Centrul tricolor Cristian Fenici - foto sporttim.ro

Politehnica Timişoara a învins, miercuri seară, vicecampioana HC Odorhei, într-un meci-restanţă care a contat pentru etapa a şaptea a Ligii Naţionale de Handbal. Alb-violeţii s-au impus cu 26-24 şi se pregătesc pentru partida de duminică, de la Călăraşi in vreme ce dusul rece din Banat nu le prinde bine harghitenilor inaintea derby-ului cu HCM Constanta de duminica – Direct pe Digi Sport 3.

Handbaliştii au reluat competiţia internă, după mai bine de o lună de pauză datorita unor meciuri de “mare angajament” cu Iordania sau Luxemburg! In compania lui HC Odorhei, vicecampioana ediţiei trecute şi ocupanta locului al patrulea în clasamentul actual, alb violetii au facut o partida foarte buna, in care s-au remarcat portarul Tcaciuc si veteranul de pe extrema – Timofte, dar in principal o aparare agresiva si foarte mobila care a anihilat in mare parte, jocul rapid si combinatiile din atacul oaspetilor!

Prima repriză a fost extrem de echilibrată, ambele combatante mergând cap la cap. Poli s-a desprins însă la 10-8 în minutul 21, pe fondul unei evoluţii foarte bune in sistemul defensiv iar apoi oaspeţii au pierdut un om de bază, după  o accidentare a puternicului inter dreapta – Stan, accidentare involuntara facuta asupra golgeterului de pana atunci din tabara Odorheiului – interul stanga Vladimir Rusia, in timpul executiei unei aruncari spre poarta aparata de Varo. “Muntele” numit Stan i-a atins cu bratul in momentul aruncarii, capul colegului advers, iar acesta a cazut ca secerat cu capul spart, fiind scos de pe teren si transportat la Spitalul Judetean! Scorul la pauză s-a marit in favoarea polistilor: 13-10.

Iar startul reprizei a doua a adus in fata pe portarul gazdelor – Tcaciuc, care prin interventiile sale au desprins Poli pana la 17-12, oaspetii reusind doar 2 goluri pana in min.41! Oaspeţii, antrenaţi de timişoreanul Vlad Caba, nu au confirmat postura de favoriţi din care plecau în acest meci şi au cedat frâiele meciului, astfel că, spre finalul partidei, gazdele au pus total stăpânire pe joc. Cand totul parea rezolvat, o izbucnire de orgoliu a lui Odorhei a facut  sa “palpite” inimile celor peste 1000 spectatori! De la 25-20 oaspetii au revenit in ultimele 4 minute excelent! Insa Fenici a inscris decisv pentru 26-23, echipa oaspete inscriind inca un gol, dar care nu a adus nimic in zestrea harghitenilor!

poli - foto banatsport.ro

HC Odorhei se pregateste acum pentru partida ce se anunta a fi un real spectacol – cu campioana ultimelor 3 editii HCM Constanta! Iar in turul 3 european al EHF, oaspetii de la Timisoara vor da piept la debutul lunii viitoare cu Haslum HK, din Norvegia, intr-o dublă manşă în unică locaţie, în zile succesive, chiar pe terenul secuilor. Poli, aflată pe poziţia a zecea inaintea partidei, a jucat curajos şi a obţinut cea de-a treia victorie din sezonul 2011-2012

Marcatorii:
HCM Poli: Timofte – 7g, Fenici – 5, Băiceanu – 4, Stan, Mrakic, S. Ignat – câte 3, Hagiu – 1
HC Odorhei: Florea si Kuzmanoski – câte 8g, Rusia, Mihalcea, Talas, Orban – câte 2.