Popescu - vrea din nou la Mondiale!

Disputat în premieră la Piatra Neamţ, în noua Sală Polivalentă de 5000 de locuri, în prezenţa şefului Comisiei de Competiţii din cadrul Federaţiei Europene, olandezul Jan Tuik, Trofeul Carpaţi a fost o reuşită.

Luxemburg – Romania, nu este televizat, insa este LIVE TEXT in timp real, doar pe CHAT-ul www.eurohandbal.ro, diseara de la 20:30! Vedeti mai jos cum se poate califica Romania pentru a treia oara consecutiv la un Campionat Mondial!

În condiţiile în care tradiţionalul turneu nu mai reprezintă însă de mult un punct de atracţie pentru naţiunile puternice din handbalul mondial. Noi am bătut Ucraina şi Iordania, în timp ce Croaţia, Ungaria şi Cehia îşi vor măsura forţele săptămîna aceasta la Turneul celor 4 Naţiuni, organizat de Serbia – gazda EURO 2012. Mihai Popescu, îngerul păzitor al campioanei HCM Constanţa, şi-a mai adăugat un trofeu în palmares, fiind declarat cel mai bun portar al turneului. România B, pepiniera naţionalei, luată de voie-de nevoie la turneu, l-a dat pe golgheter, Marius Bondar cu 22 de reuşite, în timp ce Ucraina, care le-a pus ceva probleme tricolorilor, a plecat acasă cu trofeul pentru cel mai tehnic jucător, Oleksandr Pedan.

Miercuri, echipa lui Vasile Stîngă începe ascensiunea spre turneul final al Mondialului din 2013 şi o ia de jos, din Luxemburg – incepand cu ora 20:30. Romania va disputa returul cu Luxemburg pe 5 noiembrie – de la ora 15:00, la Piatra Neamt, unde va juca şi derby-ul grupei de calificare pentru Campionatul Mondial, contra Belarusului, pe 11 ianuarie 2012. Partida de miercuri de la Schifflange va fi arbitrata de un cuplu inedit pentru handbalul romanesc: Allan Stokes  SCO  Brian Bartlett (SCOTIA)!

CUM SE CALIFICA ROMANIA IN SPANIA 2013? Aveti si Grupele de calificare – zona Europa, Faza 1, pentru accederea la CM Spania 2013

”Mai mult tupeu!”, asta le cere Vasile Stîngă elevilor săi în campania de calificare pentru CM din 2013! Selecţionerul României a chemat 9 jucători de la campioana HCM Constanţa pentru dubla cu Luxemburg. Tricolorii vor juca în grupa a 7-a preliminară, din care mai face parte Belarus, echipa cu care ne vom duela pentru accederea in play off-ul CM Spania.

Iata grupele pe Zona Europa, in prima faza a calificarilor.
Grupa 1: Austria, Israel, Great Britain
Grupa 2: Portugal, Ukraine, Turkey
Grupa 3: Montenegro, Latvia, Belgium
Grupa 4: Estonia, Netherlands, Finland
Grupa 5: Lithuania, Switzerland, Italy
Grupa 6: Greece, Bosnia & Herzegovina, Cyprus
Grupa 7: Belarus, Romania, Luxembourg

Castigatoarele grupelor vor merge in play-off-ul ce va avea loc in iunie 2012. In aceasta dubla mansa finala, in fericitul caz in care tricolorii vor ajunge acolo, echipa noastra va intalni una din urmatoarele echipe: Croatia, Czech Republic, Denmark, Germany, Hungary, Iceland, FYR Macedonia, Norway, Poland, Russia, Serbia, Slovakia, Slovenia sau Sweden (11 dintre ele vor venii in play off in functie de rezultatele de la Campionatul European Serbia 2012)