V.Elisei cea mai buna marcatoare cu Itxako - 10 goluri!

Oltchim – Itxako 30-22 (11-13), astfel ca valcencele vor fi cap de serie la tragerea la sorti de marti de la Viena.Cadou frumos pentru Adriana Nechita care implineste maine 28 de ani!

Celelalte 7 echipe calificate in Main Round ul Ligii Campionilor sunt: Buducnost, Larvik si Gyor (capi de serie si ele) impreuna cu FC Midtjylland, Krim Mercator, Metz Handbal si Itxako Navarra (locurile 2 din grupe –  e se vor afla in urna 2 valorica.) Oltchim isi va afla adversarii din grupa principala, marti la ora 14:00!

Veste soc pentru Voina, bucurie in familia Stanca! A fost ultima partida pentru Ionela Galca la Valcea deoarece este insarcinata in 2 luni! Astfel ca ea rateaza si mondialul brazilian! vedeti declaratia Ionelei Galca Stanca -mai jos! O alta veste si mai socanta pentru selectioner este accidentarea Patriciei Vizitiu!

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat, după victoria din meciul cu Itxako Navarra, scor 30-22, că interul Patricia Vizitiu a suferit o fractură nazală şi încă nu se ştie cât va dura recuperarea sportivei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vizitiu s-a accidentat la una din ultimele faze ale meciului cu Itxako. După ce a marcat ultimul gol al campioanei României, ea a fost lovită de portarul advers şi a fost transportată la Spaitalul Municipal din Râmnicu Vâlcea.

Meciul a fost echilibrat în prima sa parte, după care Oltchim s-a desprins la două goluri, 8-6 (13). Au urmat, însă, 12 minute în care vâlcencele nu au punctat deloc, primind două goluri. Itxako a intrat la pauză cu două goluri avans pe tabelă, 13-11.In repriza a doua, Oltchimul s-a dezlantuit! Au egalat destul de repede, apoi au preluat conducerea si nu au mai cedat-o pana la final. Deşi Oltchim a egalat în debutul părţii secunde, 13-13, oaspetele au revenit la conducere, cu 15-13, iar apoi 16-14. Ozel si Elisei au fost de neoprit, fetele noastre au facut si spectacol, iar in final au castigat cu 8 goluri diferenta! Cea mai clara victorie a Oltchimului in grupa, chiar in fata contracandidatei la locul intai in grupa. Oltchim a strâns rândurile şi a reuşit o prestaţie excelentă, cu şase goluri consecutive in urmatoarele 6 minute din partida, scorul devenind 20-16 (46). Ultimul sfert de oră a aparţinut clar gazdelor, care au mărit diferenţa la 8 goluri, câştigând în final cu 30-22 în faţa finalistei din sezonul trecut al competiţiei, în faţa a circa 3.000 de spectatori.

Pentru Ionela Stanca, însărcinată în două luni, a fost ultimul său meci, ea urmând să rateze şi Campionatul Mondial din Brazilia (decembrie).

Oltchim: Talida Tolnai, Mihaela Smedescu – Valentina Ardean (10 goluri), Adriana Nechita (1), Aurelia Brădeanu (1), Ekaterina Vetkova, Oana Chirilă (4), Iulia Curea (1), Adina Fiera, Marija Jovanovic (1), Iulia Managarova (1), Oana Manea (2), Yeliz Özel (6), Ionela Stanca, Patricia Vizitiu (3). Antrenor: Radu Voina.

Itxako: Silvia Navarro Jimenez, Mirjana Milenkovic – Naiara Egozkue, Patricia Pinedo (2), Andrea Barnó, Macarena Aguilar (5), Zulai Aguirre, Jessica Alonso, Maja Zebic (3), Carmen Martín Berenguer (3), Nerea Pena (2), Deonise Fachinello, Alexandrina Barbosa (7). Antrenor: Martin Ambrosio.

Ionela Gâlcă dupa partida cu Itxako: “Le-am anunţat pe colege, dar nu am apucat să le fac cinste pentru că a fost acest meci important cu Ixtako şi ele pleacă acum la lot. Pentru mine sezonul s-a terminat, dar nu mă voi lăsa de handbal! Mă bucur că le las pe fete pe primul loc al clasamentului. Le voi ţine pumnii în continuare şi sunt sigură că vor ajunge în finala Ligii Campionilor”

Multumim Ionela Galca Stanca pentru tot "JOACA HANDBAL!" -ul OFERIT in toti acesti ani!