Dintre tricolori, tinerii selectionati de Stanga au fost cei mai in forma la Trofeul Carpati 2011! (foto eurohandbal.ro)

UPDATE: ROMANIA A castiga TROFEUL dupa 28-23 in ultimul meci cu Ucraina!

-Presedintele FRH – Cristian Gatu a anuntat ca partida decisiva din Preliminariile CM Spania 2013 – cu Belarus, se va disputa in ianuarie, tot la Piatra Neamt! Pentru a face atmosferă la Trofeul Carpaţi, city manager-ul orasului Piatra Neamt -Bogdan Puşcaşu, a convins galeria Ceahlăului să vină să cînte în Polivalentă şi să susţină Romania.

“Sîntem obişnuiţi să jucăm cu 100 de oameni la Bucureşti, dar de aceea am ales să plecăm din capitală şi să venim la Piatra Neamţ, unde handbalul, îmi amintesc, este foarte iubit a spus seful FRH inainte de deschiderea turneului la conferinta de presa.

FINALA TROFEULUI CARPATI 2011: ROMANIA A – UCRAINA (duminica ora 10,30)

Naţionala masculină de handbal a României a surclasat Iordania cu scorul de 42-24 (24-15), vineri seara, 28 octombrie, în prima zi a Trofeului Carpaţi, competiţie ajunsă la ediţia a 39-a, care este găzduită de Sala Polivalentă din Piatra Neamţ. In partida a doua la trofeu, Romania  condusa de Vasile Stanga a trecut de Romania condusa de Constantin Stefan cu 38-27!

Echipa antrenată de Vasile Stângă nu a avut niciun fel de probleme cu modesta reprezentativă a Iordaniei si a trecut lejer si de selectionata a doua. Parca mai degraba am vazut un handbal in viteza si placut ochiului in a doua jumatate din partida cu Iordania, atunci cand in teren au intrat “pustii” convocati de Stanga. Schemele frumoase si eficiente oferite de acestia (Fenici, Asoltanei, Stan, Ghita, Simicu, Florea, Dragnea, Irimus etc) au fost pe placul publcului nemtean la reintalnirea cu handbalul de inalta tinuta dupa amintirile cu vechile performante ale lui Fybrex Savinesti. Atunci era o super echipa condusa de Patru Paleu, si nu era sala! – echipa condusa atunci de Aihan Omer juca in Liga Campionilor pe la Buzau sau alte locatii. Acum din fericire exista o superba sala de joc, insa nu exista echipa care sa faca performanta!

România in partida cu Iordania: Mihai Popescu, Ionuţ Irimuş – Alexandru Sabou (5 goluri), Valentin Ghionea (2), Iuliu Csepreghi (3), Marius Novanc (1), Marius Sadoveac (2), Alexandru Şimicu (1), Gabriel Florea (4), Andrei Mihalcea (3), Dorin Dragnea (3), Ioan Claudiu Stan (3), Cristian Fenici, Mihai Alexandru Asoltanei (6), Radu Ghiţă (4), Mihai Ionuţ Buşecan (4), Andrei Păiuş (1). Selecţioner: Vasile Stângă.

Pentru a face atmosferă la Trofeul Carpaţi, city manager-ul Bogdan Puşcaşu a convins galeria Ceahlăului să vină să cînte în Polivalentă şi să susţină Romania. Astfel ca sarbatoarea adusa de handbal in orasul lui “Pinalty” a fost una deosebita pana acum in acest week-end. Tocmai de aceea Presedintele Federatiei a anuntat ca meciurile decisive cu Belarus pentru calificarea in play-off-ul CM Spania se vor disputa, dupa partida de saptamana viitoare cu Luxemburg, tot la Piatra Neamt!

Trofeul Carpaţi s-a vrut a fi şi o contopire între trecutul şi viitorul handbalului de la Piatra Neamţ, motiv pentru care organizatorii au invitat toţi oamenii care au contribuit şi contribuie la susţinerea şi promovarea acestui sport, de la Ion Rotaru, fostul primar, în mandatul căruia a început construcţia Polivalentei, Petru Paleu, preşedintele celui mai titrat fost club nemţean, FibrexNylon, pînă la primarul de astăzi, Gheorghe Ştefan!

Regalul handbalistic continua cu Finala competitiei, partida dintre Romania A si Ucraina ce se va disputa duminica incepand cu ora 10,30! Ora de start a fost stabilita de Digi Sport, datorita trecerii la ora de iarna (ora 6 devine 5), fapt ce a incurcat televiziunea in transmiterea partidei de Liga Campionilor de la Volgograd, intre Dinamo si Oltchim, in etapa 4 din prima faza a grupelor.