Spectacolul handbalului european ‘HeartBeat HandBall’ (Inima bate handbal)

Intr-un spectacol desavarsit, pe langa campionii mondiali, europeni si olimpici şi câştigători de Champions League: francezii Daniel Narcisse, Luc Abalo, Thierry Omeyer (cu declaratia-mai jos) si Didier Dinart, alături de daneza Rikke Skov (foto eurohandball.com) – au fost onoraţi deasemenea, si cei care sunt încă din 1991 implicaţi în handbalul european! Printre aceştia aflîndu-se şi romanul Bogdan Macovei, actual membru al Comisiei de Metodică din cadrul forului continental si Secretar federal al FRH.

Peste 500 de invitaţi, inluzînd foşti şi actuali jucători, preşedinţi, secretari generali, parteneri şi sponsori au participat la Gala ‘HeartBeat HandBall’ desfăşurată în Eventhotel Pyramide din Vösendorf, la sud de Viena, eveniment organizat de Federaţia Europeană cu ocazia aniversării celor 20 de ani de la înfiinţare. EHF a oferit un show de sunet şi lumină, o istorie în imagini a competiţiilor promovate din 1991 de forul continental: Campionatul European, Liga Campionilor şi mai nou Velux Final Four. N-a fost doar seara vedetelor, ci a tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea extraordinară a handbalului pe bătrînul continent. Preşedintele Tor Lian şi secretarul general Michael Wiederer, doi dintre artizanii proiectelor de succes ale EHF, au dat tonul petrecerii.

Premiile serii au mers mai întîi către super-starurile handbalului, campioni europeni, mondiali şi olimpici şi câştigători de Champions League, francezii Didier Dinart, Luc Abalo, Thierry Omeyer şi Daniel Narcisse, alături de daneza Rikke Skov. România nu a lipsit de pe podiumul premianţilor. Au fost onoraţi de asemenea cei care sunt încă din 1991 implicaţi în handbalul european, printre aceştia aflîndu-se şi Bogdan Macovei, actual membru al Comisiei de Metodică din cadrul EHF, care în urmă cu două decenii era antrenorul federal al loturilor feminine ale României.

Thierry Omeyer “In arta sportului, handbalul este unul extraordinar si sper ca el poate fi, daca nu la fel de popular ca fotbalul, macar primul dupa el!”

EHF A PROGRAMAT SI TRAGERI LA SORTI LA ACEST EVENIMENT:

Pentru preliminariile Campionatului European U18 şi U20 masculin: La U18 nu se putea mai rau ca in Grupa 1 – Croatia, Poland, Georgia, Romania; iar la U20 tot asa, in Grupa 3 – France, Slovenia, Romania, Hungary. TRAGERE LA SORTI preliminarii Campionat Mondial U20 – feminin: Group 4 – Romania, Russia, Turkey, Iceland.