Conferinta de presa Romania dupa bronz la CE Danemarca 2010 (Am fost acolo - foto eurohandbal.ro)

OBIECTIVUL PANA LA SFARSITUL ANULUI – MENTINEREA SANSELOR DE A AJUNGE LA OLIMPIADA LONDRA 2012!

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu şi selecţionerul Radu Voina au transmis la meciul cu Portugalia din Preliminariile CE, de la Valcea, că principalul obiectiv al Naţionalei feminine a Romaniei pentru acest sfarsit de an 2011, îl reprezintă calificarea la Olimpiada de la Londra din 2012. Pentru ca acest lucru sa se intample Romania ar trebui sa devina Campioana Mondiala in Brazilia – luna decembrie! Insa mai realist, acest lucru se va putea realiza in urma turneelor de calificare de anul viitor! Insa nici ca sa ajungem la aceste calificari nu va fi foarte usor si in plus conteaza enorm si daca il vom organiza pe propriul teren sau nu!

VEDETI MAI JOS CAT DE GREU ESTE SA MERGEM IN MAREA BRITANIE  – LA JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012!

Eurohandbal.ro a facut o “incursiune” in viitor pentru nationala feminina, iar partidele care le asteapta pe tricolore vor fi extrem de importante, la CM BRA 2011! Declaratiile lui Gatu, Voina si Chirila mai jos!

Naţionala de handbal feminin a Braziliei este de curand cea de-a patra echipă calificată la Jocurile Olimpice din 2012, în calitate de câştigătoare a Jocurilor Pan Americane, partide desfăşurate în Mexic, dupa victoria cu Argentina in Finala, cu scorul de 33-15. In afara de Campioana Mondiala din Decembrie din Brazilia, pentru ultimele şase locuri calificante la JO de la Londra vor lupta 12 echipe naţionale, în cadrul a trei turnee preolimpice, din 25-27 mai 2012, ceea ce inseamna ca Romania trebuie sa se claseze in primele 7 la turneul final care incepe la Sao Paulo pentru noi, singurele din Europa care vor participa la aceste turnee. In urma clasarii cat mai sus la competitia exotica ce se va desfasura in America de Sud, Romania ar putea gazdui unul din aceste turnee preolimpice, de la care merg mai departe, la Londra 2011 – primele 2 clasate din turnee!

PROGRAMUL COMPLET AL CAMPIONATULUI MONDIAL DE HANDBAL FEMININ BRAZILIA 2011 – CLICK AICI!

Program extrem de incarcat pentru handbalistele tricolore de la Oltchim!

Elevele lui Radu Voina, Aurelian Roşca şi Steluţa Luca vor avea parte până la sfârşitul anul de un program intens. Marea majoritate a jucătoarelor din lotul Oltchim-ului vor fi nevoite să facă faţă pe două fronturi, atât la echipa de club, cât şi la Naţională. După cele două meciuri din preliminariile Campionatului European castigate clar cu Portugalia si Grecia, pentru ele urmează o perioadă de foc la gruparea vâlceană, care are programate şase meciuri în următoarele săptămâni, până aproape de mijlocul lunii noiembrie, toate aceste şase meciuri fiind oficiale. Trei în campionat, cu CSM Bacău, HC Zalău şi Dunărea Brăila, plus alte trei în Liga Campionilor, cu Dinamo Volgograd (în deplasare), cu Buxtehuder şi Itxako (pe teren propriu). Apoi vor urma două semi-cantonamente la Bucureşti şi Moeciu, Trofeul „Carpaţi” (ce se desfăşoară la Tr. Severin, în perioada 18-21 noiembrie, când România va întâlni Ungaria, Serbia şi Macedonia), două zile de pauză şi plecarea spre Brazilia (Campionatul Mondial se desfăşoară între 2 şi 18 decembrie)”.

Grupa C la CM Brazilia 2011 este urmatoarea: Romania, Franţa, Brazilia, Cuba, Japonia şi Tunisia. Spre deosebire de alte turnee finale, dupa faza grupelor, de unde se califica primele 4 formatii, Romania va juca partide de totul sau nimic pentru calificarea in fazele superioare ale competitiei, incepand din optimile de finala! Acolo tricolorele vor da piept cu una din formatiile calificate din Grupa D: Danemarca, Suedia, Croatia, Argentina, Coasta de Fildes, Uruguay. Din acest moment intervin calculele, care le putem face usor daca am termina pe primul loc in grupa. In situatia in care am pierde ambele partide mai importante din grupa cu Franta si tara gazda Brazilia, tricolorele ar putea intalni ori Suedia, ori Danemarca chiar din optimile Campionatului Mondial! Daca am termina pe 2 in grupa C, nu am avea probleme in optimile de finala dar am intalni Rusia (aproape sigur) in sferturile de finala – care vine favorita din grupa B! Ceea ce ar fi extrem de dificil in atingerea obiectivului – JO Londra 2012. Castigul fata de CE Danemarca este revenirea Cristinei Varzaru intre tricolore si explozia tinerelor Buceschi si Gogorita pentru postul de interi. Voina este hotarat si in privinta sanselor pe care sa le acorde si Patriciei Vizitiu in urma evolutiilor excelente din Liga Campionilor! Insa Neagu este marea pierdere! Vom vedea ce va fi, insa Romania va trebui sa fie mai mult decat atenta la programul apropiat care urmeaza, iar jucatoarele noastre la accidentari!f

Fetele de la Oltchim mai au nevoie pentru calificarea teoretica in primavara ligii campionilor de inca trei puncte, fapt ce le tine in continuare “in priza”. Dinamo Volgograd nu mai are nimic de pierdut si meciul din urmatoarea deplasare din LC, se anunta unul decisiv pentru rusoaice, care vor juca la “totul sau nimic”. Cu 2 meciuri ramase acasa cu Buxtehude si Itxako, parca parca am inclina sa zicem – atentie doar la accidentari!

Radu Voina - selectioner Romania

Pentru noi contează Campionatul Mondial, acolo unde trebuie să obţinem dreptul de a participa la Olimpiada de la Londra, de anul viitor, printr-o clasare cât mai bună”, a spus presedintele FRH – Cristian Gaţu inainte de partida de la Valcea cu Portugalia.

Va fi foarte greu, pentru că fetele luptă pe mai multe fronturi. Important este ca ele să fie sănătoase”, a ţinut să precizeze şi selectionerul Radu Voina.

Avem nevoie, de linişte, atât la echipa de club, cât şi la Naţională. Acesta este mesajul nostru, să fim lăsate să lucrăm, să ne facem treaba. Ne dorim să fiţi mai indulgenţi cu noi, pentru că este greu să ne refacem de la un meci la altul, la programul infernal pe care-l avem. Cred că dacă la Oltchim nu am avea un lot numeros, format din jucătoare de valoare apropiată, nu am rezista”, a declarat si interul nostru dreapta Oana Chirilă.

Brazilia este cea de-a patru echipă, care obţine “biletele pentru Londra, după reprezentativa Marii Britanii, în calitate de naţiune organizatoare, Norvegia, campioana europeană en-titre şi Coreea de Sud, câştigătoarea turneului olimpic asiatic.