Foto www.eurohandbal.ro

HCM Constanta – RK Cimos Koper (SLO) se dispută joi, IN DIRECT pe Digi Sport 2 de la ora 20:00. Info despre partida, declaratii Buricea si  Eden Hairi, dar si cine este Cimos Koper – mai jos!

COMENTATI PARTIDA IMPREUNA CU NOI LIVE TEXT IN TIMP REAL PE CHAT-UL EUROHANDBAL.RO! UPDATE: WWW.EUROHANDBAL.RO VA FI PREZENT LA SPECTACOLUL DINTRE HCM CONSTANTA – RK CIMOS KOPER! INFO, FOTO, DECLARATII – DUPA PARTIDA! STATI APROAPE DE NOI! PARTICIPATI SI VOI LA SPECTACOL PE CHAT-UL NOSTRU! AVETI INFO DE ULTIMA ORA LA NEWS FLASH SI PE CHAT!

Programul TV al partidelor transmise in acest week-end din Liga campionilor pe www.ehftv.comCLICK AICI!

HCM vizează joi, la Buzău, prima victorie în grupa C, al cărei lider este, după doua etape, Hamburg, cu 4 puncte, urmată de Metalurg Skopje 3, Wisla şi Koper cîte 2, Sankt Petersburg 1 punct şi HCM 0 puncte.

Handbal Club Municipal Constanţa va disputa, împotriva campioanei Sloveniei, Cimos Koper, al treilea meci din acest sezon al Ligii Campionilor la handbal masculin. Fără victorie în primele două confruntări, când a întâlnit principalele două favorite ale Grupei C, HSV Hamburg şi Wisla Plock, HCM nu îşi mai permite niciun pas greşit în lupta pentru calificarea în optimile de finală. Cimos Koper nu este însă nici pe departe un adversar comod, campioana Sloveniei demonstrând că are ambiţii mari în acest sezon chiar în etapa trecută, când a învins, pe teren propriu cu 27-24, pe Wisla Plock.

Dacă pentru meciul de campionat castigat la Chiajna cu Steaua, antrenorul principal al formaţiei de pe litoral i-a menajat pe Popescu, Toma, Stavrositu sau Stamate, cu siguranţă ca aceştia vor fi apti inaintea jocului de joi de la Buzău contra campioanei Sloveniei – Cimos Koper. HCM s-a confruntat insa şi cu câteva probleme de efectiv, Alexandru Stamate, Adzic şi Şimicu fiind incerti, ei lipsind de la primul antrenament din această săptămână.

George Buricea a declarat: „Trebuie să obţinem puncte în următoarele două partide. Trebuie să câştigăm meciul cu Cimos Koper, de joi, şi să venim cu puncte din Rusia”. Pe de altă parte, antrenorul secund al formaţiei de pe litoral, Eden Hairi este de părere că handbaliştii constănţeni sunt capabili de a obţine prima victorie în actuala ediţie a Ligii Campionilor: „Eu cred că după ce am arătat în primele două jocuri polonezii de la Wisla Plock şi HSV Hamburg suntem capabili să obţinem puncte din următoarele partide cu slovenii de la Koper şi ruşii de la Metalurg”.

Cimos Koper a debutat în grupa C cu o înfrîngere pe terenul campioanei Macedoniei, Metalurg Skopje, dar a obţinut sâmbătă prima victorie, 27-24 cu Wisla Plock. Interul dreapta maghiar de origine sârbă Milorad Krivokapic, 10 goluri, şi extremele naţionalei Sloveniei, Jure Dobelsek, 5 goluri, şi Matjaz Brumen, 4 goluri, au fost principalii marcatori la Hall Bonifika din Koper.

CIMOS, CAMPIOANA SURPRIZĂ. După mai multe întreruperi ale activităţii, clubul sloven revine în prim-plan începând cu 1992, dar fără rezultate importante. Prima performanţă notabilă pentru Koper a fost în sezonul 2006-2007, când actuala echipă a lui Fredi Radojkovic se clasa pe locul 3 în campionat. Un an mai târziu Cimos încheia campionatul pe locul secund şi îşi trecea în palmares şi primul trofeu: Cupa Sloveniei, trofeu câştigat din nou în sezonul 2008-2009.

Tot atunci Cimos Koper a obţinut un nou trofeu în premieră, Supercupa Sloveniei. În sezonul 2010-2011 Cimos Koper a depăşit toate aşteptările, reuşind să câştige competiţia internă pentru prima oară în istorie, în faţa celor două mari forţe ale Sloveniei, Celje Pivovarna şi RK Gorenje. Tot în sezonul trecut a mai câştigat Cupa Sloveniei şi Cupa Challenge – depasind in competitia europeana chiar o conationala, pe Stiinta Bacau in semifinale. Formatia noastra a fost aproape de a elimina formatia slovena pierzand la limita calificarea in Finala competitiei.

Meciurile de pe teren propriu le dispută în Sala Sporturilor Bonifika din Koper, cu o capacitate de 3.164 de locuri. Cimos Koper a mai evoluat în Liga Campionilor în sezonul 2008-2009 (din postura de vicecampioană a Sloveniei), în Grupa E, alături şi de campioana de atunci a României, Steaua Bucureşti. “Militarii“ au câştigat ambele confruntări, 28-26 la… Buzău şi 30-29 la Koper. Din garnitura de atunci a slovenilor au “supravieţuit“ doar trei jucători: Matjaz Brumen (extremă dreapta), Robert Konecnik (extremă dreapta) şi Dean Bombac (centru).

Partida va fi arbitrată de Zigmars Stolarovs şi Renars Licis, ambii din Letonia. Delegatul EHF va fi Sandor Andorka, din Ungaria – seful arbitrilor pe Europa. HCM a mai fost arbitrată de brigada din Letonia şi în sezonul 2007-2008 al Ligii Campionilor, când campioana României a pierdut, scor 23-28, meciul de pe teren propriu cu Montpellier, scor 23-28.

Programul complet al rundei cu numărul 3 din grupa C:

13.10.2011 HCM Constanta – RK Cimos Koper

16.10.2011 Orlen Wisla Plock – St. Petersburg HC

16.10.2011 HSV Hamburg – HC Metalurg

FACETI SI VOI PARTE DIN SPECTACOLUL LIGII CAMPIONILOR! VENITI SI VOI CU INFO INAINTE DE PARTIDA – LA COMENTARII! DEASEMENEA, COMENTATI PARTIDA IMPREUNA CU NOI – LIVE TEXT IN TIMP REAL, PE CHAT-UL EUROHANDBAL.RO! PORTALUL NOSTRU VA INCERCA SA ADUCA SI DUPA ACEASTA PARTIDA CAT MAI MULTE INFO, FOTO SI DECLARATII!

“Joaca handbal!” de Liga Campionilor cu HCM Constanta si Neptun TV.