foto Dragos Asaftei - www.dragosasaftei.ro

Partida a contat pentru etapa 6 a LN Handbal masculin, fiind jucata ieri ca restanta, datorita meciurilor din Cupa EHF pe care harghitenii le joaca cu AON Fifers (Aut) – 28-30 in turul desfasurat in deplasare.

Dupa cinci victorii consecutive, “studentii” au reluat sirul infrângerilor de unde l-au lasat la sfârsitul sezonului trecut. La Odorhei, pe terenul vicecampioanei en-titre. Galeria bacauana a facut galerie cu vuvuzele la Odorhei si a reusit sa acopere  de mai multe ori scandarile facute de suporterii echipei gazda in limba maghiara! In sala din Odorhei, bacauanii au strigat “Romania-a-a!”. Vedeti mai jos …

Acolo, Stiinta Municipal Dedeman a clacat in prima deplasare serioasa din aceasta stagiune competitionala. Gruparea bacauana a condus in cea mai mare parte a primei reprize (4-7 ‘7, 13-14 ’22), dar a intrat la pauza in dezavantaj.

Imediat dupa revenirea de la cabine, gazdele s-au desprins la cinci lungimi (27-22 ’42), diferenta pe care elevii lui Eliodor Voica nu au mai reusit sa o recupereze. Ba chiar au intrat in degringolada, in timp ce echipa harghiteana s-a dus la 30-24 cu un sfert de ora inainte de final si 32-24 (’48). Time-out-ul cerut de Voica a venit tardiv: 33-24 (’49), 34-26 (’51), 35-27 (’52), 36-30 (’55), 37-31 (’58) si prima infrângere a sezonului pentru moldoveni.

Echipa lui Caba arata pofta mare de joc si este pe un drum ascendent dupa inceputul mai putin fast de campionat, dand sperante suporterilor inainte de returul cu austriecii din Cupa EHF, unde au de recuperat 4 goluri. Kuzmanoski a aratat iar ca poate e cel mai bun stranier venit in Liga nationala si a facut un “cuplu” perfect cu pivotul Talas, selectionat de Stanga la nationala B, inainte de Trofeul Carpati si de meciurile nationalei din preliminarii impotriva Luxemburgului.

HC ODORHEI: Varo, S. Orban – Talas 10, Kuzmanoski 8, Mihalcea 7, Adomnicăi 5, Rusia 4, Florea 2, L. Orban 1, Ferenczi 1, Chikovani 1. Antrenor: Vlad Caba.

ȘTIINȚA MD Bacau: Laufceac, Tevzadze, Tamaș – Gurkovsky 5, Bondar 4, Ghiță 4, Ramba 4, Rotaru 3, Kurilenko 3, Iancu 3, Dospinescu 2, B. Voica 2, Manea 1, Păunică 1, Iacob 1, G. Bujor. Antrenor: Eliodor Voica.

P.S. Dragos Asaftei – fotograful care merge la toate partidele de la Odorhei a comentat site-ul sau duelul galeriilor, astfel:

A fost cu siguranță unul dintre cele mai intense meciuri ale acesui sezon, și primul meci în care este prezentă și galeria echipei adverse, lucru plăcut sau mai puțin plăcut în unele cazuri. Apropo de galerii, mi se pare destul de urât ca toată susținerea ta ca suporter să se rezume la o simplă suflare într-o vuvuzea. Cam așa a fost galeria echipei băcăoane, reușind la un moment dat să acopere întregul public și galeria echipei gazdă care scanda urale plăcute și cu mesaj bine definit, doar prin simplele vuvuzele al căror sunet devenise deja insuportabil. Asta e, trecem peste acest lucru și peste faptul că la final, în momentul în care s-a cântat imnul echipei HC Odorhei, în limba maghiară, galeria băcăoană scanda ”ROMÂNIA!.

“JOACA HANDBAL!” -ul trebuie sa ramana in prim plan!