OLTCHIM E CAM 99% IN GRUPELE PRINCIPALE ALE LIGII CAMPIONILOR (Primavara competitiei cu primele 8 echipe din lume, la handbalul feminin)! PRIN ACELEASI FETE EXTRAORDINARE, AM PUTEA FI REPREZENTATI LA CEL MAI INALT NIVEL – UNICAT LA SPORTURILE DE ECHIPA, LA OLIMPIADA DE LA LONDRA 2012!

Suntem cam nervosi… Pai da! In primul rand ca regele, aflat in decadere (pana unde? sau pana cand partida “un mititel+DNA= – (Dragomir+Sandu) e arbitrata de cavalerul Avram” care culmea!, e prins in ofsaid 🙂 ) sifoneaza cu adevarat imaginea Romaniei! Cine o salveaza cu adevarat prin sport ? Este printre putinele, daca nu chiar singurul la sporturi de echipa – handbalul! Pai sa le explicam “desteptilor” care discuta pe la televizor 24h/24h, chiar si in reluare de vreo 2-3 ori, despre un subiect nefiresc dupa atletismul si boxul de la Ploiesti, desi nu ii mai asculta nimeni! In loc sa promovam valoarea, suntem atat de “orbi” incat producem “idoli – monstrii”! 

Chiar daca Oltchim Râmnicu Vâlcea a bifat prima înfrângere din acest se­zon al Ligii Campionilor, după ce a cedat pe terenul lui Dinamo Volgograd, scor 34-30 în favoarea rusoaicelor, campioana noastra isi mentine intacte, sansele foarte mari de calificare in primavara Ligii campionilor, chiar si pentru locul 1 in grupa, daca nu cumva si le-a si marit! Cu toate acestea presa romana s-a aplecat doar asupra jocului formatiei noastre pe care l-a considerat foarte slab, desi in opinia noastra a fost unul economicos, suficient pentru atingerea scopului propus in toata aceasta toamna, un joc care sa ne fereasca de accidentari chiar in fata vesnicului adversar de temut rus, in perspectiva Mondialului Brazilian! De aceea, chiar daca si Antrenorul Voina a spus-o in declaratii – ca nu e multumit de „dorinta” de joc a fetelor, insa a facut-o cu un scop precis, noi ne dezicem de parerea altora din media! Credem ca Oltchim a invatat sa ia din jocuri numai ce este necesar. Valcea condusa din nou de Voina a invatat sa arate numai ce trebuie si cand trebuie in perspectiva Finalei Ligii Campionilor. Ne da incredere ca fetele, odata cu revenirea lui Neagu din ianuarie, pot arata mult mai mult si doar atunci cand trebuie sau va fi cazul!

DOAR UN DEZASTRU DE NEINCHIPUIT AR MAI PUTEA SCOATE OLTCHIMUL DIN FAZA GRUPELOR PRINCIPALE ALE LC!  

Campioana noastra, avand un +4 la golaveraj, in partidele cu contracandidatele la calificare (25-22 cu Itxako in deplasare, respectiv 31-26 si 30-34 cu Dinamo) pleaca mai mult decat favorita inainte de ultimele 2 etape, ramase de disputat in grupa! Itxako cu -1 la golaveraj (victorie 27-25 in deplasare la rusoiace) si Dinamo cu -3 in meciurile directe, se intalnesc sambata (ora 19:00 ora locala) pe terenul ibericelor, intr-o partida de totul sau nimic! In toate variantele posibile, avantajul este net de partea Oltchimului! TOATE CALCULELE SE POT SIMPLIFICA IN WEEK-END – IN VARIANTA 1! IAR IN VARIANTA 2 SE POT COMPLICA DOAR TEORETIC!

Varianta 1.

Orice alt rezultat pentru Dinamo, in afara de victorie, inseamna OUT din Liga pentru o parte din nationala Rusiei, prezenta in tricoul de la Volgograd! (ne referim aici la super tridentul Levina  Kochetova si Khmyrova – 17g respectiv 22g, din 60g total in partidele cu Oltchim, dar si la excelentul portar Sedoykina) In plus, cu o victoria absolut normala a valcencelor in fata lui Buxtehuder SV pe teren propriu (Duminica ora 18:00 Direct pe Digi Sport), Oltchim ar fi calificata cu o etapa inainte de finalul acestei faze a grupelor.

Avand 8p la activ, i-ar ajunge si un egal cu Itxako (Finalista Ligii campionilor anul trecut) pe teren propriu, pentru a ramane pe locul 1 in grupa D. Ceea ce i-ar conferi statutul de „cap de serie” la tragerea la sorti pentru grupele principale, acesta fiind mai mult ca sigur, un alt pas important catre semifinalele LC 2011/2012, implicit si catre telul propus de a aduce Cupa in Romania, din nou dupa 2 sezoane!

Varianta 2.

Denumiti aceasta varianta aproape imposibila! De ce? Pentru ca la o victorie a lui Dinamo la Itxako, intervine golaverajul in meciurile directe la egalitate de puncte 8. In calcul ar intra si Oltchim daca ar fi invinsa pe teren propriu de Itxako, in ultima etapa a grupei. Insa si aici Oltchim este avantajata deja in fata lui Dinamo si Itxako la meciurile directe! Va lasam pe dumneavoastra sa faceti calcule sa vedeti ca e greu sa gasiti variante viabile ca Oltchim sa piarda calificarea!

Ca exemplu, intr-un calcul de mijloc in aceasta varianta  – aproape de domeniul SF-ului, Dinamo ar trebui sa invinga la 3g la Itxako si ibericele sa bata la Valcea la 4g (mai mult decat au facut-o vreodata in fata campioanelor noastre in istorie!) ar aduce clasamentul la „0” si ar intervenii in criteriul de calificare, aproape incredibil de prevazut la start, numarul de goluri mai mare marcate intre cele 3 team-uri. Aici Oltchim are deja 86g inscrise, fata de Dinamo cu 85g (ambele echipe cu un meci direct ramas) si Itxako 49g (ibericele cu doua partide directe ramase). Ceea ce ar insemna ca la o valoare minima de doar 23 goluri inscrise de Oltchim in meciul direct cu Itxako – ca sa pierdem calificarea, ar rezulta ca ibericele sa inscrie peste 60 goluri in meciurile ramase cu Dinamo si Oltchim, astfel: exemplu, scor Itxako – Dinamo 34-37 si scor Oltchim – Itxako 23-27!

De aceea spunem un sincer Bravo Oltchim!  Pare ca Valcea se afla in fata unui Final de proiect – unul realmente bine pus la punct atat la nivel de club cat si in scopuri nationale, fata de toate domeniile din Romania! Exista sanse mari pentru a atinge fazele finale ale Ligii Campionilor, dar exista in acest moment, suficiente resurse pentru viitoarea campanie, una mult, mult mai grea – cea pentru Calificarea la JO Londra 2012!  (Am detaliat  cat e de greu aici – ARTICOL CALIFICAREA LA JO LONDRA 2012) Care ar putea aduce o noua popularitate Romaniei pe intregul mapamond, unicat la sporturile de echipa pentru tara noastra doar prin handbalul feminin!

"JOACA HANDBAL!" - creati modele pentru cei mici, cu mingea la semicerc!

Nu trebuie decat sa il sprijinim, sa il cugetam in timp ce ne vedem de viata noastra agitata si sa il intelegem in primul rand! Este un proiect care poate fi realizat urmarind obiective propuse cu mult timp inainte. De va fi si ‚implementat” cu realizari duble in vara lui 2012 – vom vedea! Insa cel putin este un proiect care pune in practica si „functioneaza” bine in acest stadiu!

De aceea trebuie sa spunem “JOACA HANDBAL!” in conditiile in care cu greu gasim unde sa o facem, desi cu 17.000.000 pentru nimeni! cat a fost necesar – ca tot vorbim de Ploiesti (care va fi gol pana la sfarsitul campionatului de “kara-te!”) s-ar putea ridica vreo 5 sali macar pentru un Campionat European sau Mondial de Handbal (f sau m) care ne-ar aduce o noua imagine imensa pozitiva!

Desigur, pentru ca proiectul “Handbal” sa fie unul sanatos si de anvergura, ca un idol real pentru masele de copii viitoare – la fel ca si in alte tari  estice apropiate(Ex. Ungaria), Federatia Romana are obligatia, desi va fi extrem de greu in conditiile sociale de azi, sa duca mai departe ideea si sa implementeze din sezonul viitor , daca nu profesionismul  – cu toate consecintele lui negre privind pierderile de echipe, macar sistemul de play -off si play-out cu “bataia” reala pentru cupele europene si pentru retrogradare, ce vor da o  cu totul alta “culoare” sportului nostru de echipa nr.1. Este un moment prielnic care poate ajuta valoarea  sportiva romaneasca sa domine in lume, prin alternativa cu costuri mult mai mici – denumita HANDBAL!