Ionela Galca aduce linistea in sala Traian, facand o partida fantastica cu Dinamo, intre minutele 35-50!

Oltchim Rm.Vâlcea – Dinamo Volgograd 31-26 (13-13), etapa 2, prima faza a grupelor din LC 2011/2012

Oltchim a trecut cu bine si de a doua partida din Liga Campionilor, campioana Romaniei la handbal feminin castigand, scor 31-26, partida cu Dinamo Volgograd. Victoria elevelor lui Radu Voina s-a conturat pe finalul disputei de la Valcea, rusoaicele fiind un adversar destul de incomod. Vizitiu in prima parte si Galca cu Knezovic in a doua, au fost principalele artizane ale victoriei. In urmatorul meci, Oltchim va evolua contra lui Itxako, vicecampioana Europei. Clasamentul si momentele importante ale jocului, dar si declaratii tot mai jos!

La începutul sezonului, când specialiştii au făcut calcule, s-a considerat că Oltchim, Dinamo şi Itxako se vor lupta pentru cele două locuri care asigură calificarea in faza grupelor principale (cele mai bune 8 formatii de pe continent). Cum Itxako a zdrobit sambata pe Buxtehude cu 32-21, victoria obtinuta de fetele noastre la 5 goluri diferenta in fata unei principale contracandidate la primele 2 locuri in clasament, ofera liniste echipei campioane inaintea derbyului grupei cu formatia spaniola – partida ce se va desfasura etapa viitoare. Exista posibilitatea mare ca fiecare din cele trei echipe cu „pretentii” sa ajunga la egalitate de puncte 8, la sfarsitul acestei faze a Ligii Campionilor (Fiecare cu victorii pe propriul teren si in plus, 2 puncte obtinute in Germania la Buxtehude). In aceasta situatie calificarea s-ar face in urma golaverajului in meciurile directe intre cele 3 formatii. De aceea victoria la o diferenta considerabila (5g) obtinuta aseara, confera o anumita siguranta echipei noastre, mai ales ca Itxako a castigat deja in Rusia! O victorie sau un egal in Spania la sfarsitul acestei saptamani, ar aduce in proportie covarsitoare calificarea in primavara Ligii Campionilor, doar un dezastru mai putand impiedica acest lucru. Insa si o infrangere la o diferenta mica de goluri este una destul de buna, avand in vedere ca totusi jucam la Finalista Ligii Campionilor! Ramane sa vedem daca programul infernal din aceasta luna va fi „simplificat” chiar de catre cele care il sufera in aceste zile – jucatoarele Oltchimului, chiar in acest week-end! Pana la partida cu Itxako, Oltchim joaca si restanta din campionat – etapa 5, miercuri ora 18,30 Direct la Digi Sport.

Marcatoare:

Oltchim – Vizitiu 5 goluri, Stanca 5, Curea 5, Jovanovici 3, Chirilă 3, Ardean-Elisei 2, Ozel 2, Managarova 2, Farcău 2, Fiera 1, Manea 1

Dinamo Volgograd – Kochetova 8 goluri, Khmyrova 5, Levina 4, Iatsenko 3, Borshchenko 3, Makeeva 1, Stepanova 1, Avdekova 1

Momentele cheie ale partidei Oltchim vs Dinamo:

Min 60: Oltchim vs Dinamo 31-26

Fiera si Curea sunt eliminate, iar Dinamo inscrie in superioritate numerica. Finalul de meci este unul dificil pentru Oltchim, rusoaicele dau senzatia ca se pot apropia pe tabela, dar pana la urma campioana Romaniei se impune cu 31-26, dupa un final cu publicul in picioare, descatusat si aplaudand frenetic evolutia campioanei in ultimele 15 minute!

Min 50: Oltchim vs Dinamo 27-23

Oltchim rupe partida in favoarea ei cu o aparare senzationala! Apararea si contraatacul condus de Galca dar si interventiile lui Knezovic, mentin poarta noastra aproape intacta pentru 10 minute (intre 43-53 primim doar 1 singur gol).  Apar mai multe erori si in faza defensiva, Dinamo inscrie cu lejeritate in ultimele minute. Chirila rateaza o lovitura de la sapte metri, rusoaicele au evoluat in multe momente in inferioritate numerica, iar Oltchim se desprinde pe tabela (27-23 cu zece minute inainte de final).

Min 40: Oltchim vs Dinamo 20-19

Valcea primeste gol in inferioritate numerica, iar Dinamo se distanteaza la un moment dat la doua goluri. Dupa doua eliminari in tabara rusoaicelor, Oltchim revine si conduce pe tabela in special unei explozii a Ionelei Galca 5g – un “fac totum” pentru campioana si in atac (contraatac si pozitional – care scoate eliminari) si in aparare, oprind-o pe valoroasa Kochetova! Jocul ofensiv al Oltchimului este insa in suferinta, Vizitiu facand diferenta in anumite momente cu aruncarile ei napraznice. Intoarcem astfel de la 16-18 si reusim o aparare foarte buna.

Clasament Grupa C:
1 Itxako 4 puncte (59-46)
2 Oltchim 4p (55-46)
3 Dinamo Volgograd 0p (51-58)
4 Buxtehuder SV 0p (41-56).

Gubica şi Milosevic au „fluierat” bine gruparea chimistă!
croaţii au arbitrat meciul tur al finalei Ligii Campionilor de anul trecut

EHF a stabilit ca meciul dintre Oltchim şi Dinamo Volgograd, din grupa D, din cea de-a doua etapă a Ligii Campionilor, să fie condus de o brigadă de arbitri din Croaţia. Este vorba despre Matija Gubica şi Boris Milosevic, care au în palmares şi o finală de Liga Campionilor. În sezonul trecut ei au oficiat partida tur dintre Larvik şi Itxako, încheiată la scorul de 23-21 pentru norvegience, care au şi câştigat trofeul. Acestia nu au tolerat jocul dur al lui Dinamo din startul reprizei a doua si au lasat de 2 ori in 4 jucatoare formatia rusa. Acesta a fost si momentul revirimentului nostru, intorcand de la 16-18, intr-un moment in care jocul nu mergea pana la 20-18!

DECLARATII:

“A fost foarte greu, au fost şi emoţii, a fost primul meci acasă. Sperăm să vină suporterii în număr şi mai mare la următoarele meciuri, este păcat de această sală sa nu fie plina. Au fost şi emoţii, a fost normal să începem mai greu… Va fi un meci foarte greu contra lui Itxako, sînt o echipă foarte incomodă, sperăm să ieşim victorioase, să le anihilăm şi să obţinem o nouă victorie. Vor lupta pentru locul 1 şi ele”, a spus Patricia Vizitiu la DigiSport 1.

“Am avut mari emoţii, a fost un început mai greoi, dar ne-am luptat pentru cele doua puncte cu ardoare. Sîntem unite şi am luat cele două puncte, asta este cel mai important.Au trecut şi emoţiile şi fetele şi-au făcut treaba în a doua repriză. Nu mergem să ne răzbunăm pe Itxako, vrem un rezultat cît mai bun pentru că ne avantajează pentru calificare”, a spus Oana Manea la DigiSport 1.

Grupo Asfi Itxako Navarra – C.S. Oltchim Rm.Valcea se va desfasura sambata 15.10.2011 – ora 20,00 si va fi arbitrata de Aleksandar Pandzic si Ivan Mosorinski (SRB).