Primul Consiliu de Administratie din 2010 a inceput la FRH. Azi in Consiliul de Adminstratie si maine in campionat Voina si Tadici sa intalnesc de 2 ori. Daca in campionat, aproape sigur, Tadici nu are nici o sansa, un rezultat de 1-1 ar putea obtine, doar azi. Nefiind singurul vinovat pentru locul 8 de la CM si avand sustinerea cubului Oltchim, Voina va ramane mai mult ca sigur in functie in urma votului membrilor CA. Lista cu membrii Consiliului, care voteaza azi o aveti mai jos.

CS Oltchim – HC Zalau e in direct pe DIGI TV, miercuri de la ora 18,00

Actualul antrenor al tricolorelor – Radu Voina a prezentat ieri in cadrul Comisiei tehnice un Raport bine structurat, cu privire la evolutia fetelor la CM China si bine motivat privind cauzele unui neasteptat, doar loc 8, obtinut la turneul final. Azi in cadrul primului Consiliu de Administratie, de la alegerile din decembrie se va discuta si oportunitatea schimbarii antrenorului la prima reprezentativa feminina.

Tinand cont de faptul ca Voina, nu este singurul responsabil de ocuparea locului 8 la turneul final, precum si a faptului ca are sustinerea clubului Oltchim – facuta publica de conducerea acestuia, la timona echipei valcene, este greu de crezut ca azi Voina va fi inlocuit de Consiliul de Administratie pe banca nationalei.

Interesant este ca maine, cei doi tehnicieni se vor intalni si pe terenul de handbal. Datorita meciului din Liga Campionilor de sambata cu Gyor, Oltchim a reprogramat meciul de campionat cu HC Zalau, maine – incepand cu ora 18,00. Partida va fi transmisa in direct de DIGI TV.

Presa centrala a venit cu tot felul de zvonuri, privind o posibila alianta Gatu – Tadici, pentru castigarea recentelor alegeri de la FRH, ceea ce ar putea duce, in opinia lor, la schimbarea selectionerului si inlocuirea acestuia cu actualul tehnician de la Zalau.

Interesant este ca , in meciul de maine din campionat, cei doi tehnicieni se vor duela de pe pozitiile 1 si 2,  Zalaul fiind pana in acest moment, revelatia campionatului, datorita varstei mici (media de 21 ani) a lotului cu care a abordat competitia.  Echipa salajeana a reusit sa ajunga din candidata la retrogradare, in urma cu un an, la o buna oportunitate de a prinde un loc de de cupa europeana, anul acesta, fiind momentan pe un loc, ce asigura prezenta in Liga Campionilor. Meritele lui Tadici, in cresterea jucatoarelor pentru handbalul feminin si in reconstructia echipei de la Zalau, precum si rezultatele obtinute de acesta in ultimul ciclu olimpic – cele mai bune din ultimii 32 ani, sunt incontestabile. Dar vremea reintoarcerii lui la echipa nationala, inca nu a venit sau cel putin membrii CA ai FRH, nu sunt inca de acord cu acest lucru, dand credibilitate continuarii muncii actualului selectioner, care are contract cu forul roman pana in 2012.

Cei care vor vota azi pentru mentinerea sau schimbarea antrenorului la echipa nationala sunt urmatorii:

Nr.

crt.

Nume, prenume
1 Gaţu Cristian
2 Samungi Valentin
3 Draganescu Remus
4 Ardelean Nelu
5 Baban Ion
6 Bernicu Dumitru
7 Birtalan Ştefan
8 Frîncu Elena
9 Ghervan Petru
10 Iancu Cristian
11 Manea Doru
12 Popescu Grigore
13 Puscas Marius
14 Sanie Dorel
15 Semen Ovidiu
16 Tadici Gheorghe
17 Zamfirescu Ion