Aihan Omer din nou pe meleagurile care i-au adus cele mai mari satisfactii - aici cu echipa Al Sadaka (Liban)

Oraşul unde a avut parte de primele performanţe pe plan european ca antrenor, l-a primit cu interes si caldura pe fostul antrenor al Nationalei Romaniei care a reusit pentru prima data dupa 15 ani o calificare la un Campionat Mondial cu tricolorii.

Dornici si melancolici dupa spectacolul de altadata oferit de UCM in Banatul de Munte, actuala CS Caras Severin fiind doar o umbra a formatiei din anii trecuti, fanii nu l-au uitat pe cel care a adus de trei ori Cupa Challenge în municipiul de pe Bârzava. În prezent, Aihan Omer antrenează naţionala de handbal a Libanului şi o echipă de club din această ţară, Al Sadaka, aflată acum în pregătire la Reşiţa. În această săptămână, Al Sadaka se pregăteşte la Sala Polivalentă din Reşiţa şi susţine şi jocuri de verificare, teste utile, pentru apropiata participare în Liga Campionilor Asiei.

Primul meci a avut loc luni, 24 octombrie, chiar cu fosta echipă a lui Aihan Omer, CS Caraş-Severin (fosta UCM Reşiţa). Formaţia cărăşeană, antrenată de Gligore Czari, s-a impus cu 30-28. Au jucat la CS Caraş-Severin: Ionescu (foarte bun în acest meci, a ridicat publicul în picioare la intervenţiile sale), Antonaru – Popovici 8, Vulpe 6, Grozăvescu 5, Vaidasigan 4, Pîrîianu 3, Cuciula 1, Tucanu 1, R. Czari 1, Eros 1, Marta, Ciubotariu.

Principalul marcator al libanezilor a fost Hamuda Hatem, autor a zece goluri. La Al Sadaka evoluează şi un fost component al echipei UCM Reşiţa, Borko Djordjevic, care a înscris de trei ori contra cărăşenilor în partida de luni seara. Al Sadaka şi-a continuat seria meciurilor de pregătire marţi, 25 octombrie, la Sala Polivalentă din Reşiţa, unde a întâlnit pe CSM Oradea, de care a dispus cu 34-29 (16-17). Joi, 27 octombrie, de la ora 18, Al Sadaka va întâlni pe Energia Pandurii Târgu Jiu, iar vineri, 28 octombrie, tot de la ora 18, libanezii vor avea ca adversară pe Politehnica Municipal Timişoara. Stagiul de pregătire al formaţiei Al Sadaka se va încheia tot cu un meci contra gazdelor de la CS Caraş-Severin, programat luni, 31 octombrie, de la ora 18.

Antrenorul emerit Aihan Omer a spus că revine cu drag la Reşiţa, în Banat, chiar îi era dor de oamenii de acolo. „Mi-s bănăţan!“ spune cu mândrie Aihan Omer conform colaboratorului Radio Resita, motivând alegerea oraşului din Banatul de Munte, pentru acest stagiu de pregătire al formaţiei sale de club Al Sadaka.

Aihan Omer si Cupa Challenge la Turnu Severin, acolo unde au poposit un an jucatorii UCM-ului

“JOACA HANDBAL!” cu www.arenabanateana.ro si Radio Romania Resita