voi evolua şi în Cupa Cupelor. Mă bucur foarte mult şi sper să ajut echipa cât de mult pot. Consider că este un pas înainte pentru că la Constanţa nu puteam să joc şi, cum se ştie, orice sportiv are nevoie de jocuri. Am considerat că cel mai bine e să vin la Energia Pandurii, s-a ivit şi “ocazia” după accidentarea lui Paul Giotoiu. Vin de la campioana ţării şi consider că pot să-l suplinesc pe Giotoiu. Dacă am ajuns acolo înseamnă că am valoare. Deocamdată, sunt sub formă de împrumut. Energia mi-a lăsat o impresie bună. Se vede şi în campionat, locul 3. Echipă muncitoare, bună.” a declarat conform colaboratorului sportingorj.ro, pivotul Marius Mocanu, venit sa il suplineasca pe Paul Giotoiu – accidentare grava la partida de campionat de la Turda, care il tine departe de teren 6 luni!

Gore Popescu, preşedinte CS Energia: “Suntem la a treia prezenţă în Europa. Prima, cea contra cehilor de la Zubri, a fost una de complezenţă, lipsa de experienţă contribuind serios la eliminare. Părerea mea e că atunci eram peste Zubri, însă nu a fost suficient. Apoi, anul trecut, contra celor de la F.C. Porto Vitalis. Ca şi valoare individuală, luând lotul nostru faţă de al lor, spun cu tărie că eram mult mai valoroşi, dar jocul de echipă a lăsat mult de dorit. Acum, anul acesta, nu cred că vom mai avea probleme. Trecem sigur de ei. Mergem să jucăm un handbal curat. Sper să fi trecut peste meciul cu Steaua pe care îl consider un accident, acum toate forţele sunt pe partida din Italia şi apoi pe cea din România de sâmbăta viitoare. Vrem să obţinem, încă din tur, un rezultat bun, să tranşăm calificarea încă din Italia. Asta vrem, să vedem dacă vom şi reuşi”.

Cupa Cupelor, Turul 3, 27 noiembrie 2011, ora 20:00, Pallamano Intini Noci – ENERGIA PANDURII

Arbitri: Miljan Vesovic/ Novica Mitrovic-Muntenegru, Delegat E.F.H.: T. Savvides-CYP