APLAUZE PENTRU FETE! Vizitiu, Ozel si Chirila de la dreapta la stanga - principalele marcatoare ale Oltchimului in LC cu 44g in total!

UPDATE 2: Oltchim – Buxtehuder 28-22 (12-9) FINAL. Valcea si Itxako fiecare cu cate 8 puncte joaca saptamana viitoare in Zavoi pentru a fi cap de serie la Tragerea la sorti din main Round, un egal fiind suficient campioanei noastre.

UPDATE: Oltchim e in primavara Ligii campionilor: Itxako Navarra – Dinamo Volgograd 28-26. Oltchim lupta pentru primul loc si implicit pentru a fi cap de serie la tragerea la sorti pentru Main Round cu ibericele!

CAMPIOANA OLTCHIM E FOARTE APROAPE DE PRIMAVARA LIGII CAMPIONILOR! Toate detaliile privind calculele pentru calificarea Oltchimului le puteti citi – mai jos!

COMENTATI LIVE TEXT in timp real pe CHAT-UL www.eurohandbal.ro, partidele: Oltchim Rm. Valcea – Buxtehuder SV (Duminica, ora 18:00, DIRECT pe Digi Sport 1) si Itxako Navarra – Dinamo Volgograd (Sambata, ora 20:00) care o puteti urmarii integral, LIVE VIDEO – CLICK AICI!

Daca ibericele conduse excelent de Barbosa in teren si Ambros pe banca, nu pierd cu Dinamo Volgograd, in partida de la Navarra – sambata, campioanele noastre de la Valcea, pot spune ca sunt deja intre primele 8 echipe din lume, odata cu accederea in Main Round-ul acestui sezon de Liga campionilor! Totusi exista cateva mici sanse in care Oltchim ar putea pierde calificarea, daca Dinamo ar invinge in Spania, iar Oltchim ar pierde in ultima etapa pe teren propriu in fata Finalistei LC de anul trecut  -Itxako. Dupa ce fetele noastre si-au indeplinit obiectivul minimal la Volgograd pierzand numai la 4g diferenta, enervandu-l atunci pe antrenorul rusoaicelor in finalul partidei, deoarece echipa sa a condus cu 32-26 cu 6 minute inainte de final si a scapat o victorie mai mare printre degete, Oltchim asteapta acum pentru inceput, partida de “totul sau nimic” de la Navarra. Acolo Dinamo simte ca poate da lovitura!

Antrenorul lui Dinamo Volgograd – Victor Ryabykh a spus pentru site-ul LC, inainte de jocul decisiv de la Itxako: “Echipa noastră poate merge mai departe in LC dupa jocul decisiv din acest week-end împotriva lui Itxako. Dacă am bate ibericele cu mai mult de două goluri diferenta, atunci am avea şanse bune de a trece in runda următoare a Ligii Campionilor (n.r. Grupele Principale)“, a adaugat optimist antrenorul! Ceea ce ar complica putin grupa noastra, dar tot Oltchim ar fi favorita clara pentru primul loc!

BUDUCNOST PODGORICA este prima echipa calificata in Grupele principale ale Ligii Campionilor, inca dupa etapa 4 (din 6) dupa prima faza a competitiei pe 2011/12, avand 8 puncte in Grupa A, si poate fi un adversar posibil evitat daca Oltchim termina pe primul loc in grupa si intra cap de serie la tragerea la sorti pentru Main Round, la fel ca si campioana Muntenegrului.

DOAR UN DEZASTRU DE NEINCHIPUIT AR MAI PUTEA SCOATE OLTCHIMUL DIN FAZA GRUPELOR PRINCIPALE ALE LC!  

Campioana noastra, avand un +4 la golaveraj, in partidele cu contracandidatele la calificare (25-22 cu Itxako in deplasare, respectiv 31-26 si 30-34 cu Dinamo) pleaca mai mult decat favorita inainte de ultimele 2 etape, ramase de disputat in grupa! Itxako cu -1 la golaveraj (victorie 27-25 in deplasare la rusoiace) si Dinamo cu -3 in meciurile directe, se intalnesc sambata (ora 19:00 ora locala) pe terenul ibericelor, intr-o partida de totul sau nimic! In toate variantele posibile, avantajul este net de partea Oltchimului! TOATE CALCULELE SE POT SIMPLIFICA IN WEEK-END – IN VARIANTA 1! IAR IN VARIANTA 2 SE POT COMPLICA DOAR TEORETIC!

Varianta 1.

Orice alt rezultat pentru Dinamo, in afara de victorie, inseamna OUT din Liga pentru o parte din nationala Rusiei, prezenta in tricoul de la Volgograd! (ne referim aici la super tridentul Levina  Kochetova si Khmyrova – 17g respectiv 22g, din 60g total in partidele cu Oltchim, dar si la excelentul portar Sedoykina) In plus, cu o victoria absolut normala a valcencelor in fata lui Buxtehuder SV pe teren propriu (Duminica ora 18:00 Direct pe Digi Sport), Oltchim ar fi calificata cu o etapa inainte de finalul acestei faze a grupelor.

Avand 8p la activ, i-ar ajunge si un egal cu Itxako (Finalista Ligii campionilor anul trecut) pe teren propriu, pentru a ramane pe locul 1 in grupa D. Ceea ce i-ar conferi statutul de „cap de serie” la tragerea la sorti pentru grupele principale, acesta fiind mai mult ca sigur, un alt pas important catre semifinalele LC 2011/2012, implicit si catre telul propus de a aduce Cupa in Romania, din nou dupa 2 sezoane!

Varianta 2.

Denumiti aceasta varianta aproape imposibila! De ce? Pentru ca la o victorie a lui Dinamo la Itxako, intervine golaverajul in meciurile directe la egalitate de puncte 8. In calcul ar intra si Oltchim daca ar fi invinsa pe teren propriu de Itxako, in ultima etapa a grupei. Insa si aici Oltchim este avantajata deja in fata lui Dinamo si Itxako la meciurile directe! Va lasam pe dumneavoastra sa faceti calcule sa vedeti ca e greu sa gasiti variante viabile ca Oltchim sa piarda calificarea!

Ca exemplu, intr-un calcul de mijloc in aceasta varianta  – aproape de domeniul SF-ului, Dinamo ar trebui sa invinga la 3g la Itxako si ibericele sa bata la Valcea la 4g (mai mult decat au facut-o vreodata in fata campioanelor noastre in istorie!) ar aduce clasamentul la „0” si ar intervenii in criteriul de calificare, aproape incredibil de prevazut la start, numarul de goluri mai mare marcate intre cele 3 team-uri. Aici Oltchim are deja 86g inscrise, fata de Dinamo cu 85g (ambele echipe cu un meci direct ramas) si Itxako 49g (ibericele cu doua partide directe ramase). Ceea ce ar insemna ca la o valoare minima de doar 23 goluri inscrise de Oltchim in meciul direct cu Itxako – ca sa pierdem calificarea, ar rezulta ca ibericele sa inscrie peste 60 goluri in meciurile ramase cu Dinamo si Oltchim, astfel: exemplu, scor Itxako – Dinamo 34-37 si scor Oltchim – Itxako 23-27!

Chirila Oana Florica cu 16 goluri, Özel Yeliz si Vizitiu Patricia cu cate 14 reusite fiecare, sunt principalele marcatoare ale Oltchimului in acest sezon al LC! Pe primul loc in clasamentul golgeterelor se afla Engel Katrin – Thüringer HC (GER), cu 33 goluri inscrise! Penezic Andrea  (Krim) si Cabral Barbosa (Itxako) sunt locurile 2 si 3 cu cate 32 respectiv 29 de reusite pana acum.

Patricia Vizitiu arata ca poate fi interul de care avem nevoie si la Campionatul Mondial Brazilia 2011