Margulescu V - a "ghicit-o" pe Lublin, dar a "buctat-o" tactic la Bacau! Nu participa la Conf.presa impuse de regulament FRH!

Victorie splendida a gazdelor si spectacol handbalistic stricat de antrenorul emerit al celor de la CSM Bucuresti! Mihaela Cherecheș – 9g, a fost cea mai bună jucătoare a partidei dupa ce ea a evoluat pe două posturi – extremă stânga și centru!

Vasile Mărgulescu a oferit un show de-a dreptul dezgustător pe banca oaspetelor pentru orice iubitor de sport in general, informeaza sport.bacaul.ro, acesta trezindu-se protestând anapoda, la aproape toate deciziile luate doar împotriva echipei sale, in cele 60 min. de catre doi oficiali. Asta in loc sa descopere carentele tehnico-tactice, pe care le-a pregatit impreuna si cu jucatoarele sale – trebuie mentionat, in fata unei echipe codase a clasamentului din LN feminina si in plus infiintata chiar in acest sezon! Munca, pregatirea si daruirea incepe sa isi faca prezenta la Bacau, acolo unde roadele vin in acest sfarsit de an, cu o victorie obtinuta in fata unei formatii, imediat dupa ce aceasta a obtinut o calificare frumoasa in primavara europeana! Echipa lui Margulescu “hiberneaza” in aceasta iarna pe loc retrogradant! In vreme ce moldovencele sar pe un incredibil loc 10, depasind 3 formatii printre care si adversarul de duminica!

Ne intrebam de ce nu fac acest show antrenorii romani si in Europa!? Deoarece amenzile pecuniare pentru antrenorii de acest gen ar trebui sa fie mult crescute iar in acest fel vor respecta si campionatul Romaniei si oficialii din jurul lui! Doar intre 300 – 1.000 (maxim la abateri grave) lei, este amenda pentru un cartonas rosu primit de un antrenor in Liga romana de handbal, ceea ce inseamna exact o “frectie la un picior de lemn” pentru orice oficial, cu atat mai putin pentru un antrenor emerit, care se pare a primit, chiar o marire de salariu, dupa calificarea mai departe in EHF, in fata polonezelor din Lublin! Asta in vreme ce jucatoarele sale nu se stie ce vor primii mai departe, dupa aceasta partida! (Gurile rele spun ca 500 euro in plus pe luna va primii “show man-ul” partidei de fete de la Bacau, de la “prietenul” – fostul securisto-dinamovist, Presedintele CSM-ului Samungi, cel care duce jucatoarele cu autocarul mii de kilometrii pentru economii la club, dar se gasesc fonduri pentru aducerea pe bani grei a lui Licu, la o echipa “prafuita” gen masculin 23-32, tot la Bacau, in ultima etapa). D-le Oprescu “jos palaria” pentru sustinerea handbalului romanesc! Insa se pare, ca nu se ocupa cine trebuie in conducere, de acest proiect maret al dv. in jocul cu mingea la semicerc! Oameni cu aceleasi vechi state si interese demodate, in vreme ce tinerele talente poate mai valoroase, stau in umbra!

CSM Bacău a obținut prima victorie în fața propriilor suporteri, dar ce victorie! Handbalistele băcăuane au trecut cu succes peste tracul din prima repriză și, împinse de la spate de un public vulcanic, au făcut o repriză secundă extraordinară. Fără îndoială că omul meciului a fost Mihaela Cherecheș, a cărei prestație din partea a doua a jocului, în postura de centru, a destabilizat decisiv defensiva adversă. Extraordinară a fost și prestația Nataliei Parkhomenko, ale cărei parade au ținut în joc echipa băcăuană în clipele grele, a micuței zvârlugi Cristina Ciucă, care nu s-a lăsat deloc intimidată de numele pe care le-a avut în față, precum și ale interilor Lazăr și Krumova, care și-au asumat răspunderea șutului în momente delicate.

CSM Bacău a început repriza secundă cu dublă inferioritate (Aici nu a protestat emeritul Vasile Margulescu – 🙂 ), iar oaspetele s-au desprins la 3 goluri în minutul 37! Jucătoarele băcăuane au reacționat însă extraordinar, iar fatidicul minut 40 n-a mai adus căderea, ci renașterea formației noastre. Cu Mihaela Cherecheș la timonă, elevele profesorilor Manea și Brezan au trecut pentru prima oară la conducere în minutul 45 și n-au mai cedat inițiativa până la final, în pofida faptului că bucureștencele s-au apărat om la om în ultimele minute.

CSM Bacău a obținut o victorie mare și meritată, în fața unei adversare proaspăt calificată în primăvara europeană, echipa băcăuană urmând să petreacă sărbătorile în afara zonei care duce la baraj sau în liga secundă.

DECLARATII COMPLETE (CSM-ul oaspete nu participa prin Margulescu Vasile cand echipa lui pierde si incalca astfel, in mod constant regulamentul impus de FRH pentru Conferintele de presa obligatorii de dupa partide):

Mihaela-Chereches- extrema, omul partidei pe centru cu CSM Buc, 9 reusite pentru bacauance - foto sport.bacaul.ro

Mihaela Cherecheș – CLICK AICI! “Dăruirea noastră a fost factorul decisiv…”

Gabriela Manea – antrenoare CSM Bacau – CLICK AICI! “Luptăm pentru băcăuani, pentru public și pentru cei care ne sprijină…”

CSM BACĂU: Parkhomenko (16 interv.), Nechifor (1 interv.) – Cherecheș 9, Lazăr 7, Krumova 4, Ciucă 3, Shutska 3, Szabo 2, Amoagdei 1, Toma 1, Matei, Simion, Duță. Antrenori: Gabriela Manea și Adi Brezan.

CSM BUCUREȘTI: Iordache (17 interv.), Gureșoaia (2 interv.) – Niculae 9, Doica 5, I. Geană 3, Strat 3, Dobrin 2, Dinu 2, Mihalschi 2, Pavăl 1, Popa 1, Chițulescu. Antrenor: Vasile Mărgulescu.

Evoluția scorului: 1-2 (min. 5), 2-4 (min. 11), 4-8 (min. 15), 8-9 (min. 21), 9-11 (min. 24), 12-12 (pauză), 13-16 (min. 37), 17-17 (min. 42), 21-20 (min. 47), 25-21 (min. 51), 27-25 (min. 55), 30-28 (final).

Arbitraj bun (calm si neinspaimantat 🙂 de apostrofarile continue ale bucurestenilor) : Eremia si Draganescu (GJ), Pripas (VL) observator

JOACA HANDBAL! cu sport.bacaul.ro si CSM Bacau