Eklemovic (in saritura) a recunoscut prin declaratii superioritatea lui HCM Constanta la Plock!

Wisla Plock – HCM Constanta 30-29

Hitchcock ? Since Fiction? Nu! Se numeste „JOACA HANDBAL!”. Iar campionii nostrii au facut acest lucru chiar si in 4 oameni in aceasta prima partida din LC – vedeti mai jos cea mai frumoasa realizare a partidei! HCM Constanţa a pierdut incredibil meciul cu Orlen Wisla Plock, cu scorul de 29-30 (15-13), sâmbătă, 1 octombrie în Polonia,  în Grupa C a Ligii Campionilor, după ce a condus cu patru goluri.Vedeti mai jos cum a fost tinut TOMA in ultimele secunde ale partidei, fara minge, iar arbitrii s-au facut ca “ploua”! Fapt recunoscut la declaratii si de Eklemovic Nikola – care a fost de acord cu faptul ca HCM a fost echipa mai buna!

HCM avea 29-25 în min. 56, dar finalul a fost incandescent, primind 5 goluri şi jucând ultimele 2 minute în 4 handbalişti. 7 jucătorii ai Wislei Plock , 4000 de fani şi 2 arbitri norvegieni Oyvind Togstad şi Rune Kristiansen au învins sîmbătă  HCM Constanţa la debutul în noul sezon de Liga Campionilor . La 29 – 25 pentru HCM , în schimbarea rezultatului nu au mai crezut decît, Togstad şi Kristiansen, aşa zişi cavaleri ai fluierului . Cu decizii inimaginabile, aceştia au refăcut handicapul , administrîndu-ne o îngrângere nemeritată, macar un egal meritand campionii nostrii dupa efortul depus. Întradevăr jucătorii lui Ion Crăciun ar fi putut gestiona altfel avantajul, dar nimeni nu şi-a închipuit că cei mai periculoşi adversari de pe teren sunt cei 2 arbitrii. Cu 45 de secunde înaintea finalului, la scorul de 29 la 29 , Toma  a fost faultat clar, însă cei 2 norvegienii au închis ochii şi au permis încă un atac polonezilor.

VIDEO cu faultul clar fara minge asupra lui TOMA (jucatorul incercuit din filmulet) facut cu 35 secunde inainte de final de jucatorii de la Plock, chiar sub ochii unuia dintre cei doi arbitrii. Acestia insa nu au dorit sa dea nimic si au lasat jocul sa continue, in loc sa dea sanctiune de 2 minute adversarilor si 9m pentru echipa noastra: VIDEO – CLICK AICI!

Constănţenii au condus toată repriza secundă, cu 18-15 (35), polonezii egalând la 20 pe o superioritate nimerică (41). HCM a revenit apoi la cârmă şi a avut 24-21 (48), 26-22 (52), 28-24 (55) şi 29-25 (56), dar au pierdut mingi uşoare, iar arbitrii norvegieni Oyvin Togstad şi Rune Kristiansen au contribuit şi ei la revenirea gazdelor, care au obţinut în final o victorie la limită, nemeritată, după ce Kubisztal a înscris din 7 metri în ultimele secunde.

Vedetele HCM-ului s-au numit Stamate, marcator a 10 goluri (6 goluri din primele 7 inscrise la Plock erau ale lui Stamate!!!)  şi portarii Constanţei , Mihai Popescu  şi Ionuţ Stănescu ,care au făcut un meci bun între buturi ! Elevii lui Ion Crăciun trebuie să uite cît mai repede eşecul din Orlen Arena pentru că pe 6 octombrie, la Buzău vine Hamburg. Iar calificarea in sferturi poate veni de pe un loc cat mai bun daca ne vedem in continuare doar de jocul nostru.

Buricea insa va fi suspendat in mod aproape sigur, cel putin o 2 etape de EHF, dupa cartonasul rosu primit la 7 metrii-ul acordat gazdelor la ultimul atac al lor. In plus el a si protestat vehement la adresa celor 2 arbitrii si risca o sanctiune mult mai dura!

Toma Laurentiu (capitan HCM) - sfideaza gravitatia cu Flensburg in LC 2010/11!

„JOACA HANDBAL!” – Cea mai frumoasa faza a partidei, pe langa multe altele a fost catre finalul partidei, cand jucand in inferioritate numerica dubla, jucatorii campioanei noastre, au facut o faza spectacol care i-a lasat cu gura cascata pe fanii din Orlen Arena! Cu o dubla aeriana – Stavrositu catre Toma, Toma catre Stamate, finalizata cu gol, jucatorii nostrii erau aproape siguri de victorie! Arbitrii insa nu au fost deloc impresionati si au dat „cazuta” (semicerc) la pasa lui Toma, cel care are una dintre cele mai mari detente din toata Liga Campionilor! Asta intr-o faza care se intampla de zeci de ori intr-o partida si nu se fluiera aproape deloc la nivel international tocmai pentru spectacolul creat! Handbalul inseamna spectacol, iar norvegienii nu au fost de acord cu acesta, chiar daca eram in 4 oameni!

”Meciul ăsta o să ne bântuie mult timp”, spun constănţenii după finalul de coşmar de la Plock, pentru Televiziunea Neptun locala. Pentru redactorul Constantin Cealera, ce a fost prezent la partida din Polonia, vedeta care coordoneaza jocul de atac al polonezilor – Eklemovic Nikola (HUN- venit de la Veszprem), a recunoscut superioritatea Constantei cu mult fair play: „As vrea sa felicit sincer echipa Constantei, pentru ca a fost au fost mai buna ca noi azi! Noi am avut un mare noroc! Ii multumim lui D-zeu pentru asta!”

Dupa o astfel de partida, meciurile ai impresia, ca nu se joacă întotdeauna doar pe teren! HCM se întoarce din Polonia cu un gust amar: pînă şi adversarii, evident jenaţi de ajutorul pe faţă dat de arbitri, le-au recunoscut superioritatea. Campionii României au jucat admirabil 56 de minute, dar şi-au pierdut capul într-un final demn de filmele lui Hitchcock! Şi antrenorul danez Lars Walther a mulţumit Fortunei la conferinţa de presă. Chiar şi site-ul oficial al clubului a titrat după meci: Horror cu Happy End, menţionînd că evoluţia Wislei nu poate fi considerată un succes.

Au evoluat echipele:
Wisla: Seier, Wichary – Bäckström (3 goluri), Miszka (4), Spanne (3), Wisniewski (2), Kwiatkowski, Toromanovic (1), Syprzak, Chrapkowski, Eklemovic (1), Kubisztal (8), Kavas (8), Dobelsek, Paczkowski. Antrenor: Lars Walther.
HCM: M. Popescu, Rudi Stănescu – L. Toma (1), M. Sadoveac, V. Ghionea (3), G. Buricea (4), N. Riganas (2), M. Novanc (4), Gh. Irimescu, M. Stavrositu (1), B. Angelovski (1), Al. Adzic, Al. Sabou (1), Al. Stamate (10), Al. Csepreghi (2), B. Criciotoiu. Antrenor: Ion Crăciun.

Într-o alta partida din Grupa C, HSV Hamburg a dispus de St. Petersburg HC cu scorul de 32-20 si va veni joi la Buzau pentru a intalni HCM Constanţa.