Patricia Vizitiu - golgetera a Oltchimului in LC, o certitudine pentru CM Brazilia 2011! Are inca probleme cu constanta in joc pe durata celor 60 min!

Echipa feminină de handbal Oltchim Rm. Vâlcea a învins formaţia germană Buxtehuder SV cu scorul de 28-22 (12-9), duminică seara, 6 noiembrie, în Sala “Traian”, şi s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal. Vedeti mai jos care a fost cel mai frumos “Joaca handbal!” al partidei!

Oltchim, care a urcat pe primul loc în clasamentul grupei D, era deja calificată în faza următoare înaintea jocului – de sambata seara dupa victoria lui Itxako asupra lui Dinamo Volgograd in cealalta partida a grupei, dar avea nevoie de un succes pentru a rămâne în cursa pentru câştigarea grupei si implicit pentru a fi cap de serie la tragerea la sorti in Main Round, ceea ce i-ar aduce doar o castigatoare de grupa in serie si 2 echipe clasate pe locul doi la finalul acestor grupe preliminare.

Vâlcencele au început modest şi s-au aflat pentru prima oară în avantaj pe tabelă abia în min. 8 (5-4). Oltchim s-a desprins apoi la 9-5 (14) şi la 11-6 (20), dar finalul mai slab a făcut ca diferenţa la pauză să fie de doar trei goluri, 12-9. În partea secundă, jocul a fost destul de echilibrat şi echipa lui Radu Voina nu a reuşit să se desprindă multă vreme la peste trei goluri. Abia spre final, Oltchim a mărit diferenţa de pe tabelă şi a câştigat cu 28-22, dar după un joc în care nu a impresionat dar a jucat din nou economicos si la rezultat.Singura problema mai mare a fost oana Manea care a dat o sperietura mare bancii tehnice la accidentarea din prima repriza in perspectiva mondialului din Brazilia! Insa ea nu a patit nimic, astfel ca totul este ok in lotul campioanei. Adina Fiera pare lipsita de o forma buna sportiva de mai multa vreme si ar putea rata turneul final sud-american, datorita prestatiilor sale, pentru ca doar o evolutie buna in faza defensiva pentru un inter stang, nu este suficienta la nationala! Totul se va definitiva cu ocazia Trofeului Carpati – ultima repetitie pentru mondial ce va avea loc dupa etapa 8 a LN Handbal feminin

Faza partidei  (Joaca handbal!) a fost reusita de extrema stanga – Iulia Curea Puscasu, cu un gol superb marcat dupa o aruncare cu mana pe la spate! Era min.53 si scorul devenea 26-20!

Oltchim: Talida Tolnai, Mihaela Smedescu – Ionela Stanca (5), Patricia Vizitiu (4), Oana Chirilă (4), Iulia Curea (3), Marija Jovanovic (3), Iulia Managarova (3), Oana Manea (3), Yeliz Özel (2), Valentina Ardean (1 gol), Adriana Nechita, Aurelia Brădeanu, Ekaterina Vetkova, Ramona Farcău, Adina Fiera. Antrenor: Radu Voina.
Buxtehuder SV: Jana Krause, Antje Lenz – Randy Bülau (3), Jessica Oldenburg (2), Jana Stapelfeldt (8), Josephine Techert, Lone Fischer, Katja Langkeit, Diane Lamein (2), Isabell Klein (1), Friederike Lütz (1), Stefanie Melbeck (5). Antrenor: Dirk Leun.

Oltchim conduce în Grupa D, cu 8 puncte, urmată de Grupo Asfi Itxako Navarra, 8 p, Dinamo Volgograd, 4 p, Buxtehuder SV, 0 p. Oltchim va disputa ultimul meci pe 13 noiembrie, acasă, cu Itxako.