Extrema stanga Niculae - CSM (cu spatele), a fost MVP cu 6g

EXCELENT SPECTACOL DE “JOACA HANDBAL!” OFERIT DE CSM BUCURESTI SAMBATA DUPA AMIAZA, IN SALA RAPID DIN CAPITALA! CONDUCEREA CLUBULUI  – IN FRUNTE CU PRESEDINTELE VALENTIN SAMUNGI, A PUS IN PERICOL CALIFICAREA DUPA CE FETELE AU FOST 4 ZILE DIN 6 PE DRUMURI PENTRU PARTIDA TUR, INSA BUCURESTENCELE AU LUPTAT ADMIRABIL! RELATARE SUPERBA A PARTIDEI FACUTA DE DRAGOS COJOCARU – TVR! CSM A REUSIT INCREDIBILUL – SA INSCRIE 3 GOLURI CONSECUTIV IN DUBLA INFERIORITATE!

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti s-a calificat în turul 4 al Cupei EHF, după ce a eliminat sâmbătă, 12 noiembrie, formaţia poloneză SPR Lublin, graţie victoriei cu 30-25 (17-9), obţinută pe teren propriu, în manşa secundă a turului 3. În manşa întâi, SPR Lublin o învinsese acasă pe CSM Bucureşti cu scorul de 32-30. Echipa română s-a calificat cu scorul general de 60-57.

Jocul in viteza pe faza a doua si contraatac – specialitatea casei la profesorul Margulescu si-a pus accentul asupra partidei inca din start! CSM a inceput furtunos partida si in primele 5 minute, scorul era deja 3-0 pentru fetele din capitala, in fata unei foste castigatoare de cupa EHF, in partida cea mai echilibrata din aceasta faza a competitiei! Si asta deoarece antrenorii au pregatit o aparare avansata, datorita diferentei de talie – clara in favoarea oaspetelor! La intrarea la incalzire, parea ca David (CSM) se intalneste cu Goliat! Reintalnindu-se cu Europa dupa mai multi ani, majoritatea jucatoarelor venite de la Rapid la CSM, au continuat in acelasi ritm sufocant, venind peste adversar din toate pozitiile, insa cateva inexactitati in aparare au facut ca scorul sa fie doar 13-9, cu cateva minute inainte de PAUZA, cand practic a venit momentul culminant al partidei!

Credeti ca se poate ca o echipa din Romania sa reuseasca 3 goluri in dubla inferioritate (5 contra 6) fara sa primeasca nici unul in schimb?! Ei bine CSM Bucuresti a reusit aceasta performanta in partida cu Lublin! Scorul devenind 16-9 in doar 2 minute! In degringolada din tabara adversa creata de “micul David”, si cu suportul unui public frumos CSM mai inscrie o data si intra cu un neverosibil 17-9 la cabine!

Nimic nu parea ca ar mai putea intoarce aceasta partida in actul secund! Insa antrenorul oaspetelor a gasit la pauza antidotul apararii noastre avansate cu pase sarite peste cate un post din angrenajul nostru defensiv! Fetele conduse in teren admirabil de “tanara” Alina Dobrin ,incep sa simta si ele “nebunia” la care au fost supuse de conducere pentru a desfasura partida tur din Polonia – fiind pe drumuri cu autocarul 4 zile din 6, astfel ca soarta partidei pare sa se intoarca in favoarea oaspetelor, care se apropie amenintator pana la 26-24 in min.54! Fara oxigen  dupa aceasta oboseala crunta si fara “bani de buzunar” asa cum sunt salariile noastre fata de cele ale polonezelor, si acelea neincasate de vreo cel putin 2 luni, fetele emeritului Margulescu gasesc inimaginabil resurse pentru a scoate un 7 metrii! Popa inscrie si CSM-ul trece peste al doilea punct culminant al partidei cu bine! Pe final Iordache – portarul care a facut si in tur o partida excelenta, scoate si ea cateva mingi, fetele risca accidentari din cauza oboselii dar totul se termina cu bine!

De remarcat a fost ritmul nebun la care aceste fete au rezistat, singurul element tactic care le putea aduce calificarea in dauna unei astfel de formatii masive si de multe ori si tehice, un Lublin care era favorita la calificare. Elementul tactic a fost respectat cu strictete de fete in ciuda faptului evident ca acest lucru nu putea fi sustinut timp de 60 minute! Polonezele au fost cu creearea de spectacol pentru spectatori in partida tur – din care au facut evenimentul sportiv al toamnei, insa fetele noastre au fost cele cu “JOACA HANDBAL!” – ul din teren!

Margulescu Vasile - antrenor CSM Bucuresti a stiut exact cum este singura sansa tactica sa le elimine pe polonezele favorite!

Vasile Margulescu a aruncat “pastila” la sfarsitul partidei pentru TVR: “Ma bucura aceasta calificare a fetelor chiar daca unele dintre ele sunt lipsite de valoare! Dar, dorinta de victorie este cateodata mai importanta decat valoarea din teren!”

CSM Bucuresti – SPR Lublin 30:25 (17:9)

CSM: Iordache (excelenta in partea a doua), Guresoaia – Strat, Nan, Catrinoi, Dinu 2, Niculae 6, Dobrin 4, Geana 3, Doica 4, Popa 3, Chitulescu 2, Avadanii, Mihalschi 3, Paval 3.

SPR: Baranowska, Gawlik – Danielczuk 4, Kocela 2, Rola 2, Majerek 3, Stasiak 4, Repelewska 7, Nestsiaruk 2, Figiel, Mihdaliova, Wojtas 1

Arbitrii: Ivan Bashev si Ivan Kostov (Bulgaria)

Eliminari: CSM – 6 minute, SPR- 6 minute. 7 metri: 6 primite/5g respectiv 4 primite/ 3g. Spectatori: 600.

Małgorzata Rola – SPR Lublin, 2g la Bucuresti: “Este dificil de vorbit dupa un astfel de meci pierdut. În timp ce in apărare, în a doua jumătate am fost foarte bune, nu intelegem ce s-a intamplat in ultimele minute cand am ajuns echipa rivala la două goluri şi am avut atacul. A fost groaznic acel moment, si datorita prejudiciului din meciul de la Lublin. Dacă veneam la Bucuresti cu un avans mai mare, sunt sigura că altfel ar fo fost jocul in prima jumatate. Este dificil de a exprima caldura judecătorilor bulgari exprimata in teren pentru gazde, dar acestea nu ne fac uitate greselile si cauzele înfrângerii noastre“a spus aceasta pentru site-ul oficial al clubului.

Pregatindu-se probabil pentru Mondialele din Brazilia, Dragos Cojocaru ne-a “reintrodus” in atmosfera handbalului adevarat ,cu un comentariu – se vede documentat, si plin de “farmec” pentru un spectacol agreabil, ceea ce ne face sa regretam anumite partide de pe canalul handbalului actual, unde avem momente cand “adormim” sau “radem” de chestiile tehnice extraordinare din regulament (prune) scoase de cei de acolo! 🙂 Comentatorul TVR se vede ca are afinitati pentru stiinta acestui spectacol – handbalul, in plus remarcand si el fericit la sfarsit ca : “Aceste fete merita mult mai mult! Dupa ce au fost plecate pana in Polonia si inapoi, 4 zile cu autocarul!”