Oana Chirila a fost MVP-ul primei reprize la Hamburg! In fata unei partide speciale la fosta echipa!

UPDATE: Itxako Navarra – Oltchim Rm. Valcea 22-25 (12-10) FINAL! Campioana poate spune ca este deja in primavara Ligii Campionilor cu aceasta victorie la vicecampioana Europei! Cele doua puncte au venit dupa o repriza a II-a excelenta in aparare si cateva faze spectacol realizate de Vizitiu, Ozel si Manea – cea mai buna marcatoare a Oltchimului 5g!

Cele doua formatii se întâlnesc mâine (ora 20:00) la Estella, în derbyul grupei D a Ligii Campionilor. Partida va fi IN DIRECT la Digi Sport 1. Campioana a facut un joc slabut inainte de disputa cu Itxako Navarra. Valcencele au castigat cu 27-16 in fata echipei ASC Corona Brasov, dupa un joc cu foarte multe greseli, insa concentrarea este mare inainte de aceasta partida care poate simplifica programul fetelor noastre in acest sfarsit de sezon.

Cele două echipe cu punctaj maxim din grupa D, Grupo Asafi Itxako Navarra şi Oltchim Rm. Vâlcea, principalele favorite la calificarea în grupele principale, se înfruntă sâmbătă în Spania. Vâlcencele nu pot uita cum, în sezonul trecut, au pierdut de două ori în faţa ibericelor, în dauna cărora au ratat calificarea în semifinale. Acum, Oltchim şi Itxako vor merge probabil la braţ în grupele principale, învingătoarea de mâine asigurându-şi în bună măsură calificarea, dar făcând şi un pas important spre câştigarea grupei. Finalistă a Ligii Campionilor în sezonul trecut, Itxako impresionează prin spiritul de echipă şi coeziune, dar şi printr-o apărare extrem de mobilă şi agresivă, fiind evident cel mai puternic adversar din grupe pentru Oltchim.

Itxaco, tratată cu respect

“Itaxko joacă altfel de handbal, cu siguranţă echipa va avea altă atitudine în Spania. Itxako are un alt stil, ca şi naţionala Spaniei, sunt bătăioase în apărare, iar în atac fac altfel decât fac europencele. Trecutul nu mă interesează, ci doar viitorul, să sperăm că vom face sâmbătă o mare bucurie suporterilor, nişte puncte aduse eventual de acolo înseamnă mult. Nu contează dacă ne calificăm de pe locul unu sau doi, noi vrem să ne calificăm, acesta e obiectivul. Sperăm să o blocăm pe Barbosa prin apărare, dacă nu vom reuşi, probabil vom încerca şi altceva, să o ţinem om la om. O victorie în Spania ar da mult oxigen fetelor, e greu să joci la trei zile, cu aceleaşi fete, Liga Campionilor, campionatul şi naţională, e foarte mult”, a spus conform editie.ro, antrenorul Radu Voina.

Meci special pentru Chirilă

Meciul de sâmbătă va fi unul special pentru Oana Chirilă, interul dreapta venind în vară la Rm. Vâlcea chiar de la campioana Spaniei. “Trebuie să ne fie frică de Itxako, este o forţă ca grup, chiar dacă nu are individualitaţi, aşa că la ele nu se cunoaşte că pleacă două jucătoare. Oltchim este o echipă profesionistă la toate nivelurile, are tot ce îi trebuie pentru a ajunge în finala Ligii Campionilor: lot puternic, sponsor, antrenori. Trebuie doar să construim şi un grup puternic”, a spus Chirilă.

Grupo Asfi Itxako Navarra – C.S. Oltchim Rm.Valcea se va desfasura sambata 15.10.2011 – ora 20,00 Direct pe Digi Sport 1. Intalnirea va fi arbitrata de Aleksandar Pandzic si Ivan Mosorinski (SRB). Comentati partida pe CHAT-ul eurohandbal.ro!