Radu Voina

EXCLUSIV- Declaratii Radu Voina – despre punctele forte ale adversarului, ce ne poate aduce victoria si calificarea, dar si despre stadiul de revenire a fetelor dupa CM China si MESAJUL adresat SUPORTERILOR

COMENTATI PE CHAT-UL NOSTRU PARTIDA!

OLTCHIM Rm. Valcea – Itxako Navarra,

duminica 09.01.2010 – ora 19,00 in DIRECT pe SPORT.RO

Primul meci pentru un inceput de an bun si in primul rand pentru o asigurare a linistii ce a fost tulburata cu recentul CM China – pentru Oltchim, in confruntarea de duminica cu spaniolele de la Itxako. Victoria trimite Oltchimul mai departe in Liga Campionilor! Revansa asupra Spaniei, dupa eliminarea produsa de acestea taberei noastre, la CM China, a venit mai repede de 1 luna. Antrenorul Radu Voina a subliniat in interviul acordat in exclusivitate eurohandbal.ro, importanta meciului dar si atmosfera din acest moment in sanul echipei valcene si ce poate aduce aceasta victorie dorita.

„Fetele sunt asa cum ne asteptam sa fie. Era normal ca ele sa fie cazute din toate punctele de vedere, mai ales ca deziluzia a fost enorma. Deziluyia a fost foarte mare deoarece ele si-au dorit foarte mult relizarea unei performante notabile la acest recent incheiat CM China, iar pe langa lucruri obiective au fost si 2 meciuri pierdute doar la un singur gol diferenta cu Spania si Norvegia”, a transcris in cate cuvinte, starea morala a fetelor – dl. Voina.

Despre punctele tari ale adversarului, tehnicianul a spus: „Meciul este foarte delicat, Fetele sunt in revenire dupa acest soc moral si sportiv de la CM. Departe de noi sa il consideram un meci revansa, el nu este decat o rivalitate sportiva si nu avem de facut, decat sa ne batem pentru a obtine victoria si calificarea! Ca si echipa nationala a lor, punctele forte ale adversarului sunt; o aparare 6-0 foarte muncitoare si bine pusa la punct, iar ca o calitate a lor, este faptul ca lupta pana la capat, pana in ultimul moment pentru un rezultat favorabil ”

„Ele nu sunt jucatoare impresionante, inalte, doar una singura este aruncatoare de la 9m, in rest incearca sa puncteye prin patrunderi. Trebuie sa fim atenti la aparare, pentru ca o aparare buna ne aduce succesul, cred eu, in acest joc”, a concluzionat domnul Voina, ca fiind cheia succesului in partida de duminica.

Avand in vedere cele intamplate in ultima perioada la nivelul galerieie, la solicitarea eurohandbal.ro, dl Voina a adresat un mesaj suporterilor:

“Sa fie convinsi ca fetele si conducerea clubului nostru, fac totul sa le aduca o bucurie lor si iubitorilor de handbal de la noi. Sa le incurajeze, sa fie alaturi de ele, pentru ca vor face totul pentru victorie. Sa fie alaturi de ele pentru ca daca suntem romani, trebuie sa fim alaturi de o echipa a noastra care are ambitii mari”

ItxakoChiar daca Itxako se afla pe ultimul loc din grupa C, este o echipa imprevizibila. Ea a facut egal in deplasarea din Rusia si a fost foarte aproape de o remiza si in Ungaria, cu celelalte 2 adversare ale noastre din grupa – Zvezda si Gyor. Mai mult decat atat – echipa spaniola a eliminat anul trecut din semifinalele cupei EHF pe Urban Brasov, dupa ce in prima mansa echipa noastra reusise un egal chiar pe terenul adversarei de azi a Oltchimului, pierzand la 1 gol partida retur de pe teren propriu. Totodata echipa spaniola eliminase in sezonul trecut pana la intalnirea cu Brasovul pe Slagelse şi Randers HK, doua puternice formatii scandinave, iar in sezonul 2007-2008 a jucat finala cupei EHF în faţa celor de Dinamo Volgograd, pierznad trofeul, după două manşe echilibrate încheiate cu scorul de 27-25 şi 20-23.

Avand in vedere cele precizate mai sus si starea morala si fizica a lotului valcea, de la care va lipsi Elisei, Vadineanu, Simkute si Neagu (cu siguranta), partida se anunta una mai mult decat dificila!

OltchimClasamentul se prezintă astfel:

Oltchim          6p +10 golaveraj

Zvezda          5p +2 golaveraj

Gyor Eto         4p -2  golaveraj

Itxako              1p -10  golaveraj

*primele 2 echipe se califică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Pentru mai multe partide din Liga Campionilor puteti urmarii site-ul Federatiei Europene de Handbal destinat competiţiei, la link-ul:

http://www.ehftv.com/ec/cl