OltchimOLTCHIM RM VALCEA – Itxako Estella 27-26 (15-14)

Au luptat pana in ultima secunda spaniolelele, asa cum spunea Radu Voina, inainte de joc , dar la sfarsitul jocului in Sala Traian s-a auzit “Cinste lor! Cinste lor!”. Oltchim merge mai departe in Liga Campionilor indiferent de rezultatul ultimei etape din Grupa C. Patricia Vizitiu 6g, a fost impreuna cu Paula Ungureanu, principalele artizane ale victoriei. Oltchim trece cu bine peste un moment psihologic important! 

A fost mai greu decat s-ar fi asteptat orice iubitor al handbalului! Iar finalul jocului cu Itxako era sa semene cu finalul jocului Romania -Spania de la CM China. Conduceam cu 27-25 cu 1 minut si 45 secunde inainte de final. Pinedo ne-a adus aminte de jocul cu pivotul din aceea partida de trista amintire si cu 1 minut inainte de final se face 27-26 si Oltchim era in atac . Un prim 9m pentru noi apoi urmeaza presemnalizare de pasiv a arbitrilor estonieni la al doilea 9m obtinut de Manea! Mai sunt 20 secunde si trebuie sa aruncam la poarta! O face Vizitiu, care a fost cea mai buna jucatoare a Oltchimului in aceasta partida, cu 7 secunde inainte de finalul jocului…Mingea loveste incredibil bara transversala a portii spaniole de unde atinge podeaua si sare afara. Spaniolele pleaca pe contraatac dar reusim sa oprim prin fault la 15 m si timpulde joc se termina! Din aruncarea libera obtinuta, oaspetele nu reusesc sa inscrie chiar daca Oana Manea a fost eliminita pentru nerespectarea distantei de 3m, chiar cu sacrificii, pentru ca Lecuseanu “opreste” mingea cu fata.

Au luptat pana in ultima secunde cele de la Itxako , asa cum prefigura Voina inaintea jocului, in exclusivitate pe eurohandbal. Tot in declaratia lui spunea ca jocul de aparare poate castiga meciul si asa a fost. Oltchim a stralucit in aparare cu Luca, Bese, Sucs si Paula si in atac prin Vizitiu.

Oltchim Rm. Valcea este singura echipa a Romaniei din toate sporturile, care merge in faza a 2-a a grupelor Ligii Campionilor, dar poate cel mai important este faptul ca a trecut peste un moment psihologic foarte important, lasand in urma cele intamplate la CM China. Conducerea clubului, a umblat la casuta cu surprize, iar dupa acest joc, crainicul a zis ca “trebuie sa ne scoatem palaria in fata dumneavoastra”, oferindu-le cadou o palarie jucatoarelor.

Ne scoatem (si noi) palaria in fata dumneavoastra!” pentru inca o performanta deosebita adusa Romaniei.

CS Oltchim – SD Itxako 27:26 (15:14)VizitiuPatricia

Marcatoare :
OLTCHIM : Vizitiu 6, Maier 6, Lecusanu 4, Stanca 4, Puscasu 2, Szucs 2, Han 1, Fiera 1, Manea 1.
ITXAKO : Alberto 6, Pinedo 6, Pena 4, Alonso 3, Pinedo 2, Aguilar 2, Barno 1, Berenguel 1, Fernandez 1.

In cealalta partida a grupei Gyor a invins Zvezda cu 27-25. Astfel ca Oltchim poate intalni doar o singura formatie calificata de pe primul loc din grupele Ligii Campionilor, daca nu pierde la mai mult de 3 goluri in ultima etapa in Ungaria. Oltchim ar evita 2 nume grele, dintre echipele: Viborg (C.Varzaru), Larvik sau Krim Ljubliana. In schimb ar putea intalni 2 echipe mai usoare: Leipzig (sau Byasen), Hypo Viena (sau Metz), dinamo Volgograd (sau FC Kopenhaga  – C. Amariei). In cazul unei victorii in Ungaria, Oltchim ar putea scoate Gyor-ul din competitie, asa cum au facut maghiarele in urma cu 2 sezoane, cu Valcea, in ultima etapa.