Alinei Horjea şi Cătălinei Cioaric, cele mai experimentate jucătoare din lot, le-au tremurat mâinile şi au irosit aruncările de la 7 metri ce ar fi putut aduce bucuria în tabăra HC Oţelul. Declaratie Alexandrina Soare – antrenor Otelul, mai jos!
Delegaţia reprezentantei României în Cupa Cupelor la handbal feminin a revenit la Galaţi duminică la orele prânzului, după cinci zile pline de peripeţii. Autocarul cu care s-a efectuat deplasarea a avut probleme tehnice serioase la una dintre roţi ceea ce le-a ţinut pe loc vreo opt ore pe câmp în Serbia. După o serie de intervenţii care au necesitat costuri suplimentare, s-a ajuns la destinaţie cu un alt autocar pus la dispoziţie de cei de la Zajecar, formaţie la care activează româncele Tereza Tamaş şi Elena Moise, vineri dimineaţa la ora 3! Partida cu campioana Macedoniei, WHC Metalurg a fost una complicată în care surprinzător fetele noastre au evoluat crispat, cu multe greşeli individuale, ceea ce le-a costat. Macedonencele au vrut să remonteze cât mai repede diferenţa de cinci goluri din partida tur de la Galaţi dar în primele 20 de minute s-a mers cap la cap. Gazdele au intrat totuşi cu un avantaj de patru goluri la vestiare şi au continuat în acelaşi ritm şi în partea a doua cu toate că cea mai bună jucătoare a lor, Mirijeta Bajramovka a fost descalificată.Cu un sfert de oră înainte de final,  la scorul de 26-17, soarta partidei şi a calificării era tranşată. Chiar dacă nu au prins o zi bună, fetele noastre nu au cedat, au luptat până la capăt şi în final au părăsit competiţia continentală cu fruntea sus. La final, dezamăgirea în tabăra gălăţeană a fost uriaşă iar jucătoarele au avut lacrimi în ochi după ce au ratat calificarea la un singur gol calificarea între primele 16. Cât de aproape au fost, iar dacă Alina sau Cătălina ar fi transformat măcar două din cele patru aruncări de la 7 metri irosite, astăzi ar fi avut emoţii la tragerea la sorţi de la Viena alaturi de Jolidon.
Rezultat final: Metalurg Skopje – HC Oţelul 29-23 (15-11). Au evoluat: Cristina Bobeică, Ionica Munteanu – Nicoleta Tudor, Roxana Bodârlău (5), Renata Ghionea, Alina Horjea (9 goluri), Daciana Curtean, Paula Pavăl, Cătălina Cioaric (6), Manuela Manda (3), Diana Druţu. Din lot au mai făcut parte: Loredana Nica, Maricica Trandafir, Carmen Gheorghe, Delia Mărginean şi Iulia Artean. Cu scorul general de 54-53, Metalurg merge mai departe.Declaraţie Alexandrina Soare – antrenoare HC Oţelul: „Sunt dezamăgită de faptul că am ratat calificarea în primăvara europeană. S-a dovedit cât de mult a contat că nu am reuşit să gestionăm avantajul de şapte goluri pe care l-am avut în finalul partidei de la Galaţi. După jocul tur am afirmat că şansele sunt 50-50, am pregătit bine returul dar indisciplina tactică a unor jucătoare ne-a costat scump. Ne-a lipsit linia de 9 metri, Tudor nu ne-a ajutat nici de această dată, Druţu a plâns după ce a ratat prima aruncare şi nu i-a mai ieşit nimic, Ghionea nu şi-a revenit la potenţialul ei dinainte de accidentare iar Horjea, care ne-a scos de multe ori, acum a obosit. De fapt, starea de oboseală s-a resimţit la nivelul întregii echipe, trebuie ţinut cont de faptul că am avut un program infernal, cu meciuri din trei în trei zile, cu deplasări foarte lungi şi în condiţii speciale. Acum nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe campionat şi să jucăm din nou sezonul viitor în cupele europene” 

JOACA HANDBAL! cu www.hcotelulgalati.ro