Tadici considera ca la Zalau, exista jucatoare bune si pentru Nationala condusa de Voina!

UPDATE: Oltchim Rm. Valcea – HC Zalau 35-26 (19-11). Vedeti cel mai complet clasament actualizat! Oltchim isi mentine cel mai bun atac din Liga I cu o medie de 33,86 goluri inscrise/ meci (237g total inscrise), in vreme ce prima treapta in clasamentul celei mai bune aparari, este impartita acum intre HC Zalau si Otelul Galati, ambele cu o medie de doar 21,86 goluri primite/ meci (153 goluri primite in total de fiecare formatie, in aceste 7 etape). Doar in primele 15 minute a reusit Zalau sa tina apararea “sus” in fata campioanelor. De la 9-4 in min.15, Oltchim s-a desprins treptat pe tabela si a castigat lejer, datorita jocului bun a lui Ozel si Chirila cu 7 respectiv 5 goluri. Interul Babeanu,a fost cea mai buna din formatia lui Tadici reusind 10g in fata valcencelor!   

După acţiunea primei reprezentative a ţării noastre şi după două jocuri, unul în Liga Naţională şi altul în Liga Campionilor, disputate în deplasare, handbalistele de la Oltchim revin în Sala Traian. Se intalnesc cel mai bun atac cu cea mai buna aparare!

Tadici “pune presiune” pe Voina si crede ca jucatoarele sale Nechita, Ciuciulete si Babeanu pot face saltul la echipa nationala! Ce a raspuns selectionerul Radu Voina – vedeti mai jos!

COMPARATIE PLASTICA OFERITA DE TADICI INAINTEA DUELULUI! Diferenţa dintre cele două formaţii, este una mare, nu doar la nivel de lot, ci şi la nivel de buget. Managerul lui HC Zalău, Gheorghe Tadici a făcut o comparaţie plastică între cele două grupări pentru sportulsalajean.ro, asemănând Oltchimul cu un Mercedes, în timp ce HC Zalău este o bicicletă de curse. Totusi, aceea bicicletă de curse se descurcă foarte bine şi cu bani puţini, dar şi cu handbaliste tinere-de perspectivă, de mai multi ani.

Pentru această săptămână fetele de la Valcea au programate două întâlniri cu proprii suporteri. Cea mai importantă se va desfăşura duminică, 6 noiembrie, când gruparea vâlceană va da piept, în cea de-a patra rundă a Ligii Campionilor, în Polivalentă, cu Buxtehuder. Până atunci, însă, campioana României la handbal feminin îşi poate face încălzirea cu HC Zalău. Partida din cadrul celei VII-a etape a campionatului intern, dintre Oltchim şi Zalău, se va disputa în devans, mai exact joi, 3 noiembrie, cu două zile înaintea celorlalte meciuri programate în această rundă a Ligii Naţionale. Meciul este special pentru că se întâlnesc actualul şi fostul selecţioner al României, Radu Voina şi Gheorghe Tadici – nimeni altul decât cel care a reuşit să aducă la Vâlcea ultimul trofeu european, Cupa Cupelor. Se preconizează un nou derby pentru că, în plus, acum, spre deosebire de întâlnirile din trecut, nivelul forţelor nu mai pare chiar atât de dezechilibrat, in ciuda afirmatiilor lui Tadici.

Zalăul lui Ghiţă Tadici şi Valeria Beşe a revenit printre fruntaşele Ligii Naţionale şi după primele meciuri şi-a anunţat candidatura, alături de Oltchim, la primul loc. HC Zalău ocupă în acest moment locul 3, cu zece puncte, adică cu doar două mai puţin decât liderul, Oltchim, care a obţinut maxim după 6 etape, adică 12 puncte. Sălăjencele au pierdut doar un singur joc, cel cu Otelul Galati, grupare aflată pe locul 2, pe care şi formaţia vâlceană o va întâlni în ultima etapă programată în 2011.

SUPARARE IN SALAJ! Handbaliste de la HC Zalău nu au fost convocate inca la echipa naţională, deşi dupa parerea formatiei de conducere salajene, echipa este pe podium, iar aproape la fiecare meci se remarcă Mirela Nichita, Georgiana Ciuciulete şi Dana Băbeanu. Dintre cele trei jucătoare ale Zalăului, până şi managerul acestei echipe considera că Mirela Nichita este pregătită să facă pasul spre echipa naţională. Dar, pentru ultimele acţiuni ale “tricolorelor”, ca şi rezervă a Talidei Tolnai a fost preferată tânăra de 17 ani, Denisa Dedu, legitimată la Corona Braşov. Selectionerul Radu Voina a raspuns pentru sportulsalajean.ro referitor la aceasta problema, astfel:

“Mirela Nichita este în vederile echipei naţionale. Nu am convocat nicio jucătoare de la Zalău, nici pe Vali Beşe, care s-a retras de la naţională. Şi asta deoarece există un grup de persoane care fac o analiză a jucătoarelor şi se stabileşte care dintre ele sunt selecţionabile la un moment anume. Ele trebuie să treacă prin mai multe filtre şi turnee”, a mărturisit Radu Voina. Totuşi, selecţionerul României a precizat faptul că lotul nu este bătut în cuie. Astfel, pentru meciurile din preliminariile Campionatului European au fost selecţionate 17 jucătoare, însă doar 16 dintre ele pot fi trecute pe foaia de joc.Există un lot lărgit care se reactualizează mereu. Va urma Trofeul Carpaţi, iar lotul poate suferi modificări. Nu campionatul intern este etalonul pe baza căruia se fac selecţiile la echipa naţională, deoarece competiţia internă este foarte slabă, a adăugat Radu Voina

Meciul dintre Oltchim şi HC Zalău se va disputa joi, 3 noiembrie, în Sala Traian, de la ora 18.00 si va fi arbitrat de un cuplu din Buzau – Baducu/Voicu, fiind transmis IN Direct de Digi Sport.

Intalnire intre cel mai bun atac si cea mai buna aparare din LN Handbal Feminin!

Dupa cele 6 etape scurse pana acum, Oltchim cu cele 202 goluri inscrise in Liga I este lidera in clasamentul “ATACULUI” cu o medie a golurilor marcate de 33,67 goluri / meci, in vreme ce zalaul condus de Tadici exceleaza in clasamentul “APARARII”, unde ocupa primul loc, cu doar 118 goluri primite si o medie fantastica de sub 20 goluri primite / meci (media de 19,67 g). Semn ca o data cu venirea lui Bese, Tadici a intarit si mai mult sistemul defensiv, care si asa era prima preocupare pentru el!

Dacă meciurile din acest an din cadrul Ligii Naţionale se vor încheia pe data de 9 noiembrie pentru HC Zalău, ultimele două partide oficiale se vor derula pe datele de 11 şi 12 noiembrie. Este vorba despre cele două manşe ale turului III din Cupa EHF.Echipa noastră se va duela cu formaţia israeliană Bnei Hertzeliya, formaţie care, pentru a ajunge în această fază a competiţiei a trecut de o altă grupare israeliană, este vorba despre Maccabi Arazim Ramat-gam.

Ambele manşe se vor juca la Zalău, prima, pe data de 11 noiembrie, de la ora 16.30, iar cea de-a doua o zi mai târziu, de la ora 11.00. Locaţia pentru aceste meciuri este sala de sport a LPS “Avram Iancu” din Zalău.