Oana Chirila a fost MVP-ul primei reprize la Hamburg!

Buxtehuder SV – CS Oltchim Rm.Valcea 20-24 (11-13)

Desi venita din calificari, vicecampioana Germaniei – Buxtehuder a fost o nuca tare pentru Oltchim la debutul in Liga Campionilor in acest sezon. Formatia noastra a castigat partida datorita experientei competitionale mai mari si nu datorita unui joc stralucit, insa punctele castigate sunt cele mai importante. Cel putin pentru inceput Presedintele Petre Berbecaru a “vazut” bine, prin declaratiile sale, acest plus in favoarea echipei noastre campioane, in detrimentul altor formatii.

Oana Chirila a facut o prima repriza aproape perfecta, inscriind cu regularitate de la 7m. A reusit 9 goluri cu 11 aruncari din cele 13 reusite de formatia noastra in prima parte, avand si un assist la Oana Manea. Insa germanele s-au tinut de formatia noastra printr-un joc combinativ si in viteza si avand in poarta un inger pazitor in persoana lui Krause.

A doua repriza incepe cu o eliminare in tabara noastra care echilibreaza si mai mult partida. Facem cateva greseli, Oana isi iese din mana dupa un 7m ratat (la a 9-a incercare de acelasi fel, dupa ce a epuizat o serie intreaga de procedee si aruncari) si scorul se intoarce aproape de neinchipuit la 18-17 pentru Buxtehuder cu 12 minute inainte de final. Ozel, Jovanovic si Vizitiu (intrata pe final) nu sunt insa de acord cu “forma” buna aratata de gazde si dau din ele tot ce au mai bun pentru niste realizari personale de exceptie! Intoarcem scorul in favoarea noastra si creeam un “baraj” de netrecut in fata lui Tolnai, care scoate si ea cateva mingi – ajutata mai bine de coechipiere si ne ducem spre victorie.

De remarcat ultimele goluri de exceptie reusite de Vizitiu in momentele de presiune din final la scorul de 20-21 cu niste aruncari napraznice, la una dintre ele scotand si o eliminare! Din acest punct de vedere se pare ca Voina a fost inspirat in aceasta partida cu alegerea interilor dreapta.

Lucrările de modernizare şi mărire a capacităţii Sălii Traian din Rm.Vâlcea s-au încheiat. Arena are acum 3.200 de locuri (2.000 până de curand) şi îndeplineşte normele EHF pentru a putea organiza o finală de Liga Campionilor. Sala Traian beneficiază acum şi de un sistem audio şi video ultraperformant, astfel ca exista toate conditiile pentru a realiza o mare performanta. Jocul campioanei noastre inca nu ne face sa ne gandim la acest lucru, insa timp este suficient dupa aceasta victorie care o sa cantareasca mult in economia grupei. Etapa viitoare va fi atmosfera de vis la Valcea in fata propriilor suporteri, Oltchim intalnind Dinamo Volgograd!

MARCATOARE OLTCHIM: Chirila 11(7 din 7m), Vizitiu 3, Ozel 3, Manea 3, Jovanovic 2, Managarova 1, Stanca 1.

Programul Grupei D a Ligii Campionilor:

Etapa 1:
30.09.2011: Buxtehuder SV – Oltchim 20-24 
1.10.2011: Dinamo Volgograd – SD Itxako

Etapa a 2-a:
8.10.2011: SD Itxako – Buxtehuder SV
9.10.2011: Oltchim – Dinamo Volgograd