ROMANIA SE PREGATESTE PENTRU SPANIA 2013! AVETI LOTURILE A si B CHEMATE LA PIATRA NEAMT, DAR SI PROGRAMUL TROFEULUI SI FELUL IN CARE SE POT CALIFICA TRICOLORII IN SPANIA – MAI JOS!

Ratand calificarea la Campionatul European de handbal Serbia 2012 – spectacol fabulos ce se va desfasura in luna ianuarie, Nationala Romaniei condusa de Vasile Stanga se pregateste in acest week-end, in noua sala de la Piatra Neamt (Una de Liga Campionilor, dar care nu are echipa pentru ce investitie s-a facut acolo! Bine ca s-a facut oricum…), pentru debutul in Preliminariile Campionatului Mondial Spania 2013, in compania Luxemburgului! Vedeti mai jos o descriere a celei mai moderne Sali de Sport din Romania – inaugurata recent la Piatra Neamt!

Patru selecţionate vor participa la Trofeul Carpaţi pentru echipe masculine de handbal, care va avea loc la Piatra Neamţ, în perioada 28-30 octombrie. Două echipe vor fi din România – Vasile Stanga mizand pe 2 formatii A si B, care sa poata aduce ceva “sange proaspat” pentru un viitor mai bun al tricolorilor, si doua din afara – reprezentativele Ucrainei şi Iordaniei. Altadata un trofeu important la care veneau echipe deosebit de puternice, competitia organizata de FRH in aceasta perioada serveste drept antrenament pentru tricolorii de drept in nationala lui Stanga, dar si pentru “manjii” care aspira la echipa mare. Nu ar fi exclus ca in perspectiva meciurilor de anul viitor cu Belarus, decisive pentru calificarea in play -off-ul CM Spania, selectionerul sa aduca cateva surprize. Unul dintre acestia se anunta a fi o concurenta serioasa pentru lipsa de forma a lui Toma si Ghionea de pe extrema dreapta, in persoana “luptatorului” Mihalcea de la HC Odorhei, care are evolutii constant bune si cu procentaje destul de ok in Liga I. Cum suntem descoperiti pe inter dreapta fara Jurca, acest post se afla si in vederile lui Stanga pentru a-l acoperii cat mai bine, deoarece implanturile cu Sadoveac  si altii acolo, nu mai pot fi luate in considerare. Ghita de la Stiinta MD Bacau pare a avea cele mai mari sanse de a acoperii acel post in viitorul apropiat, mai ales ca a fost crescut la CNOE Sighisoara si inca este foarte tanar la 21 ani! Alte nume care bat la portile nationalei mari sunt: extrema stanga Asoltanei – in forma buna la Tg. Jiu, inter dreapta Stan – Poli, interul sau centru Dragnea – Dinamo, etc. Asa ca titularii cu vechi state nu vor mai sta linistiti! Centrul de la Sighisoara incepe sa produca si cat de curand vom avea 2 echipe de aceeasi valoare pe posturi. Totul este sa incepem sa avem performante si sa ajungem la turneele finale, ceea ce este mult, mult mai greu de realizat!

PROGRAM TROFEU CARPATI 2011

Vineri, 28 octombrie, se vor juca două meciuri: România B – Ucraina (ora 17.00) şi România A – Iordania (ora 19.00).

Sâmbătă, 29 octombrie, sunt programate meciurile România A – România B (ora 17.00), Ucraina – Iordania (ora 19.00).

Duminică, în ultima zi a competiţiei, se vor disputa partidele dintre România A – Ucraina (ora 11.00) şi România B – Iordania (ora 13.00).

Grupele de calificare – zona Europa, Faza 1, pentru accederea la CM Spania 2013

”Mai mult tupeu!”, asta le cere Vasile Stîngă elevilor săi în campania de calificare pentru CM din 2013! Selecţionerul României a chemat 9 jucători de la campioana HCM Constanţa pentru Trofeul Carpaţi, ultimul test înaintea dublei cu Luxemburg. Tricolorii vor juca în grupa a 7-a preliminară, din care mai face parte Belarus, echipa cu care ne vom duela pentru accederea in play off-ul CM Spania.

In 2 si 6 Noiembrie vor avea loc primele partide pentru calificarea la turneul final iberic. Romania va intalni Luxemburg in doua partide in startul grupei 7, prima partida in deplasare in data de 02.11.2011 la Schifflange ora 19:30, urmand ca partida retur sa se desfasoare 3 zile mai tarziu la Buzau. Iata grupele pe Zona Europa, in prima faza a calificarilor.
Grupa 1: Austria, Israel, Great Britain
Grupa 2: Portugal, Ukraine, Turkey
Grupa 3: Montenegro, Latvia, Belgium
Grupa 4: Estonia, Netherlands, Finland
Grupa 5: Lithuania, Switzerland, Italy
Grupa 6: Greece, Bosnia & Herzegovina, Cyprus
Grupa 7: Belarus, Romania, Luxembourg

Castigatoarele grupelor vor merge in play-off-ul ce va avea loc in iunie 2012. In aceasta dubla mansa finala, in fericitul caz in care tricolorii vor ajunge acolo, echipa noastra va intalni una din urmatoarele echipe: Croatia, Czech Republic, Denmark, Germany, Hungary, Iceland, FYR Macedonia, Norway, Poland, Russia, Serbia, Slovakia, Slovenia sau Sweden (11 dintre ele vor venii in play off in functie de rezultatele de la Campionatul European Serbia 2012)

NOUA SALA DIN PIATRA NEAMT – O BUCURIE PENTRU NATIONALELE DE SENIORI/E

Noua sala polivalenta va fi a doua ca marime din Romania, dupa cea de la Bucuresti.Va avea un total de 5100 locuri si 650 locuri de parcare. Structurată pe demisol, parter, mezanin si etajul unu va avea multe compartimente: sali de incalzire, sala de forta, garderoba, bazine de recuperare, sala de conferinte, bufet, etc.

Va exista o zona de tip “vip” si una destinata persoanelor cu handicap care vor beneficia si de un lift special pentru acces. Pardoselă hiperelastică, doua table de marcaj electronice, sistemul performant de sunet completeatza facilitatile salii fiind considerata una dintre cele mai dotate sali ale Romaniei.

Componenta loturilor ce vor fi conduse de Stanga si Stefan la Piatra Neamt, la Trofeul Carpati 2011, conform informatiilor furnizate de FRH sunt urmatoarele:

ROMANIA A

1 Popescu Mihai HCM Constanta
2 Sabou Alexandru HCM Constanta
3 Ghionea Valentin HCM Constanta
4 Csepreghi Iuliu HCM Constanta
5 Novanc Marius HCM Constanta
6 Sadoveac Marius HCM Constanta
7 Stamate Alexandru HCM Constanta
8 Simicu Alexandru HCM Constanta
9 Florea Aurel HC Odorhei
10 Mihalcea Andrei HC Odorhei
11 Irimus Ionut CSM Bucuresti
12 Dragnea Dorin CSM Bucuresti
13 Fenici Cristian CSU Poli Timisoara
14 Stan Ioan Claudiu CSU Poli Timisoara
15 Asoltanei Mihai Alexandru Energia Lignitul Pandurii Tg Jiu
16 Ghita Radu Stiinta Dedeman Bacau
17 Busecan Mihai Ionut CSU Cluj Napoca
Colectiv tehnic
1 Stanga Vasile Antrenor principal
2 Munteanu Nicoale Antrenor secund
3 Ciocoiu Florin Medic
4 Dima Iuliu Florin Maseur
5 Raducan Cristian Psiholog
ROMANIA  B
 1 Stanescu Tudor CSU Cluj Napoca
2 Vlad Vladut CSU Cluj Napoca
3 Lazar Radu CSU Cluj Napoca
4 Bogdan Mihai CSU Cluj Napoca
5 Bondar Marius Stiinta Dedeman Bacau
6 Campan Flavius Potaissa Turda
7 Marocico Emilian Dinamo Mun. Calarasi
8 Ganea Dragos Dinamo Mun. Calarasi
9 Talas Huba HC Odorhei
10 Cantec Georgica CSU Suceava
11 Hagiu Calin CSU Poli Timisoara
12 Patru Valentin CSM Bucuresti
13 Danifeld Gabriel CSM Bucuresti
14 Giotoiu Paul Energia Lignitul Pandurii Tg Jiu

Colectiv tehnic

1
Stefan Constantin
Antrenor principal
2
Ciocoiu Florin
Medic
3
Dima Iuliu Florin
Maseur
4
Raducan Cristian
Psiholog