HCM Constanta a fost cu adevarat o "echipa" cu Skopje in LC si a luptat pana in ultima secunda!

VIDEO – Ultimul minut dramatic si faza creata de Csepreghi in ultima secunda: CLICK AICI! (sursa Digi Sport)

HCM Constanţa a obţinut prima sa victorie în actuala ediţie a Ligii Campionilor la handbal, 20-19 (9-12) cu RK Metalurg Skopje, joi seara, în Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” din Buzău, graţie unui gol marcat în ultima secundă de Alexandru Csepreghi! Constantenii s-au daruit exemplar si in ciuda unui joc slab facut in ofensiva, apararea a functionat excelent in a doua repriza, cand campioana a incasat doar 7 goluri, avand in Popescu si Stanescu “zidul” din spatele jucatorilor nostrii!

Constanta spera in continuare la calificarea in optimile Ligii Campionilor cu acest rezultat!

HCM a fost condusă timp de 56 de minute de Metalurg, care a avut şi avans de şase goluri în prima repriză (6-12, min. 25), dar a avut un finiş extraordinar şi Csepreghi a adus victoria in extremis, chiar dacă echipa noastra evolua în patru jucători de câmp în acel moment.
Constănţenii au început slab partida, fiind conduşi cu 5-1 (13), 8-4 (18), 11-5 (23), la pauză diferenţa fiind de trei goluri, 9-12, după trei goluri consecutive ale campioanei României. HCM a jucat mult mai bine după pauză, mărturie fiind şi scorul reprizei secunde (11-7). Echipa noastră s-a apropiat la un singur gol de Metalurg în min. 44 (13-14), care a ratat două aruncări de la 7 metri (Mojsovski), dar HCM a irosit mai multe şanse de egalare. În cele din urmă, egalarea a venit în min. 58, 18-18, când a marcat Buricea. Tot extrema stânga a adus pe HCM în premieră în avantaj, după care Mojsoski a egalat din 7 metri, golul victoriei fiind

reuşit de Csepreghi, intr-un final dramatic! Dobrogenii se aflau in inferioritate numerica dubla, insa l-au schimbat din poarta pe Stanescu cu Stavrositu – care a preluat tricoul de portar in atac! Acesta o obtinut un 9 metri cu 3 secunde inainte de final. Csepreghi s-a inaltat, apoi a batut mingea in cadere, pacalind apararea macedoneeana si ramanand singur cu Stanic a adus primele puncte pentru HCM in Liga Campionilor in acest sezon!

Csepreghi (4g) - a fost cel mai bun de la HCM CT cu Skopje!

Au evoluat echipele:
HCM: Mihai Popescu, Ionuţ Rudi Stănescu – Alexandru Sabou (2 goluri), George Buricea (3), Aleksandar Adzic, Nikolaos Riganas, Marius Stavrositu (2), Alexandru Stamate (1), Iuliu Alexandru Csepreghi (4), Marius Novanc, Gheorghe Irimescu (2), Alexandru Şimicu, Marius Sadoveac, Laurenţiu Toma (4), Valentin Ghionea (2). Antrenor: Constantin Ştefan.
Metalurg: Darko Stanic – Velko Markoski, Damir Batinovic, Naumce Mojsovski (5), Mladen Rakcevic (2), Filip Mirkulovski (3), Miladin Kozlina (2), Zarko Markovic (3), Vanco Dimovski, Goce Georgievski (1), Dejan Manaskov, Zlatko Mojsoski (1), Stefce Alsovski (2). Antrenor: Lino Cervar.

25 lei a costat biletul la aceasta partida, iar tribunele au fost aproape goale, suporterii macedoneeni in numar de 30 auzindu-se foarte bine pana la finalul partidei, cand au amutit! Cu Declaratii din tabara noastra revenim la NEWS!

În clasamentul Grupei C, HSV Hamburg ocupă primul loc, cu 10 puncte (5 jocuri), urmată de Metalurg Skopje, 7 p, RK Cimos Koper, 6 p (5 j), Orlen Wisla Plock, 4 p (5 j), St. Petersburg HC, 3 p (5 j), HCM Constanţa, 2 p.

Sursa: Agerpres