Tadici si Czeczi - HC Zalau (foto eurohandbal.ro)

În prologul etapei a VIII-a, la Zalău a avut loc derbyul rundei dintre HC Zalău şi Jolidon Cluj! A fost o premieră în cariera de antrenor a celebrului Gheorghe Tadici – Vedeti mai jos!

Desi a fost anuntata la Bet Cafe Arena, partida a fost retrasa in ultimul moment de companie, din oferta de pariuri LIVE! In schimb, duelul de la Timisoara (Poli-Odorhei) a fost trecut in aceeasi agentie in oferta, dar aceasta partida a ramas  deschisa la LIVE BET!

Partida foarte echilibrata pana la pauza cu accentul pus pe aparare de cele doua grupari! Multe eliminari in tabara oaspetelor si comentarii la masa observatorului din partea celor 2 antrenori! Vulcanicul Tadici se aude in orice sala din lume, dar intr-o salita cum este cea a Liceului Sportiv “Avram Iancu”, Polivalenta fiind in reparatii! Pana la urma profesorul gazda a primit galben din partea arbitrilor, in 39′ la 15-15, insa echilibrul a ramas si dupa pauza, cu goluri putine si Petroczi (portarul Clujului) in zi de gratie, aparand tot la 7m! Zalaul pare ca se desprinde la 17-15 (43′) insa in realitate ea vine doar pe finalul partidei! Din min.52 pana in 56, Zalaul inscrie consecutiv de 4 ori si nu primeste decat un singur gol de la 18-18, scorul devenind 22-19. In final victoria apartine gazdelor iar daca ne gandim ca mai multe jucatoare de la Jolidon tot trec pe la Nationala condusa de Voina, dar nu sunt in stare sa castige la Zalau – fara nici o jucatoare sub tricolor, parca ii da dreptate lui Tadici ca nu are jucatoare selectionate nici macar la Trofeul Carpati!

– Chintoan si Tivadar (Jolidon) sunt sub tricolor pentru Trofeul Carpati, in vreme ce Salajul nu are nici o reprezentanta din lotul care se va alege pentru Mondiale!

-Vicktoria Petroczi, portarul de la Cluj, în formă fenomenală, 6 aruncări de la 7 metri apărate, plus încă 12 intervenții salutare, echipa oaspete fiind lasata foarte des in inferioritate numerica de arbitrii partidei Fanata/Moldoveanu – Arad/Bihor.

– Eliminari 3X2 min gazde fata de 8X2 min la oaspete. Aruncari de la 7m primite: 10 gazdele fata de doar 1 oaspetele!

– Pivotii celor doua foarmatii, Ciuciulete 7g respectiv Barsan Chintoan 6g au fost principalii marcatori ai partidei!

-“Nu sunt mulţumit de joc. Este practic o premieră în cariera mea de antrenor, când într-un joc oficial echipa mea ratează şapte aruncări de la şapte metri. In această paută de iarnă vom încerca să aducem un plus în jocul echipei prin pregătire pe care o vom face. De transferări nici nu poate fi vorba!”, a declarat la finalul meciului conform presei locale magazin-sportiv.ro – antrenorul Gheorghe Tadici.

-La pauză 11-11, apoi din nou echilibru, iar pe final, desprinderea în favoarea Zalăului, care se duce acum la 2 puncte în clasament peste Jolidon și ocupă singură locul 4!

CUPE EUROPENE IN ACEST WEEK PENTRU CELE DOUA ECHIPE ARDELENE!

HC Zalau va primi vizita israeliencelor de la Bnei Hertzelyia (vineri ora 16:30 si sambata ora 11:00), in timp ce clujencele vor evolua tot pe teren propriu, impotriva norvegiencelor de la HK Levanger (sambata ora 15:00 si duminica ora 16:30 – Direct pe TVR 3)

Valeria Bese - HC Zalau isi conduce echipa atat in aparare cat si in atac, spre un loc de vicecampioana dupa marele Oltchim (foto eurohandbal.ro)!